Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Priziv savjesti u MPO postupcima i odbijanje u liječenju neplodnosti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ako netko nije shvatio, malo se spr*** s krajnostima.
    I ja isto (đinđo, teška je ovo literatura za rano jutro )

Da, mislim da su imali na umu samo embriologe koji bi mogli odbiti zamrzavanje, ne i one koji bi mogli odbiti ne-smrzavanje. U praksi vjerojatno ne postoje nijedni, ali logično bi bilo da je za onog tko je odabrao to zanimanje ovo drugo veći grijeh.

Piscima našeg zakona to nije palo na pamet, valjda im je tak normalno da odeš u struku gdje ćeš svakodnevno biti izložen onome što ti tvoj RKT svjetonazor brani?
    Ne bih rekla, jer što ćeš s dobivenim embrijima ako ih nećeš smrznuti ni transferirati? Bacanje se još više protivi tom svjetonazoru, tako da ti preostaje samo biti embriolog koji ne pristaje oploditi više od 3 JS. Osim što takav ne postoji, takvog nitko ne bi niti zaposlio.
    Dalje, ta se situacija ne može niti dogoditi, jer parovi koji odbijaju smrzavanje unaprijed odluče koliko JS žele da im se oplodi - ako su kategorički protiv krioprezervacije, oplode im 1-2-3 JS a ostale neoplođene smrznu.

I čemu onda ova zakonska stavka, osim kao omogućavanje socijalcima da hvataju krivine ako ustreba?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    I čemu onda ova zakonska stavka, osim kao omogućavanje socijalcima da hvataju krivine ako ustreba?
    Izgleda da je i meni rano, pa tri posta iznad sam napisala da je liječnicima to ionako već omogućeno kroz druge zakone (Zakon o liječništvu).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •