Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: reakcija na smrt bliske osobe.... kako reagirati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nemam baš neki pametan savjet, mogu ti samo reći naš primjer mada je malac to lakše podnio.

i nama je prije mjesec dana umro deda, doduše nismo stanovali blizu ali mali ga je volio. kad smo mu koji tjedan ranije bili u posjeti vidio je da je deda jako mršav i bolestan i rekli smo mu da je to tako, neki ljudi kad su jako bolesni umru.
    kad je taj dan došao vidio je da smo mi tužni pa je malo počeo plakati i pričati kako će mu deda nedostajati ali smo se dogovorili da si odabere zvijezdu na nebu i da je deda sad tamo, on ga i dalje voli.
    možda je to bila loša ideja jer je onda on pitao da mu gore nije hladno, da nije gladan, pa je bila magla pa ga on ne vidi i tako.... ali za dva dana je rekao baki neka ne bude tužna jer će svi jednom biti zvjezdice. na tome je i ostalo. sad nekad spomene ali ne previše.

mislim da je to normalno, ipak ste zajedno stanovali. ja bih nastavila voditi ju u vrtić, da vidi kako život ide dalje po starom. usput bih joj govorila kako i ja idem na posao i što vam je već svakodnevica. sretno, proći će!

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj bijelko prvotno napisa Vidi poruku
    možda je to bila loša ideja jer je onda on pitao da mu gore nije hladno, da nije gladan, pa je bila magla pa ga on ne vidi i tako.... ali za dva dana je rekao baki neka ne bude tužna jer će svi jednom biti zvjezdice. na tome je i ostalo. sad nekad spomene ali ne previše.
    da si bilo šta rekla (da je u grobu, da je u raju, štogod) dobila bi ovakvu hrpu dječjih pitanja, oni pokušavaju shvatit nešto što je i nama odraslima ustvari prilično nezamislivo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moj sin je stariji (9 ), no i on je iskusio gubitak blike osobe, naime na početku šk godine tragično je preminula djevojčica iz razreda.

proces tugovanja je težak, slojevit i individualan, sad je prošlo 4 mjeseca i neke stvari dolaze na mjesto.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    da si bilo šta rekla (da je u grobu, da je u raju, štogod) dobila bi ovakvu hrpu dječjih pitanja, oni pokušavaju shvatit nešto što je i nama odraslima ustvari prilično nezamislivo
    da stvarno, o tome nisam ni razmišljala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •