Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: kokosovo mlijeko

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Na sajmu međunarodnog kluba žena, kupim neki proizvod od kokosa (slika kokosa). Na tetrapaku piše: kara, santan kelapa siap pakai, lemak nabati +-25%. Ne usudim se otvoriti, ne znam što mogu očekivati. Da li se to uklapa u neki od ovih vaših recepata. I koji je to jezik. Porijeklo Indonezija.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Na sajmu međunarodnog kluba žena, kupim neki proizvod od kokosa (slika kokosa). Na tetrapaku piše: kara, santan kelapa siap pakai, lemak nabati +-25%. Ne usudim se otvoriti, ne znam što mogu očekivati. Da li se to uklapa u neki od ovih vaših recepata. I koji je to jezik. Porijeklo Indonezija.
    Ako je kupljeno na indonezijskom štandu, a tako i zvuči, vjerojatno je bahasu.
    Ja bih ipak riskirala i otvorila...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mislim da je to kokosovo mlijeko.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je kupljeno na indonezijskom štandu, a tako i zvuči, vjerojatno je bahasu.
    Ja bih ipak riskirala i otvorila...
    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je to kokosovo mlijeko.
    Peterlin: "Google Translator kaže da je malajski.

Nije to baš pouzdano, ali za prvu silu, automatski prijevod ide ovako: smokve, kokosovo mlijeko spremni, biljna mast + -25% ".

Hvala vam na trudu, malo ću još gledati u taj tetrapak. Na mućkanje izgleda da ima veću gustoću od mlijeka, bilo bi lijepo da je vrhnje od kokosa, ali ako ga posebno navodi kao biljna mast onda sumnjam na palminu mast.

Hvala vam na trudu.
    Posljednje uređivanje od baka : 15.02.2014. at 21:47

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedavno sam (po nagovoru djeteta koje obožava kuhara Wana s 24kitchen) napravila slijedeće:
    kupila u Mulleru curry pastu (mala teglica cca 20 kn), njome premazala piletinu narezanu na trakice. Na ulje sam ubacila ribani chili (1 veći, sitno sjeckani, bez koštica), cca 3 cm ribanog đumbira, 2 češnja češnjaka i kratko popržila, ubacila piletinu i kratko popržila da se začini malo ispeku, dodala na štapiće narazanu mrkvu, celer, luk, crvenu i zelenu papriku, malo kasnije poriluk i kupus, posolila i popaprila. a kada je to mrvicu omekšalo, ulila limenku kokosovog mlijeka (odn. to je bila tekućina + masnoća koja se stvrdnula), prokuhala i posipala sjeckanim peršinom. Poslužila uz rižu i zelenu salatu. Ljutkasto je kad se jede, odn. doslovno je eksplozija okusa u ustima, ali ne peče kao npr. ljuti feferoni. Jeli jedino klinac i ja jer ostali baš ne vole eksperimente s neobičnim začinima, a nama je bilo super pa smo to i večerali, a bome i doručkovali .

Sigurno ćemo ponoviti jer je fino, puno povrća i brzo gotovo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Google Translator kaže da je malajski.

Nije to baš pouzdano, ali za prvu silu, automatski prijevod ide ovako: smokve, kokosovo mlijeko spremni, biljna mast + -25%

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •