meni je dans dr rekao da obično idu na CR ali ako se zena ok otvara i nema nekih problema da nema potrebe za CR.ali mi je i rekao da se još nezamaram tim da ćemo o tom kasnije da sad "guramo" iz dana u dan
meni je dans dr rekao da obično idu na CR ali ako se zena ok otvara i nema nekih problema da nema potrebe za CR.ali mi je i rekao da se još nezamaram tim da ćemo o tom kasnije da sad "guramo" iz dana u dan
Ak oni u startu kazu da "obicno idu na CR", savrseno mi je jasno da se zena bas i ne otvara u tim uvjetima. Mnogim zenama "stane" otvaranje kad nogom kroce u bolnicu - zbog straha i nelagode. I jos ako zna da ce je poslati na CR ak se ne bude dovoljno brzo otvarala, zaista dovoljan pressing na njenu psihu da se zaista i ne otvori :/
Vidiš, to fakat ovisi i o geografskoj lokaciji trudnice, jer u ZG-u je vaginalni default, a CR samo u slučaju velikih problema ili jako velikog broja malih. Bilo kako bilo, to ti je najbolje - dan po dan i 8). Ja sam osobno bila jako zadovoljna sa svojim CR, a ožiljak, sada, nakon godinu dana, doslovno izgleda mali piece of art, baš sam mu se neki dan divila, tj. kako je skoro pa neprimjetan. Sretnolaky prvotno napisa
!
Moj doslovce ožiljčić od CR je sad gotovo nevidljiv, a porod je obavljen na taj način samo zato što je moja cura bila okrenuta na zadak.
ma nema bas presinga na mene mozak sam to stavila na"čekanje" iskreno nerazmišljam bas puno o porodu.anchie76 prvotno napisa
tema je počela zbog moje urinarne infekcije koju liječim i tako je na temu dosao vaginalni porođaj i CR.
Za urinarne infekte sam ekspert. Čini mi se da to ne bi bilo indikacija za CR, ja sam, npr., imala tijekom trudnoće vaginalne i strep B, neke su imale ureaplasmu i to nije iniciralo razgovore o CR-u, ali možda je kod tebe splet stvari - i trombofilija je u igri, ako se dobro sjećam? Sretno i budi kul, bit će to sve OK na koji god način poroda bude bilo. Ako imaš izrazitih želja u smjeru vaginalnog, onda bi ti se isplatilo dodatno proučavati i razgovarati s dr-ovima, npr. ZG MPO-ovcima ili dr-ovma koji ti hendlaju tromb. probleme - ZG-ovcima, ali, opet, za tebe će bit odgovorni oni kod kojih ćeš rađati i oni će presjeć'.
meni svi doktori rekoše da sam IVF nije indikacija za CR
naravno, ako je sve kako treba
ja sam rodila carskim jer je moja carica bila na zadak
u našem rodilištu je praksa da prvorotkinja sa bebom na zadak ide na cr, osim ako ona ne traži suprotno
a kod kombinacije ivf/zadak su mi rekli da je je cr svakako najbolja opcija
srećom, jer nakon svega oko zatrudnjivanja i trudnoće pune komplikacija, nema šanse da bih rađala vaginalno
hvala Ina.iskreno bas nerazbijam glavu još s tim.Zar nemoze dijete pokupiti koju akteriju prilikom poroda ako je ima majka ,čini mi se da je tako tema počela.Sto se tiče trombofilije mislim da je neka cura već pisla o tome da uzimanje heparina(ja još nisam ali tko zna) nemoze biti smetnja kod poroda odnosno razlog za CR.
Moj muz se šali odavno,prije trudnoće da će meni na porodu trebati golman da uhvati bebu kako ću lako roditi po svojoj građipa valjda je i on davno odlučio da trebam roditi vaginalo i prirodno(mislim čovjek zna moju građu
)
.ima do tog još min 3 mjeseca a po liječnicima 4 pa imam kad razbijati glavu jer ako sad počnem poznavajući sebe opet ću imati visok tlak a i cure od mojih pitanja i podpitanja![]()
![]()
Malo da aktiviram ovu temu - voljela bi novija iskustva
I meni moj dr kaže da sama činjenica da sam zatrudnila nakon MPO postupaka nije indikacija za carski rez ali imam još neke druge faktore koji sada (na pragu trećeg tromjesječja) čine oko 80% šansi da završimo sa CR - prijašnja operacija velikog mioma (laparotomija, dakle prerezan trbuh), bebi je pupkovina oko vrata, godine (termin mi je u 42g), šećer i tlak su sada uredu no da li će tako i ostati. Uglavnom kaže da je još prerano za ikakvu odluku ali ako je meni potrebno da se pripremam (a je) smo razgovarali o tome. Također da ako dođem u bolnicu s trudovima i otvorena da je stvar jasna, vagionalni.
Inače ja sam nedonošće i od rođenja imam jako pokretljive zglobove, zapravo je stvar bila u ligamentima koji nisu odmah otvrdnuli. Tako da nije bilo što ja nisam mogla učiniti. Sada (41g) a i nekoliko godina unazad često me bole svi veći zglobovi, sve škljocka i škripi. Majka ima osteoporozu već godinama, aj još nisam radila nikakve pretrage u vezi s time. Sada sam tu čitala malo o tom elementu koštane i ligamnetne strukture i poroda i razmišljam otići ortopedu
koje je tvoje pitanje Linalena? Da li poslušati liječnika i ići na CR ili što?
IVF sigurno nije indikacija za CR.
Gdje ti vodiš trudnoću? U Petrovoj? Za njih imam dojam da imaju veliki (preveliki) postotak CR, možda griješim......
pa samo bi malo iskustava - npr kako izgleda CR kada je unaprijed dogovoren? Nisam htjela otvarati novu temu iako bi možda bilo bolje jer nije meni naglasak na tome da li je ili nije IVF indikacija nego što kada postoji druge indikacije, kako točno izgleda, oporavak, razlike po bebu, dojenje i sl.
Trudnoću vodim kod profŠ u IVF poliklinici
Pogledaj malo dolje, na pdf-u trudnoća i porod, ima masu tema o CR-u, ma samo ubaci u tražilicu "carski rez" i imat ćeš o čemu čitat do poroda, meni izašlo 4 strane.
Imaš još jednu temu istovjetnu ovoj: http://forum.roda.hr/threads/3632-zb...ghlight=carski
A da li su tvoji ostali faktori indikacija za CR ovisi o klinici, npr. u Rijeci nisu.
meni u Vg rekli da je CR daaaaleko zadnja opcija baš zbog prethodne laparatomije. svaka nova operacija nosi rizik.
prof. Šimunić Petrova škola tako da vjerujem da oni relativno brzo navijaju na CR. Javit će ti se cure s iskustvom CR...
Mene baš zanima omjer IVF trudnoća CR vs vaginalni porod u Petrovoj, i to samo jednoplodne trudnoće. Mislim da višeplodne/blizanačke trudnoće u Petrovoj po defaultu idu na CR, ispravite me ako griješim.
Evo ja imam iskustva CR u Petrovoj. Prvi porod (spontana trudoća) je krenuo vaginalno ali završio je CR. Kod drugog poroda (ivf trudnoća) kada sam dobila trudove pitali su me želim li vaginalno ili CR. Rekla sam vi ste doktori vi odlučite. Oni su odlučili CR. Treći porod (ivf i blizanačka trudnoća) odmah na CR.
meni je maternica prilikom operacije otvarana da bi se iščačkao van miom i šivana, a i bio je poprilično veliki, promjer 12cm volumen 300ml
lina, u varazdinu ivf nije indikacija za carski
moj prvi porod je bio cr zbog zatka
kad sam dosla u drugoj trudnoci, ni kombinacija ivf trudnoce i prethodnog carskog nije bila dovoljna indikacija za porod carskim rezom
rodila sam vaginalno
al koliko citam, kod nas u zadnje vrijeme nista nije indikacija za carski...al zato nemaju problema s indukcijom...to dijele sakom i kapom![]()
Linalena, po meni, nije kod tebe toliko stvar ivf-a koliko visoke porodne dobi. Vjerujem da bi ti tipa 50 posto nasih porodnicara a konto toga bilo za cr a 50 posto bi reklo vidjet cemo al bi imali cr u primozgu. Pitaj svog ginica ortopedovo misljenje nece se puno racunat a na kraju ce ti ispast ovisno o tome kako se stvar bude razvijala i u cije ruke dopadnes. Probaj nekako vidit s cim bi ti bila mirnija odn go with the flow, crno bijela indikacija za cara di bi se svislozili je jedino tipa placenta previja koliko se meni cini. Na kraju ces morat presjec kojem dr vise vjerovati, a koji put je to kao beauty contest, in the eye of beholder jer nije to jedan i jedan su dva i moguca su oprecna strucna misljenja, ma ne moguca, nego zagarntirana. Sretno!