Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: rad na 4 sata radi njege djeteta i škola!?

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno rad na 4 sata radi njege djeteta i škola!?

malčice sam zbunjena što se tiče toga svega,pa pomozite savjetom ili svojim iskustvommoja curka kreće u školu i sad vidim ja da djeca (prva dva razreda idu samo jutarnju smjenu) dolaze kući već pol 11,11 ja radim 4 sata od 8 do 12,e sad ona bi svaki dan morala biti sama nekih cca 2-3 sata,nažalost malo je u nekoj fazi i neželi ostajati sama,kako se trenutno ponaša ja sumnjam da bi ona mogla doći kući sama otključat zgradu,i dvoja vrata do stana( ne znam možda ja to samo mislim)ali tako osjećam i što da ja sad radim,kako ste vi to riješili,dakle radi se o djetetu kojem treba pomoć oko nekih običnih stvari,zakopčat jaknu itd.kako ste Vi to rješavale,angažirale nekog za kupljenje? ostajali u produženom(ne znam ni da li to smije obzirom da sam ja na 4 sata) ili ste jednostavno bacili dijete u vatru pa kako bude.

eh da jel ima kakva fora kad dijete s teškoćama krene u školu neki dopust ili bolovanje za početak dok se dijete neuhoda u školi,planiram uzeti godišnji ali to je samo 2 tjedna,bojim se da će to biti malo za prilagodbu,plizzz savjeti i iskustva

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne poznajem tvoju situaciju , ali računaj da su u školi uglavnom do 11.30 (tada završava 4. sat). Možda možeš dogovoriti s učiteljicom da se ostane poigrati s ostalim boravkašima do ručka.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj ma i to nam je problem jer ne želi ostajati ni u dežurnoj sobi u vrtiću,sumnjam da bi htjela ostati u produženom,ona je dijete sa tjelesnom manom i tenutno ju jako smetaju tuđi pogledi i pitanja druge djece o tome

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imali smo sličnu situaciju u prvom razredu. Nama je pomoglo to što je od prvog razredo mogla ići jednom tjedno na dodatnu nastavu iz matematike (DOD) i izvannastavnu aktivnost-eko grupa (INA) koja se odmah lijepila na raspored kao 5. dodatni sat (jednom tjedno ionako su imali 5 sati u redovnom rasporedu, s tim da moja ide na vjeronauk). Time su tri dana u tjednu bila pokrivena. Ostala dva dana ostajala bi u školskoj knjižnici i čitala (listala) nešto dok ja ne dođem po nju. S tim su bile upoznata knjižničarka i učiteljica i bilo je potpuno ok i nitko nije pravio probleme, dapace bili su vrlo susretljivi. Tako je ostajala u školi svaki dan do 12:20 i sve je bilo super.

Opcija je i dopunska nastava, neka ju učiteljica zadrži, čak i ako ne mora ići pa neka nešto radi. Kod nas je dopunska jedanput tjedno 5. sat, pa ti i to može riješiti dio problema? Uglavnom, kod nas je dobro funkcioniralo. Raspitaj se odmah kod upisa što škola nudi kao izvannastavne aktivnosti, dodatna/dopunska nastava. Razgovaraj odmah otvoreno sa svima (stručni tim kod upisa u školu, učiteljica na samom početku školske godine) i reci da ti je to velik problem i pitaj kako se može organizirati. Možda može biti i kod školske psihologice taj zadnji sat, pogotovo ako ima poteškoća sa odnosom s vršnjacima, možda pomoć može biti višestruka (korisno ubijanje vremena)...

Mislim da može biti upisana i u boravak ako ti radiš na pola radnog vremena, u boravku ima i djece nezaposlenih roditelja.
    Posljednje uređivanje od zika : 02.02.2014. at 10:08

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zika prvotno napisa Vidi poruku
    Imali smo sličnu situaciju u prvom razredu. Nama je pomoglo to što je od prvog razredo mogla ići jednom tjedno na dodatnu nastavu iz matematike (DOD) i izvannastavnu aktivnost-eko grupa (INA) koja se odmah lijepila na raspored kao 5. dodatni sat (jednom tjedno ionako su imali 5 sati u redovnom rasporedu, s tim da moja ide na vjeronauk). Time su tri dana u tjednu bila pokrivena. Ostala dva dana ostajala bi u školskoj knjižnici i čitala (listala) nešto dok ja ne dođem po nju. S tim su bile upoznata knjižničarka i učiteljica i bilo je potpuno ok i nitko nije pravio probleme, dapace bili su vrlo susretljivi. Tako je ostajala u školi svaki dan do 12:20 i sve je bilo super.

Opcija je i dopunska nastava, neka ju učiteljica zadrži, čak i ako ne mora ići pa neka nešto radi. Kod nas je dopunska jedanput tjedno 5. sat, pa ti i to može riješiti dio problema? Uglavnom, kod nas je dobro funkcioniralo. Raspitaj se odmah kod upisa što škola nudi kao izvannastavne aktivnosti, dodatna/dopunska nastava. Razgovaraj odmah otvoreno sa svima (stručni tim kod upisa u školu, učiteljica na samom početku školske godine) i reci da ti je to velik problem i pitaj kako se može organizirati. Možda može biti i kod školske psihologice taj zadnji sat, pogotovo ako ima poteškoća sa odnosom s vršnjacima, možda pomoć može biti višestruka (korisno ubijanje vremena)...

Mislim da može biti upisana i u boravak ako ti radiš na pola radnog vremena, u boravku ima i djece nezaposlenih roditelja.
    Hvala draga,tvoe mi iskustvo itekako pomaže,malo si mi otvorila oči,đizs nemožeš vjerovati,cjelo vrijeme kontam što ću i kako ću,i sad čitam tvoj post i sine mi milijun ideja uz ove tvoje,koje nam sve odreda odgovaraju,puuuuno hvala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je drago ako sam vam pomogla. sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bojim se da nažalost stvari nisu tako jednostavne: Da bi ti ostvarila pravo na četverosatno radno vrijeme dijete ne smije biti u školi više od određenog broja sati (ne znam napamet od doma, čini mi se 20 i nešto sitno). CZSS će zatražiti potvrdu od škole o tome koliko sati tjedno dijete provodi u školi (znam da je jako knap)
    Uglavnom produženi boravak ne dolazi u obzir, a bojim se niti sve nabrojane izvannastavne i dodatne koje se u mnogim školama (do drugog polugodišta ili kasnije) niti ne nude prvoškolcima.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam u istoj situaciji. CZSS nema ništa sa SRV pa te neće ni tražiti nikakvu potvrdu. Trebala je samo dok je invalidnina (ako ju prima) ovisila o satima boravka u školi a sad više nema ni tog ograničenja.
    Prvi put čujem da produženi ne dolazi u obzir, nitko u HZZO-u prilikom odobravanja SRV-a to nije spomenuo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako se koristi SRV dijete ne smije biti u ustanovi vise od 7 sati dnevno.
    20 sati tjedno ako se koristi status roditelja njegovatelja.
    u slucaju da je dijete u ustanovi duze od 4 sata dnevno , a dobiva osobnu invalidninu tada se ista smanjuje za 50%.
    dakle , u slucaju srv-a moze skola i boravak do 7 sati dnevno.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo ispravak, ovo za invalidninu više ne vrijedi od 1.1.2014. Svi dobivaju 100% neovisno o satima boravka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ispravak , nije 7 sati nego 8.
    pod uvjetom da se pravilnik nije njenjao od 2009 , a koliko znam nije http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/30_01.pdf

(2) Zaposleni roditelj ili samozaposleni roditelj djeteta s težim smetnjama u razvoju ne može ostvariti odnosno prestaje mu jedno od prava iz članka 4. stavka 1. ovoga Pravilnika, za vrijeme dok je dijete stalno ili tjedno smješteno u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, odnosno ako dijete boravi u ustanovi socijalne skrbi, zdravstva ili prosvjete, svakodnevno duže od 8 sati.
    Posljednje uređivanje od sirius : 10.02.2014. at 19:14

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam samo dala naše iskustvo, bilo je potrebno da dijete bude u skoli do 12h. razlog očito nije bio na istoj osnovi i ne znam nista o zakonskoj regulaciji radnog vremena u takvim slučajevima. nama su odmah ponuđena dodatna nastava i izvannastavne aktivnosti na prvom roditeljskom sastanku u prvom razredu, pa sam mislila da je to uobičajena praksa i u drugim školama. sretno, u svakom slučaju. nadam se da ćete naći kvalitetno rješenja za dijete prvenstveno, ali i druge obiteljske i poslovne obaveze.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala Vam curke,što ste iznijele svoja iskustva,još uvjek ne znam što ću,nasreću imam još vremena smisliti do 9mj,da znam da u pravilniku piše do 8 sati da mogu boraviti,ali se nekako bojim da to u praksi,nije baš tako,kad sam nazvala socijalnu radnicu da pitam.kaže ona otresito pa ako vi radite na 4 sata onda je dijete u ustanovi 4 sata,neki dan sam bila u vrtiću,jer imam još jedno dijete koje ide redovno u vrtić,pa mi je glupo jednu kupiti u 12 a jednu u 15h ali mi dotični nisu mogli izdati potvrdu na kojoj piše da ona boravi kraće od 8h,oni mogu napisati da boravi na poludnevnom boravku(4 sata) ili cjelodnevni,koji je 10h znači ja nju ne mogu staviti na cjelodnevi a ako ju stavim na poludnevni nestižem s posla po nju,nepitajte me kako to rješavam ( sva sreća pa imamo dobru tetu)
    tako da ni sama nisam još u ništa sigurna,možda imam osnove za dopust za dijete s teškoćama do 8g života,to trenutno razmatram iako će mi u novčaniku faliti puno ali što da radim,evo danas sam moje dijete pitala ajde stani tu dok ja odem tamo i tamo8cjelo vrijeme bi me vidjela) mislite da je htjela,oči ko krofne,strah u očima,i kako da ja sad mislim da će ona moći sama,sad sam se malo izjadala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moje dijete ima ugovor u vrticu na 6 sati. To je iskljucivo dobra volja ustanove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si ti pitala tu tetu u centru gdi to možeš ostaviti dete na 4 sata, pa otić odraditi svojih 4 sata i u sklopu sata da dojdeš po nju.

moj ima na papiru za sad napisano do 7.5 sati , a nije u vrtiću više od 5.5 sati kolko mi treba da ga ostavim, otiđem na posel , odradim, i vratim se po njega. znači realno je minimalno tih 5.5-6.5 sati zavisi kolko ti treba posle do posla i natrag ( ovisno o svim vezama koje ti trebaju po putu)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.02.2014. at 17:30

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da sirius,hvala Bogu na tvojoj ustanovi jer bi se inače ......... kao i ja

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i onda se sjetim svih onih žena koje su dale otkaz kad su im djeca krenula u školu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •