Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2500

Tema: Odbrojavanje 1/2014

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj maku prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da potvrdim da iznimke ipak postoje!
    Imala sam gotovo identicnu situaciju kao Nera, samo sam eto imala puno vise srece i kod mene se plod razvio. Na prvom uzvu samo gestacijska vrecica, razvoj kasni 4 dana. Na drugom uzvu, 6 dana poslije pojavio se plod 5,5mm i srce je kucalo, al i dalje nam fali onih 4 dana. Kazu da iznimke potvrduju pravila.. Ja samo zelim poruciti da je sve moguce!

Maku, sretno!
    Embriologija je područje biologije koje je vrlo kompleksno i laicima se često čine slične situacije koja zapravo nisu.
    Npr. ako si ti na 1. uz bila sa 6+1 tada se još nije morala pojaviti srčana akcija kod embrija, niti je dr morao moći vizualizirati embrionalni odjek (mada je zasigurno postojao).

Ti si na drugom UZ bila sa 7 tt i tada je tvoj nalaz bio embrij od 5, 5 mm sa srčanom akcijom? Ako je tako, to je uredan nalaz.

Patološki bi zasigurno bilo da kod trudnoće od 7 tjedana nema embionalnog odjeka niti srčane akcije, ili da se kod embrija od 5 mm ne nalazi srčana akcija. U takvim se slučajevima iznimke ni čuda sigurno ne mogu očekivati.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 18.01.2014. at 11:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •