Ti si se uvalio, nadam se da će ti netko pomoći u naumu, a i da se poslije iskopaš iz toga.
Znaš, ja sam se slučajno uvalila u jednu laž svom djetetu prije par godina i ne mogu se izvući, i ne znam kako, pa mi se nekako čini da je i ovo dugoročno slična zamka.
Moje su curke, ima tomu par godina, pričale nešto o životinjama, tko je gdje bio, s kojim se životinjama uživo družio, pa se starija pohvalila kako je jahala na slonu dok je u Zagrebu bio cirkus (to je istina, tata ju je vodio).Bila je mala i ne sjeća kako je bilo, ne sjeća se ničeg, zna samo da je bila na slonu jer joj je rečeno i to joj je bilo dovoljno za uspomenu.
Ova mlađa je jahala konja,
a ispade da ova druga nije ništa, sva je bila tužna zbog toga, i ja, budala svjetska, koja im stvarno inače ništa ne izmišlja, bubnem da je i ona jahala na dupinu

, ali je isto bila mala pa se ne sjeća. Ona sva sretna i ponosna (na izmišljenu uspomenu) i tada priča završi. No, prođe neko vrijeme, cura malo narasla, i skužim da je sva ponosna ispričala učiteljici u školi u svim priateljima da je ona jahala na dupinu dok smo bili na moru na Lošinju.
Žao mi male, ona uopće nije tip djeteta koje izmišlja i hvali se stvarima iz mašte, sad sam joj pokvarila istinoljubivi profil jer ona misli da to što je mama rekla, nedvojbeno je istina. I s kojim smiješkom ona to priča... Počela su pitanja da joj prepričam kako je i gdje to bilo, otkud ti dupini, onda ja googlam, pa nađem da su neki američki gostovali kod Dubrovnika, pa da su isto tako malo bili i u lošinjskom akvatoriju, onda su oni malo, kratko s njima plivali. Užas. Ne znam kad će doći vrijeme za "okrutnu" istinu, da ona nije jahala na dupinu.
Tako da i ova tvoja vila, ako je netko izvede, možda ćeš jednom morati reći da to nije bila prava vila.