Deaedi prvotno napisa
Zanimljivo, i nama je u Suvagu psihologica spomenula da nemam dobar pristup, tj. u smislu da on određuje odnos, i da je on "glavni", a trebalo bi obrnuto. Također se to odnosilo na prvi pregled, kada smo došli, on je naravno malo onako, preplašeno zacendrao (iako je bio pripremljen doma i sve mu je bilo lijepo puno puta objašnjeno), ona mu je rekla da sjedne za stol na malu stolicu sam, on naravno nije htio, nego je krenuo prema vratima, pa sam ga ja uzela i rekla neka sjedi meni na krilu, što je po njoj pogrešno. E sad, ja sam joj rekla da koliko poznajem svoje dijete on ne bi sjeo sam, nego bi se uhvatio kvake i od suradnje ne bi bilo ništa, pa ni od pregleda, na što je ona rekla da je i takav pregled nešto govori i daje dijagnozu. Pa sam ja rekla da bi ipak radije da dijagnozu postavi na temelju njegovog uobičajenog ponašanja, a ne na ponašanju temeljenom na strahu od nepoznate osobe...pa smo onda nastavili dalje...nakon 10tka min sam se odvojio od mene i normalno nastavio surađivati. Da ga nisam uzela u krilo, znam da bi to preraslo u plač i pojačalo strah. Dakle, ne shvaćam šta bi bilo pogrešno da mama bude uz dijete par minuta dok se ne navikne na novi prostor i novu osobu?