Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Tuce sam sebe :(

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Tuce sam sebe :(

Imam malca od 22mj, ne prica nista, i zadnja dva dana kad se razljuti samara sam sebe po licu ((( kako to sprijeciit i kako reagirati ? Recimo upravo je skoro zaspao i u sobu je upao braco i probudio ga, mali je od frustracije poceo plakati i lupat se po licu. (( to izgleda grozno... sta da radim

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hm, na tvome mjestu bih nježno zaustavila ruku i rekla kako se ne smijemo tući jer to boli i kako je on dobar dečko, zagrlila bih ga.
    Ako se nastavi raditi, ignoriraj, sam će prije ili kasnije skontati da ga to boli.
    Samo nemoj imati bilo kakvu intenzivnu reakciju (ljutnja, zabrinutost i sl.) jerbo je to put za što češćim ponavljanjem ponašanja na koje reagiramo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam malca od 22mj, ne prica nista, i zadnja dva dana kad se razljuti samara sam sebe po licu ((( kako to sprijeciit i kako reagirati ? Recimo upravo je skoro zaspao i u sobu je upao braco i probudio ga, mali je od frustracije poceo plakati i lupat se po licu. (( to izgleda grozno... sta da radim
    Nisi jedina... Puno nas se s tim srelo. Moj stariji je u vrijeme puzanja znao glavom udarati o kuhinjski pod. Užas... Jedino što je pomagalo je bilo ignoriranje, ali to je teško. Probaj kako ti je Zuska savjetovala, a s druge strane pripazi da brat ne uznemirava dijete za vrijeme popodnevnog odmora (i ja mrzim kad me probude).

Evo linka na stari topic, da vidiš što su klinci sve radili sami sebi: http://forum.roda.hr/threads/32853-s...je%C4%91ivanje

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ah, dvoje od troje. S tim da je prvi bio kompletno u modricama, a nemali broj puta bi iščupao pokoji pramen. I to puno stariji od 22 mjeseca.

Temperamentni kikići.

Poslušaj Zusku, ni pod cijenu života ne daj da ti ispadne emocionalna reakcija, hladne glave i toplim glasom objašnjavaj. Jednom će se sigurno uhvatiti.

Meni se obilo o glavu što sam tome pridavala ikakvu pažnju (a pokazala sam "samo" zabrinutost da će ga boljeti), vrlo brzo je to postalo sredstvo manipulacije. Plus što ga je mučio osjećaj da to što radi nije normalno, pa udri još žešče.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

iva, otvorila si mnogo tema u kojima se žališ na svoju bebu. Misliš li da on to ne osjeti? To što ti nisi zadovoljna s njime? Ako dijete ne osjeća da ga roditelj bezrezervno prihvaća, mora raditi nešto da promijeni sebe.
    A ono ne zna što ti želiš. Ono ne zna govoriti. I ne mora još znati. Bitno je da komunicirate, bitno je da se igrate, da se volite i mazite. Napiši malo nešto što zna, nešto čime se ponosiš kad ga gledaš...
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 10.01.2014. at 22:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •