hvala Inesz za temu.
Blekonja hvala i tebi za iskustva, sijećam se da ti je dugo pisalo u potpisu -23 kg.
No kod tebe je bilo već očitih smetnji zbog debljine, ustvari da li se situacija kod tebe promijenila na bolje nakon skidanja tih 23 kg?
I ja se apsolutno slažem - meni kao Argente odbijanje pacijentice na Vuku djeluje kao mjera štednje - odgađanje postupaka - tako shvaćam i preporuku iste doktorice da između dva postupka treba proći 9 mjeseci koja izmišljotina!
Samo Orhideja i oprosti što ovdje stalno tebe spominjemo

ti si 87. godište, dakle godine su uistinu male, tebe može razvlačiti ovako, voljela bih vidjeti preporuku iste liječnice za pacijenticu koja ima 38 godina, da li bi i ona tad preporučila 9 mjeseci pauzu i obavezno skidanje kila? I honestly doubt! Mene generalno ljuti u tvom slučaju krivo predstavljanje istine - preporuka pauze izm. 2 stimulirana postupka od min. 9 mjeseci, i naših često u državnim klinikama preporučenih 6 mjeseci je ustvari izmišljotina hrvatska, na taj način naše klinike malo skidaju "pritisak" i navalu na klinike od strane pacijentica.
Višak kila - adipositas - koji je već od BMI 30 uistinu umanje šanse za začeće ali i donosi povećan rizik u trudnoći, mislim i higher rate of early pregnancy loss i tu ne treba se nitko ljutiti - mi govorimo o prosjeku i statistici, uvjek će biti iznimaka, debelih žena s 35 BMI npr. koje će normalno iznijeti trudnoću, a isto tako postoji mnogo žena s BMI 20-22 koje će imati problema u trudnoći.
http://www.shadygrovefertility.com/n...ight-fertility
i naravno, živimo u Europi, u SAD-u odbijaju žene tek s BMI 35 ili čak 40, u europskim zemljama su preporuke naravno dosta niže - BMI < 30.