Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: što sa bebom po kiši?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno što sa bebom po kiši?

maleni ima 9 mj. i od njegovog prvog mjeseca smo stalno vani - prvo u šetnji dok je bio skroz mali, onda tijekom ljeta svaki dan na moru i ova jesen u parku. puštala sam ga i da puzi, i na ljuljačku, tobogan, sa drugom djecom u interakciji itd.
    meni je to bilo super jer bi tako fino potrošili vrijeme na zraku, a on bi se umorio
    ali što sad? pa ne možemo stalno biti u kući

molim prijedloge!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pod kisobran.
    i znam da nije preporucljivo ici u centre, al otisla sam par puta ujutro kad nema nikog jer je luda za puzanjem a doma joj nema dovoljno prostora.
    istina, ljudi su me cudno gledali kako setam dijete ko psa, al ona je gustala.
    jucer dok je bilo malo sunca se spustala niz tobogan.
    setamo dok idemo po stariju u skolu, dok je starija na treningu...lovimo sunce kad se pojavi.
    al fali joj puzanja, a vani vise nije za puzanje i to me muci

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

There's no such thing as bad weather, there's only weather.
    Kisobran u nosiljka, kabanica za kolica...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da nije problem u setnji i zraku vec aktivnostima.
    znam kako moram u luku zaobilaziti park kad idemo u skolu jer ona poludi. i ovako poludi, al kad ga uoci i vidi da nismo skrenuli, ajme....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Neznam, ode lije ko iz kabla neprestano, nije ni za kabanicu ni za kolica... Stavimo deku doma na pod i ajmo. Malo do jetvre, malo do svekrve, prođe nekako dan.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi još nismo toliko aktivni (5 mjeseci), ali isto ne podnosimo gledati u iste zidove dok kiši, a kiši danima...
    Uvalimo bebu u nosiljku i pod kišobran ili u kolica pod "celofan", psa u kabanicu, ja pod kišobran i šetamo, često jedini al nama super!

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nije problem u setnji i zraku vec aktivnostima.
    znam kako moram u luku zaobilaziti park kad idemo u skolu jer ona poludi. i ovako poludi, al kad ga uoci i vidi da nismo skrenuli, ajme....
    e, baš to, što se zraka tiče,možemo i na balkonu biti. ali ne znam di ga pustiti da se izigra. leonisa, a di ti to puštaš bebu da puzi u centru? neka igraonica?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma kakvi, po hodnicima

ja nemam problem s time, i starija je puzala di je stigla, od ceste, trave, parka, ducana....

sjecam se kako je jednom starija puzala po mercatoru dok sam ja obavljala nabavku i zavrsila u prosutom jogurtu kojeg nisu pokupili.
    od tad ju nisam pustala da puze di ima namirnica
    Posljednje uređivanje od leonisa : 22.11.2013. at 23:21

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako si iz ZG, voziš ili ti nije daleko... probaj igraonice u city one-u (ja idem u cc east), jesu za veću djecu, ali s ovim malima možeš dosta puzati, radnim danom do 15h
    http://www.kidsjungle.hr/zg-east/

Može i habyland, ali za bebe nema ništa što ima i ova igraonica, plaća se za stariju djecu - 12+, pa tamo idemo kad braco nema gdje drugdje skakati.

I ovo je zgodno, kulturni centar Maksimir - Ljepljivi prstići, i tamo smo bili sa 6. mj., tona igračaka za bebe i dvorana za puzanje
    http://www.mojmaksimir.com/content/l...sticky-fingers

Ovdje ima još ideja:
    http://www.klinfo.hr/

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

SORI! Sad tek vidim da nisi iz ZG. Neka druga igraonica, knjižnica, bilo što u blizini...? Nama je super bilo što gdje se možemo maknuti, i isto ju mogu na puno mjesta spustiti... Vježbe za mame i bebe?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad više ne znam kome sam odgovarala, a kome se ispričavala . Uglavnom, nadam se da su nekom korisne info.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I mi imamo isti problem. Mali ima 14 mj i u fazi je prohodavanja, ali je jos uvijek vecinom na podu i puza. Stalno smo visili u parku, a cijelo ljeto bili na moru i ima naviku da smo stalno u pokretu. Od kad je ova kisurina po cijele dane nema se di izmoriti. Njemu je voznja u kolicima dosadna, izdrzi 15tak min. Jedva cekam snijeg da se moze valjati i sanjkati...
    Sto se tice zatvorenih prostora/igraonica, bili smo neki dan u westgate-u. Tamo ima mali prostor za bebace, ali mu se bas nije svidjelo. Iako je dosta druzeljubiv, nije mu se svidjelo puno djece koja su jurcala okolo. Mozda zato jer je on puzao, a oni su trcali i vikali. Vjerojatno treba birati vrijeme kada nisu guzve. Razmisljam da odemo i u Haby, cula sam dosta losih komentara o toj igraonici otkad su na velesajmu.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mi nemamo ni igraonice ni knjižnice u kojoj bi mogli proboraviti neko ozbiljnije vrijeme
    koma mi je ovo vrijeme i mrak u pet
    osim šetanja do dućana i po kvartu nemamo alternative...

leonisa, mala još puže? meni tvoji opisi zvuče ko iz filma

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moje dijete je 18 mj., za tako malu djecu ne postoji previše igara u kući ali evo što mi radimo i što namjeravamo raditi ove zime:
    slaganje kockica
    čitanje slikovnica, uključujući šetnju do knjižnice i natrag, zajedničko biranje slikovnice
    pravljenje šatora od deke i fotelje
    domaći plastelin i pravljenje oblika od istog
    šaranje po veliko hamer papiru koji je zalijepljen na zid

ako imate još koju ideju, pišite

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Flopice, moja je topla preporuka taj hamer zalijepiti na pod i pustiti dijete da sara. U toj dobi pastele su im najzgodnije. Ovo s ljepljenjem na zid zna se nastaviti i kad papira nema. A, i lakse im je na podu, mogu leci i sarati.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi se također ne predajemo i šetamo. Nosiljka i kišobran. Ili za ruku pa mic po mic. Mada puno manje, ali moram priznati da me jako čudi što većina kvartovskih roditelja valjda čeka proljeće za izlaske. Djece na cesti ne vidimo. Malo se švercamo kod bake, do dućana, knjižnice, čitamo slikovnice, rušimo, kršimo po kući. Prohodali smo pa energije ima. Centre izbjegavamo maksimalno. Ponekad odemo kad nam je dosta kuće, pljusak je, ali ujutro radnim danom, kad nema gužve i euforije. Igraonice ne ljubim.

Crtamo okice i usta na prstima pa se smijemo. Igra sjena. Lopta. Gledamo kroz prozor autobuse. Slikovnice, gumene životinje su nam hit ovih dana. Piju vodicu, šetamo ih po kući.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja se sa svojom ludiram, nekako nam ok prođe prijepodne...često je stavim u mei tai pa odletimo do trgovine-po kruh, čisto da promijenimo ambijent

ali zato smo popodne lude već obadvije, pa ili odemo po "nešto" u neki centar, ili idemo u šetnju, po kiši i mraku (ponekad i vjetru)
    primjetila sam poglede tipa: što beba radi u ove kasne sate na ulici

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Flopoce, da, onako sto na sat. Brza je za riknut. Hoda uz namjestaj, dize se na podu i sama stoji al jos sama ne hoda i ima preporuku da sto vise puze.

Mi se isto tako igramo, i planiramo igrati s tim da crta pastelama na malom stolicu i kredom na maloj ploci na podu. Kartonske kutije za ulaziti u njih, a ako ubodem jednu ogromnu napravit cu joj kucicu, ko starijoj u toj dobi.

paučica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Mi volimo šetati poslije kiše. Obujem joj duboke gumene čizme I tražimo lokvice po ulici u koje možemo skakati. Nađem neke stare hlače kojih mi nije žao I mala se super zabavlja.
    Također, zamutim joj tijesto od malo brašna I vode I dam kalupe za kekse pa se igramo pravljenja kolačića. Bude malo nereda po kuhinji. Isto čitamo puno, igramo se slagalicama, crtamo na podu... Šteta je što ne možemo u park, ali zabavljamo se svejedno.
    I ja se veselim snijegu I zimskim zabavama, po prvi puta nakon puno godina.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ma kako ste svi primijetili, poslije kiše nije problem - vodim ga vani i po vjetru,i po mraku, i po hladnom, baš me briga šta drugi misle (iako ima jako malo djece, a kamoli beba). i meni se čini da sam totalni freak jer ima jako malo beba koje roditelji puste da puze, čak i dok je bilo lijepo vrijeme, oni rijetki koji su i bili, svi su bili stariji od nas. valjda se roditeljima ne da prati roba, ne znam.
    a možda i klinci nisu zainteresirani, ali bilo mi je čudno šetnica, lijep dan, a sve bebe u kolicima, ko na izložbi, a moj prljavko na betonu

jedva čekam vratit se u zg, pa ću isprobati te igraonice, hvala Bubilo bubich!

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

leonisa , to mora da je prizor za krepat!
    baš sam i sama napravila kartonsku kućicu, samo mi treba vremena da je dovršim skroz
    planiram je skroz obojati ili polijepiti po njoj papir u bojama, napraviti male zavjese na prozore, dimnjak

više meni kućica služi za igranje nego djeci

jučer smo šetale 45 min. same samcijane, već je bio sumrak, maglica ali dijete je uživalo
    šetala je sama cijelo to vrijeme i skakala po lokvama i hrpicama snijega
    jedino što je sve skupa malo izgledalo ko u zoni sumraka - nigdje žive duše, samo narančasta svjetlost lampi na pločniku i magla
    meni je bilo odlično, pogotovo jer je odspavala noć u komadu, što nije otkad se rodila
    večeras opet idemo

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ah,mi nemamo shopping centara,igraonica....doma ima mjesta ko u prici,najcesce naganja macka,kuha mu kavu i generalno ga maltretira....
    a krivo mi sto nam nikako ne ide sa pokucarskim druzenjima i dogovorima,vecina nam ih propadne jer je netko prosmrcao/dobio temperaturu...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.11.2013. at 11:47

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kartonska kutija veeelika - izrežu se vrata i prozor i eto kuće u 5 minuta! Moji su se s tim igrali od dobi puzanja do škole.

U Zagrebu knjižnica Medveščak ima igraonicu za puzavce, pa tko je u centru, nek isproba.

Igranje pravim stvarima - moji dječaci su obožavali preslaganje ladice s čarapama, tatin alat (naravno, uz nadzor), staru peglu, stari toster...

Izrada glazbenih instrumenata od priručnih materijala isto mi je dobro išla: limeni bubanj od kutije za kekse + palice od drški kuhače, frula od tuljca na kojem je bila folija, harfa od poklopca kutije za cipele (napnu se gumice za staklenke i udri svirati), zvečke vrsta raznih od ambalaže, bočica i sličnog - bitno je da se može nečim bučiti, he he he... Sreća da su susjedi imali razumijevanja. A kad su djeca imala 4 i 5 godina, nabavili smo sintić.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam sa starijom imala u planu bojiti je al me ona pretekla i skuzila sam da je to pun pogodak. zabavljala bi se s time.

mladja je otkrila najdonju policu u sobi u koju cijela stane, pa je izvadila iz nje sve igracke i napravila sebi brlog.
    neki dan sam digla panigu da di je, potraga po stanu, muz, starija, ja....ona se ne odaziva, kad ono, zabarikadirala se u svojoj polici i uziva :D

naravno, u brlogu je bilo stvari iz cijelog stana.

isto tako, zabavi se slazuci magnete po frizideru. tako "ubija" vrijeme dok ja kuham.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e, da, instrumenti. starijoj smo pilili drsku od metle za skolu, za udaraljke i taman su ostale 2 manje palice s kojima svira po kutijama i lupajuci jednom o drugu.
    iznenadilo me da je dovoljno "stara" za usnu harmoniku i frulicu.
    onda tururira u smotuljak od papirnatih rucnika.
    a i nasla je ono drveno voce i povrce spojeno na cicak pa nozem to razdvaja i ponovo spaja.
    pa mi je palo na pamet od tih tuljaca napraviti nesto i kupiti cickove, zaljepiti ih, pa nek se igra.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ali vaši klinci su svi ili stariji, ili puno napredniji.
    mi smo još u fazi "daj", "uzmi", danas je prvi put bacio lopticu s namjerom da je doda. tako da s njim nema nekih smislenih igara, ili ja to ne znam.

update- danas smo šetali po snijegu (on u kolicima)

Begonija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

littletunafish moj je 2 tjedna mlađi od tvojeg bebača
    Igramo se sa kartonskim kutijama.U nijh stavim njegove igračkice pa ih vadi van. Utrkujemo se u puzanju. Gradim toranj od kocki pa ih on ruši. Pjevam mu često.
    Igramo se skrivača tako da se ja pokrijem sa tetrom, a on se razgali kada me ugleda.
    Šećem sa njim po svim vremenskim uvjetima. Imam nosiljku i kolica pa kombiniramo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    ali vaši klinci su svi ili stariji, ili puno napredniji.
    mi smo još u fazi "daj", "uzmi", danas je prvi put bacio lopticu s namjerom da je doda. tako da s njim nema nekih smislenih igara, ili ja to ne znam.

update- danas smo šetali po snijegu (on u kolicima)
    Kaj znači smisleno? Pa ne buš ga učila kartat belu...Pjevaj djetetu, igraj se "kukuc" (skrivača iza jastuka ili ispod dekice), izgovaraj brojalice, igraj se sa zvečkama i igračkama, komuniciraj... Tako djeca uče.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cure,
    sutra moram do grada pa nisam pametna bi li bebu stavila u kolica ili u mei tai? Skafander cu joj obuci either way, onda mi se cini da joj je u me taiju neudobno, a ako je u kolicima onda sam opsjednuta da joj je zima

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj znači smisleno? Pa ne buš ga učila kartat belu...Pjevaj djetetu, igraj se "kukuc" (skrivača iza jastuka ili ispod dekice), izgovaraj brojalice, igraj se sa zvečkama i igračkama, komuniciraj... Tako djeca uče.
    prije briškulu, belu ni sama ne znam.
    ovo što si navela to i radimo, vozimo auto, spremamo kockice (ok, to ja radim, on ih rasprema), igramo se s lopticama.

ma gore su opisivali pravljenje kolača, crtanje, čitanje, te stvari. mogu ja njemu čitati do sutra,kad on otpuzi negdje drugo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    prije briškulu, belu ni sama ne znam.
    ovo što si navela to i radimo, vozimo auto, spremamo kockice (ok, to ja radim, on ih rasprema), igramo se s lopticama.

ma gore su opisivali pravljenje kolača, crtanje, čitanje, te stvari. mogu ja njemu čitati do sutra,kad on otpuzi negdje drugo.
    E, kad budeš učila dijete briškulu, zovi i mene... Kupe i špade ni ja ne znam. Ni belu baš bogznakak (nisam kartala od faksa, he he he).

Dijete će ti samo pokazati što voli i što ga zanima. Ja se sjećam kako je moj stariji u toj fazi lovio okrugli odsjaj sunca na tepihu (kao mali mačak) pa smo uzeli ogledalce i zabavljali ga time.

Isto, jednom se dočepao mog Diners časopisa (fine glossy stranice, ne skida se farba) i udesio ga kao živi rezač papira - morala sam čistiti usisavačem, ali ta sreća... neprocjenjivo!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.11.2013. at 08:53

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Kloto prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,
    sutra moram do grada pa nisam pametna bi li bebu stavila u kolica ili u mei tai? Skafander cu joj obuci either way, onda mi se cini da joj je u me taiju neudobno, a ako je u kolicima onda sam opsjednuta da joj je zima
    i, što je bio izbor?
    ja svog uvijem kao sarmu,samo mu oči i nos vire.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •