Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Ostati na jednom djetetu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dali ce se braca i sestre slagati u odraslom zivotu i kuda ce ih zivot odvesti je veliko pitanje. Lijepo je kad imas brata ili sestru s kojim se slazes i koji ti je oslonac u zivotu ali to nazalost nije zagarantirano krvnom vezom.

Uvijek sam mislila i zeljela imati 3 djece i to prvo u dvadesetima. Onda me zivot odveo drugim smjerom i prvo je doslo s 31. Trudnoca mi je ostala kao trauma, zavrsila carskim rezom i dugo mi je trebalo da se psihicki i fizicki oporavim. J. je bila izuzetno zahtjevno dijete, imamo i ja i MM ptsp od njene prve godine.
    Plan je bio kad J. bude imala 2-3 godine idemo na drugo. Od treceg sam se u startu oprostila.
    Onda mi je umro tata, mama je oboljela od alzheimera i sad ja radim a MM cuva moju mamu. Uz sve to ne pada nam napamet imati drugo.
    Muci me to, ne zelim imati samo jedno dijete, a ni MM ali ne dolazi nam zelja i strah me sto ako nam ni ne dodje. Znam, osjecam da to nikada necu prezaliti i da cu kad budem stara jedino za tome zaliti jer poznajem sebe.
    Strah me ne imanja zelje, a ne pomaze ni to sto ove godine pusem 35 svijecica.
    Bas me to muci onako u podsvjesti. Osjecam to kao teret.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Dali ce se braca i sestre slagati u odraslom zivotu i kuda ce ih zivot odvesti je veliko pitanje. Lijepo je kad imas brata ili sestru s kojim se slazes i koji ti je oslonac u zivotu ali to nazalost nije zagarantirano krvnom vezom.

Uvijek sam mislila i zeljela imati 3 djece i to prvo u dvadesetima. Onda me zivot odveo drugim smjerom i prvo je doslo s 31. Trudnoca mi je ostala kao trauma, zavrsila carskim rezom i dugo mi je trebalo da se psihicki i fizicki oporavim. J. je bila izuzetno zahtjevno dijete, imamo i ja i MM ptsp od njene prve godine.
    Plan je bio kad J. bude imala 2-3 godine idemo na drugo. Od treceg sam se u startu oprostila.
    Onda mi je umro tata, mama je oboljela od alzheimera i sad ja radim a MM cuva moju mamu. Uz sve to ne pada nam napamet imati drugo.
    Muci me to, ne zelim imati samo jedno dijete, a ni MM ali ne dolazi nam zelja i strah me sto ako nam ni ne dodje. Znam, osjecam da to nikada necu prezaliti i da cu kad budem stara jedino za tome zaliti jer poznajem sebe.
    Strah me ne imanja zelje, a ne pomaze ni to sto ove godine pusem 35 svijecica.
    Bas me to muci onako u podsvjesti. Osjecam to kao teret.
    Nadovezat ću se na svoj post od prije 2 godine.

Meni je ovo još uvijek tema koja me podsvjesno muči. Ove godine ću 37, želju još nemam ali me i dalje muči. Ne znam kako da to uopće objasnim. Stvarno sam se uvijek vidjela s više djece i možda je zapravo teško se oprostiti s tim da to možda i neće biti tako, oprostiti se od nekog sna.
    Strah me i to jako da ću se ako ne budemo imali drugo dijete, za 10 godina lupati po glavi, ali ne mogu na silu.
    Moja J. je jako zahtjevno dijete i užasno nas iscrpi, s njom roditeljstvo nije pjesma. Često se osjećam da nisam dorasla biti njena majka. Čak vjerujem da je ona bila nezahtjevnije dijete da bi već imali drugo. Druga stvar je da mi je i trudnoća ostala kao neka trauma a i porod i uopće se ne mogu zamisliti trudna.
    Okolina vrši pritisak i svi stalno pitaju ali na sreću nisam osoba kojoj to smeta, to su prevelike i prevažne odluke da bi okolina mogla imati utjecaj na to.

Baš me muči ova tema i ne mogu se nikako pomiriti s tim da ću možda biti majka jednog djeteta i sve nekako čekam da će mi se dogoditi taj trenutak i želja, a biološki sat otkucava.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nadovezat ću se na svoj post od prije 2 godine.

Meni je ovo još uvijek tema koja me podsvjesno muči. Ove godine ću 37, želju još nemam ali me i dalje muči. Ne znam kako da to uopće objasnim. Stvarno sam se uvijek vidjela s više djece i možda je zapravo teško se oprostiti s tim da to možda i neće biti tako, oprostiti se od nekog sna.
    Strah me i to jako da ću se ako ne budemo imali drugo dijete, za 10 godina lupati po glavi, ali ne mogu na silu.
    .........

Baš me muči ova tema i ne mogu se nikako pomiriti s tim da ću možda biti majka jednog djeteta i sve nekako čekam da će mi se dogoditi taj trenutak i želja, a biološki sat otkucava.
    Potpisujem.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a postoji mogućnost i da nešto drugo odluči umjesto tebe, recimo, trudnoća ti se dogodi i ti rodiš. i shvatiš da ti je zapravo samo trebalo nešto da te stavi u tu poziciju umjesto tebe same. i da si sretna. sve je moguće. nemoj koristit neku beton kontracepciju

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    a postoji mogućnost i da nešto drugo odluči umjesto tebe, recimo, trudnoća ti se dogodi i ti rodiš. i shvatiš da ti je zapravo samo trebalo nešto da te stavi u tu poziciju umjesto tebe same. i da si sretna. sve je moguće. nemoj koristit neku beton kontracepciju
    eto, ovo je moj put bio. da nije bilo to nešto da me stavi u poziciju, nema majci da bih ja ikad rekla - e, sad ću ostati trudna.
    ovako, malo sam oplakala kad sam vidjela plus na testu pokvarila jadnom mm-u radost i veselje saznanja da će biti tata, i onda sam se pomirila sa teškom sudbinom. a nakon toga vrlo brzo počela uživati u novonastaloj situaciji.
    i sve tako i prvi i drugi put, isto.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

x - ali i obratno. Pusti da se paca, koristi kontracepciju... sasvim je moguće da za tipa 3-4-5 godina nitko od vas neće patiti i da će 3 biti vaš dobitan broj. Ne moraš sada ništa odlučivati, makni taj pritisak od sebe.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš sada ništa odlučivati, makni taj pritisak od sebe.
    ovo je istina.
    sad ne želite drugo dijete i to je to. a ništa se strašno po nikoga neće desiti ako bude jedinac

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nemoj koristit neku beton kontracepciju
    super

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne koristi beton kao kontracepciju. : drzeci-koljenima-betonski-blok:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •