Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Obvezno dojenje po zakonu u UAE

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa što onda što je titula dobivena od unicefa? ljudi koji rade to što rade su problem, a ne unicef. ova usporedba s premlaćivanjem feministica uopće ne odgovara priči.
    ti si imala opravdan razlog za uzimanje bromergona jer bi bez njega očito bilo gadnih problema. to nema veze sa ženom koja ga šverca u bolnicu jer je dobila upalu - pa nije to lijek za sprečavanje upale. a to što su zanemarili tvoje nalaze na SD-u govori samo o njima, ne o unicefu niti promociji dojenja - nema to veze s onim što bi promocija dojenja trebala biti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    pa što onda što je titula dobivena od unicefa? ljudi koji rade to što rade su problem, a ne unicef. ova usporedba s premlaćivanjem feministica uopće ne odgovara priči.
    ti si imala opravdan razlog za uzimanje bromergona jer bi bez njega očito bilo gadnih problema. to nema veze sa ženom koja ga šverca u bolnicu jer je dobila upalu - pa nije to lijek za sprečavanje upale. a to što su zanemarili tvoje nalaze na SD-u govori samo o njima, ne o unicefu niti promociji dojenja - nema to veze s onim što bi promocija dojenja trebala biti.
    Kako nema veze, pa Unicef je odabrao SD i dao mu ne znam kakve sve titule!
    To upravo govori da su Unicefu važne samo titule, a ne zanima ih stvarno stanje!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    To upravo govori da su Unicefu važne samo titule, a ne zanima ih stvarno stanje!
    X! Nikog stvarno stanje ne zanima, samo ove koje su se našle na krivoj strani statistike.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Također, žene, da znaju da će dobiti normalnu recepciju, ne bi švercale bromergon itd. Jedna žena je cijelu noć plakala, molila je da joj uzmu bebu, bila je iscrpljena, ali no way, to su mogle samo carice. I sve to skupa kako je izvedeno... ma. Ne znam uopće što reći. Protekom vremena mi bijes raste na taj take-it or leave-it stav. Znam sve o ograničenjima, ali, da sam odgovorna iz Unicefa, ne bi im titulu ni okačila, što znači titula, ako je samo pro forma tu.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Također, žene, da znaju da će dobiti normalnu recepciju, ne bi švercale bromergon itd. Jedna žena je cijelu noć plakala, molila je da joj uzmu bebu, bila je iscrpljena, ali no way, to su mogle samo carice. I sve to skupa kako je izvedeno... ma. Ne znam uopće što reći. Protekom vremena mi bijes raste na taj take-it or leave-it stav. Znam sve o ograničenjima, ali, da sam odgovorna iz Unicefa, ne bi im titulu ni okačila, što znači titula, ako je samo pro forma tu.
    eto. to je bilo kada, 2008.?
    2012 sestra je sama dosla i pitala cimericu da li zeli da joj uzme bebu. beba je non stop plakala. rekla je ne.
    nakon 4h je zazvonila i pitala jel ju mogu uzeti na pola sata, sestra je rekla ma i na sat-dva- noc ako tako zelite.
    i nije bila majcina zelja ispostovana, donjeli su je pola sata kasnije :p

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kako nema veze, pa Unicef je odabrao SD i dao mu ne znam kakve sve titule!
    ja se ne bi s ovm slozila jer na SD dobivas evaluacijske listice i ankete sto znaci da ih JE briga kakvo je realno stanje i kako se osoblje odnosi prema majkama i djecom.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja se ne bi s ovm slozila jer na SD dobivas evaluacijske listice i ankete sto znaci da ih JE briga kakvo je realno stanje i kako se osoblje odnosi prema majkama i djecom.
    To mi je bila posebna smijurija. Kad sam ja rađala, to je meni izgledalo ovako. Prvo recepcija "ovo je rooming in rodilište i znali se u što se upuštate", "izvolite promotivne letke o dojenju", pomoći baš i nije bilo, ili je došla prekasno kad je sve otišlo kvragu, žene su bile upućene same na sebe, bed je bilo ako su bile sve prvorotke. Nakon svega, daju ti evaluacijski listić. Kako sam ja bila mentalnog sklopa tada "I'm an American, call my Ambassador", meni je bio cilj pobić' otamo i napisala sam same hvalospjeve, i zato mi ova usporedba koju je deadi navela uopće nije pretjerana. Zašto ne šalju listiće s vremenskim odmakom, tad bi dobili pravi feedback, a ne dok si još tamo. Srela sam više žena koje su u bolnici još bile na ablaktaciji (ne sub rosa da su švercale tablete), ali u otpustnom piše "dojenje uredno uspostavljeno". A vrhunac njihove brige je bilo to da žene koje ne doje imaju zdravu bebu na neonatologiji i viđaju je režimom jednom u tri sata (to je bilo iskustvo mene i deadi) i to je jedino mjesto za tu bebu.

Inače, samo da se ne misli da nisam bila motovirana, one dane čekajući CR sam provela pocrtavajući skriptu o dojenju, a MM i ja smo bili na Rodinom tečaju. Toliko o sebičnosti i ležernom stavu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2014. at 11:40

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ToA vrhunac njihove brige je bilo to da žene koje ne doje imaju zdravu bebu na neonatologiji i viđaju je režimom jednom u tri sata (to je bilo iskustvo mene i deadi) i to je jedino mjesto za tu bebu..
    Ma ja sam pokušavala dojiti oba puta, a iako sam rodila na CR, beba je bila uz mene 23h na dan, i iako sam tražila, nisu je htjeli odnijeti od mene, čak ni na pola sata (jer beba mora dojiti na zahtjev), čak ni kada mi je pukao šav od carskog, a beba bila oblivena mojom krvlju u natopljenom jastuku, nisu je htjele odnijeti. Morao je doći MM u bolnicu, tražiti ginekologa koji me je porodio, i kad je on došao, i vidio šta se dešava, poludio je na njih. Tada su odnijele bebu na pola sata, dok me on premotavao. Čim je otišao, iako je rekao da se moram odmarati da mi šav opet ne procuri, donijele su je natrag. Jer se beba mora dojiti - iako mi nije bilo jasno čime, jer nisam tada još imala ni 1 kap mlijeka.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 07.02.2014. at 11:53

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

To mi je bila posebna smijurija. Kad sam ja rađala, to je meni izgledalo ovako. Prvo recepcija "ovo je rooming in rodilište i znali se u što se upuštate", "izvolite promotivne letke o dojenju", pomoći baš i nije bilo, ili je došla prekasno kad je sve otišlo kvragu, žene su bile upućene same na sebe, bed je bilo ako su bile sve prvorotke. Nakon svega, daju ti evaluacijski listić. Kako sam ja bila mentalnog sklopa tada "I'm an American, call my Ambassador", meni je bio cilj pobić' otamo i napisala sam same hvalospjeve, i zato mi ova usporedba koju je deadi navela uopće nije pretjerana. Zašto ne šalju listiće s vremenskim odmakom, tad bi dobili pravi feedback, a ne dok si još tamo. Srela sam više žena koje su u bolnici još bile na ablaktaciji (ne sub rosa da su švercale tablete), ali u otpustnom piše "dojenje uredno uspostavljeno". A vrhunac njihove brige je bilo to da žene koje ne doje imaju zdravu bebu na neonatologiji i viđaju je režimom jednom u tri sata (to je bilo iskustvo mene i deadi) i to je jedino mjesto za tu bebu.

Inače, samo da se ne misli da nisam bila motovirana, one dane čekajući CR sam provela pocrtavajući skriptu o dojenju, a MM i ja smo bili na Rodinom tečaju. Toliko o sebičnosti i ležernom stavu.
    uf, da sam barem ja u petrovoj dobila ikakav listic...
    na SD dobijes kad ides doma (bar sam ja) i predala ga kad sam napustala sobu, tako da nije da sam morala paziti sta pisem jer ovisim o njima.
    u petrovoj sam JA bila ta koja je plakala bez prestanka jer mi NISU htjeli dati bebu, jer sam dobila zastoj i jer su me izdajale ko kravu dvije grube sestre, istovremeno, svaka svoju sisu, i cijedile sve u plahtu koju su stavile na mene, noktima mi napravile ragade...uzas! tamo sam se JA borila da mi je ostavljaju duze nego drugima i objasnjavala da se ne odmaram po noci jer se po cijele noci izdajam. donosile mi nahranjeno dijete pa me nisu pustali kuci jer dijete ne dobiva na tezini nakon podoja. i nije me uopce brinulo sta cu i kako reci i sta cu zahtjevati jer o njima ovisim. zvala sam i "tuzakala" sestre glavnoj sestri koja je na kraju dosla i pomogla mi oko dojenja. i svega ostalog. i ocitala im bukvicu kako mogu biti takve prema zenama. naime, slali su me doma bez da sam i jednom premotala bebu, bez da sam je vidjela golu, bez da znam sta s njom trebam kad dodjem kuci a patronazna dolazi tek sutradan. lijepo sam ih molila za pomoc i savjete, nisu mi dali. dala mi ih je glavna sestra.

to je samo druga strana te iste medalje koja nema veze s promocijom dojenja, titulama, unicefom, etc vec osobljem koje cak ne mozes nazvati needuciranim vec...pogresnim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    jer mi NISU htjeli dati bebu
    Eto.. došle smo na isto, i kod friendly, i kod non-friendly... to je moja poanta i zato je meni vrijednosti titule upitna.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.02.2014. at 15:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •