Pokazuje rezultate 1 do 50 od 142

Tema: Djeca i ekrani (kompjuteri, mobiteli i slično ...)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hej, tatek! Samo bilježim temu, za sada starija cura (10) jedva da zna i uključiti komp, a žicat' se uopće niti ne sjeti. No, ona je ionako totalno "malo dijete" koja se još uvijek satima igra oko zgrade ili doma s prijateljima i/ili mlađom sestrom. Mobitel ima neki valjda najstariji model bez neta i memorije. I počnje se polako žaliti da svi poznaju imena poznatih pjevača/grupa i pjesama pa ću izgleda morati u samoobrazovanje da vidim što je sad trendy.
    Kod TV-a je uznapredovala do rijetkih večernjih filmova koji su gledljivi i djeci (tipa romantične ili obiteljske komedije i sl.). Kad je sama doma, ponekad pogleda neku seriju ili neki dokumentarac (to jako voli). Mislim da tjedna doza TV-a nikad ne prijeđe 5h.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, tatek! Samo bilježim temu, za sada starija cura (10) jedva da zna i uključiti komp, a žicat' se uopće niti ne sjeti. No, ona je ionako totalno "malo dijete" koja se još uvijek satima igra oko zgrade ili doma s prijateljima i/ili mlađom sestrom. Mobitel ima neki valjda najstariji model bez neta i memorije. I počnje se polako žaliti da svi poznaju imena poznatih pjevača/grupa i pjesama pa ću izgleda morati u samoobrazovanje da vidim što je sad trendy.
    Kod TV-a je uznapredovala do rijetkih večernjih filmova koji su gledljivi i djeci (tipa romantične ili obiteljske komedije i sl.). Kad je sama doma, ponekad pogleda neku seriju ili neki dokumentarac (to jako voli). Mislim da tjedna doza TV-a nikad ne prijeđe 5h.
    Mislim da mogu komotno potpisati cokoladu i Mimu.
    E. ima 10 godina, i nije uopce zainteresirana za zabavljanje uz kompjuter - koristi kucni komp za neka skolska istrazivanja i zadace, Skype vrlo sporadicno za kontakt sa frendovima.
    Otvorila sam joj za rodjendan e-mail adresu ako bi htjela prijateljima koji nisu tu povremeno napisati pismo (naravno uz to da mi znamo lozinku i smijemo kontrolirati njen inbox), no dosad ju nije koristila nijednom.
    Jedina komp igrica je Pottermore, i toga se mozda sjeti dvaput u mjesec dana.
    Zapravo sam sretna da su uveli lekcije informatike u skolu, jer kako je krenulo, ostat ce u "kamenom dobu".
    Kupili smo joj mobitel vulgaris bas radi toga da ne gubi vrijeme na smartphonu, ima tarifu od 200 in. + 200 SMS-ova mjesecno, i uopce to ne potrosi - pri kraju tarifnog razdoblja ga krenem koristiti ja, cisto da im ne pustamo lovu bezveze .
    Ima MP3, njega uvelike koristi, ali ju ne ometa pri obvezama.

Televizija je malo drukcija prica, tu bi vec provodila vise vremena, no ogranicili smo to tako da nema TV-a dok zadaca nije gotova, a kako imaju jako puno zadace (ne ide u boravak), taman dok dodje doma, ruca, napravi zadacu, ponovi gradivo za slijedeci dan - vrijeme je da ode na balet.
    Kad se vrati, vecera, priprema za spavanje, i onda uzme citati knjigu.
    TV i DVD-ovi se gledaju uglavnom vikendom - filmovi primjereni njenom uzrastu, dokumentarci, i tako.

Kad je kod bake, bude vise raspasoj-situacija jer baka ne zna reci ne pa onda moramo krive Drine ispravljati.... Ali svo zlo u tome.

Planiramo za kraj sk.godine kupiti tablet, no ne znam da li je to uopce potrebno... ako nastavi ovako.

Znaci jedina potencijalna ovisnost u ovom trenutku su TV/DVD-ovi, ali to nekako prirodno ogranicavamo (bez zabrana, jednostavno tako ispadne jer se nema vremena).

Ono sto je bilo kod nje bitno ograniciti, i to od najranije dobi, je to da se ujutro ne pali TV, jer bi valjda u vrtic/skolu dosla u 11. Dorucak u skolske dane je vrijeme kad ona nesto pojede, ja sjednem i popijem kavu, malo procavrljamo, dogovorimo se kako cemo organizirati dan kad se vrati iz skole....
    Nedavno je bila na sleepoveru kod frendice koja ujutro gleda TV, kaze da joj je bilo skroz cudno jer su se morale spremati navrat-nanos. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •