Stranica 8 od 110 PrviPrvi ... 6789101858108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    palo mi na pamet da se upravo tako razvijala i severinina karijera
    ali prije nego me sad pola vježbačkog foruma poželi zadaviti, ja moram napomenuti da ne mislim ništa loše niti uvredljivo, dapače.
    da bar izgledam kao severina vjerojatno bih promijenila avatar
    Ha, čuj, da je Edith Piaf sigurno se ne bi skidala. Ok, gospoji Piaf to nije ni trebalo. Stajala je i pjevala. I to dobro. Većina jako dobrih pjevačica ne treba bok zna kakav scenski nastup jer očaraju publiku glasom/tekstom/glazbom općenito. Ja osobno zazirem od zabavljačica jer volim dobru glazbu i obično mi se scenski nastup čini samo odvlačenje pažnje publike od vlastite prosječnosti. No, dobro, očito je da nisam Sevkin fan .

AM, meni se čini da je tebi promakla bit Sasinih (jel žena Sasa ili Saša?? ) postova, a to je da tu vrstu pjevačica zbog godinama pokazanog (a ja sam se nadovezala na to njeno da mi je Sevke k'o trska-glumi kako vjetar puhne)ne možemo nazvati feministicom ni kvalitetnom kantautoricom. Ok, o ukusima se ne raspravlja, ali činjenica je da žena gradi karijeru na seksipilu, vjeri, sagi s bivšim.... već po potrebi žute štampe i publike. Gdje je tu feminizam? Osim, kao što je netko rekao, da čini što hoće i baš je briga, ali meni to nije feminizam. Pogotovo zato jer će uskoro jako dobro živjeti od djetetove alimentacije.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nije meni ništa promaklo, mim.
    ali, nemam više što dodati. možemo mi govoriti o njenom privatnom životu... ali nećemo. ja neću, ne zamjeri.
    ova tvoja zadnja rečenica mi se uopće ne sviđa. ne bi tako govorila ni za ženu koja živi od socijalne pomoći, a gdje što ova ima sasvim dovoljno za sebe.
    alimentacija je djetetova. valjda ju dijete zaslužuje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sasa, nakon što sam uskrsla temu, shvatila sam i napisala da i nije baš pametno ići po principu "što na umu to na forumu", pogotovo kad te uznemiruje nešto što ti nije lako objasniti.
    Evo o čemu se radi: ako su ti s kojima si razgovarala već u branši, onda su se baš i mogli sjetit tih žena koje pišu glazbu! Možda njih i nije tako jako jako malo (kad ih se ja, koja uopće na to ne obraćam pažnju, mogu sjetiti), nego ih oni nisu skloni primijetiti? Možda se jedna doza seksizma u svakoga nađe - pa kako i ne bi, tako smo svi više-manje odgajani. A tako se i Seve našla u mom toku misli: ako žena puni Arene, redom, i uz to je i napisala dio svoje glazbe, kako je moguće da je neprimijećena? Naravno, tad sam još mislila da govorimo o autorima s malim a :D
    I nekako, kladim se da ako izabereš 10 vrhunskih muških i ženskih Autora, da je za muške riječ "genijalan" u glazbenim kritikama upotrijebljena nesrazmjerno češće nego za ženske. To bi išlo uz onaj jenin tekst o (kojem ono) kritičaru, tj. taj tekst bi išao uz ovaj moj filing.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ali mislim da je veća feministica od mnogih koji se diče svojim feminizmom.
    Ako ćemo pravo, ja sam rekla ovo. To postavlja neke subjekte u odnos, a ne daje apsolutni kriterij.
    Moram priznat da slabo cijenim feminizam koji deklarativno brani do zadnjeg daha pravo žene da po ulici hoda obučena onoliko seksi koliko joj se prohtjelo bez da je itko zbog toga uznemiruje, ali ako to čini na sceni - onda u njoj više ne vidi ništa vrijedno poštovanja. Ma ne samo to, nego takvu zadesi salva opanjkavanja.
    edit: ovo je trebalo ići nakon mim
    Posljednje uređivanje od vertex : 09.02.2014. at 21:53

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako ćemo pravo, ja sam rekla ovo. To postavlja neke subjekte u odnos, a ne daje apsolutni kriterij.
    Moram priznat da slabo cijenim feminizam koji deklarativno brani do zadnjeg daha pravo žene da po ulici hoda obučena onoliko seksi koliko joj se prohtjelo bez da je itko zbog toga uznemiruje, ali ako to čini na sceni - onda u njoj više ne vidi ništa vrijedno poštovanja. Ma ne samo to, nego takvu zadesi salva opanjkavanja.
    ovo ni ja ne kužim, niti malo
    netko je dobro spomenuo i povukao paralelu s Madonnom, žena je već odavno nastupala u korzetima, polugola, koliko se sjećam, pisala i nekakve provokativne seksi knjige, što li već
    i sve to s jednim jedinim ciljem - samopromidžbe
    i ovdje se podržava, kako reče vertex, prava žena (i muškaraca) da odjećom izražavaju svoj stil, koliko god se to nekom može činiti neprimjerenim
    pa mi uopće nije jasno ovo spočitavanje Severini da "prodaje seks, nastupa polugola" itd.
    to je sve točno, ali kako reče jedna naša političarka, ne radi ništa što ne rade i drugi

meni osobno je svejedno kakav tko ima performans
    može mi se i ne mora svidjeti, konkretno Seve i njoj slične me uopće ne zanimaju niti me uzrujavaju

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto se tiče Severine, ona je jedna vrlo neovisna žena, koja se ne da ukalupljivati u tipične "ženske" kalupe naših balkanskih prostora. Ne slušam njenu glazbu, a pošto živim tu gdje živim, nemam priliku ni da je čujem onako usput. Ali mislim da ne bih dobila ospice da je tu i tamo čujem.

Što se tiče ostalog, ja sam mišljenja sličnog kao verteks, AdioMare, cvijeta, jen...
    Uopće nije važno da li se Seve deklarira kao feministkinja ili ne.
    Ona je snažna žena, i drżi kormilo svoga života čvrsto u svojim rukama. Nije niti lutkica, koja se da manipulirati, niti trofejna žena. Ona je nezavisna i svoja, ima duha i šarma. I nimalo mi ne izgleda kao netko koga prisiljavaju da izlaže svoje ženske atribute.
    Ona ih koristi po vlastitoj volji, kako hoće i kada hoće i u tome je jako uspješna. Njeno tijelo i njena odluka što će s njim. I nije ona u funkciji svoga tijela, seksualnosti, već je njena tjelesnost i senzualnost u funkciji nje, njenog koncepta karijere, uspjeha i života. I tina turner je imala noge u prvom planu, ali svejedno teško da bi je netko prozvao lutkicom. Kao ni madonnu.
    Ne mislim da loše utječe na mlade.

Eto blue jasmin u istoimenom filmu nam nije ni jednom pokazala ni grudi, ni dupe, a svela je sebe na privjesak, nespsoban da si sama ostvari život kojem teži.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kao i nives celzijus, tijelo koristi kako ona hoce
    pjeva, ironicni i saljivi tekstovi, a i pise, i nagrade dobiva
    snazne, uspjesne zene
    uzori za mlade
    not in my book, a drugima kako se svidja

a vertex i adiomare, ako vas sevina golotinja i gradjenje karijere na tijelu podsjeca i poentirate na saljivim (i cak ne vlastitim) slikama u avatarima
    i na dijeljenju slika napretka na topicu vjezbacica
    onda stvarno
    pojasnite mi vezu, je l' mi to sebe isto prodajemo? kome, kako, zasto?

i vise ne bum o severini, ne mogu virovat da sam par postova na nju potrosila

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sasa, nakon što sam uskrsla temu, shvatila sam i napisala da i nije baš pametno ići po principu "što na umu to na forumu", pogotovo kad te uznemiruje nešto što ti nije lako objasniti.
    Evo o čemu se radi: ako su ti s kojima si razgovarala već u branši, onda su se baš i mogli sjetit tih žena koje pišu glazbu! Možda njih i nije tako jako jako malo (kad ih se ja, koja uopće na to ne obraćam pažnju, mogu sjetiti), nego ih oni nisu skloni primijetiti? Možda se jedna doza seksizma u svakoga nađe - pa kako i ne bi, tako smo svi više-manje odgajani. A tako se i Seve našla u mom toku misli: ako žena puni Arene, redom, i uz to je i napisala dio svoje glazbe, kako je moguće da je neprimijećena? Naravno, tad sam još mislila da govorimo o autorima s malim a :D
    I nekako, kladim se da ako izabereš 10 vrhunskih muških i ženskih Autora, da je za muške riječ "genijalan" u glazbenim kritikama upotrijebljena nesrazmjerno češće nego za ženske. To bi išlo uz onaj jenin tekst o (kojem ono) kritičaru, tj. taj tekst bi išao uz ovaj moj filing.
    Ja ne znam kojim da rijecima objasnim. Stvarno se trudim, no citavo vrijeme se gubimo. Nisu ti iz branse ne primijetili zene, slusaju oni i Joan Baez i Lauru Marling i Kate Bush nego konstatirali da ih je manje. Sto je fakat. Pa smo se svadjali oko toga zasto.
    A Severina tu nije nikakav argument. I stvarno mi je svejedno jel ju pola Hrvatske dozivljava kao role model i girl power. Ja samo mislim da nju ne mozemo uzimati u obzir kao nekog vrijednog autora- jer je njen autorski rad umjetnicki stvarno beznacajan. Pune Arene su super stvar. No i MPThompson ih ( medju ostalima) puni, one nisu jedini kriterij necije umjetnicke vrijednosti. Doista imam osjecaj da me se u ovoj raspravi pokusava natjerati da se osjecam krivom sto Severinu ne dozivljavam kao snaznu i krasnu zenu koja rusi granice. Ponavljam, dok Seve drzavi placa porez, bas me briga kako zaradjuje, ali dozvolite da me njen nacin ne odusevljava. Eto.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

točno to si ti rekla. to je tvoje mišljenje. nadovezala sam se na tebe i rekla da to nije moje mišljenje. dva različita mišljenja. i ništa više.

to je barem lako za objasniti. ne razumiješ bit feminizma, ne razumiješ navedenu relaciju. ali eto, bitno da je mi opanjkavamo.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Razgolićene fotografije pjevačica, glumica, manekenki, ali i djevojaka iz susjedstva pronalaze svoj put do svih tiskovina i pri njihovom im se objavljivanju pridaje jednaka važnost kao i vijestima iz, primjerice, politike. Ukradene fotografije razgolićenih zvijezda među najčitanijim su člancima na portalima. Anonimnim sponzorušama daje se medijski prostor kakav je nekoć davno bio rezerviran za kulturu. O skinutom grudnjaku određene natjecateljice u nekom reality-showu danima se raspravlja po internetskim forumima. Žene, svejedno je radi li se o poduzetnicama, tatinim malim bogatim djevojčicama, pjevačicama u usponu ili glumicama, redom daju intervjue pozirajući na krevetu u razgolićenom izdanju. Časopisi nam daju savjete o ljepoti ne bismo li ovakvim zvijezdama sličili što više – da o neprestanom objavljivanju botoksiranih lica i ispijenih tijela hollywoodskih zvijezda i ne govorimo. Sve smo mi potrošna roba, sve smo zamjenjive, a koristeći svojih pet minuta slave, danas smo na naslovnici, sutra zaboravljene u nekom kutu. Mislili smo da smo napredovali, a zapravo smo nazadovali više nego što smo i mislili da je moguće. Najveći paradoks u svemu tome? To što smo takvu vrstu percepcije žene poistovjetili sa ženskom – slobodom.
    http://www.algoritam.hr/?m=1&p=vijes...prikaz&id=2571

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    točno to si ti rekla. to je tvoje mišljenje. nadovezala sam se na tebe i rekla da to nije moje mišljenje. dva različita mišljenja. i ništa više.

to je barem lako za objasniti. ne razumiješ bit feminizma, ne razumiješ navedenu relaciju. ali eto, bitno da je mi opanjkavamo.

Možeš li i meni molim te objasniti bit feminizma, jer ga očito ni ja ne razumijem.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dodala bih da "žive lutke" o kojima raspravljamo to žele biti
    to je njihov izbor i to rade u svrhu samoreklame kojoj je cilj zarada, velika zarada
    i ne mogu se oteti dojmu da velik broj njih radi što radi debelo svjesno svoje površnosti i umjetničke (ne)vrijednosti
    ali ih jednostavno nije briga
    jer postižu svoj cilj - na prvom mjestu zaradu, na drugom pažnju medija

a što se tiče lošeg utjecaja "lutaka" na druge - više me brinu, primjerice, korumpirani političari od tamo nekih što se guze na krevetu dok ih se intervjuira

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Topla voda.

Malo me podsjeća i na ifine proglase o pobačaju "Zar je to nama naša (vaša) borba dala, zar je to vrhunac ženskih sloboda?".

Ali bit će da je sloboda žene da raspolaže svojim tijelom kako želi isto relativna

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    dodala bih da "žive lutke" o kojima raspravljamo to žele biti
    to je njihov izbor i to rade u svrhu samoreklame kojoj je cilj zarada, velika zarada
    i ne mogu se oteti dojmu da velik broj njih radi što radi debelo svjesno svoje površnosti i umjetničke (ne)vrijednosti
    ali ih jednostavno nije briga
    jer postižu svoj cilj - na prvom mjestu zaradu, na drugom pažnju medija

a što se tiče lošeg utjecaja "lutaka" na druge - više me brinu, primjerice, korumpirani političari od tamo nekih što se guze na krevetu dok ih se intervjuira
    Istina je da to jesu negativni društveni trendovi koji postoje.

No kriviti ženu što igra po postavljenim pravilima po meni nije korektno.

Niti svi želimo, niti možemo, niti imamo snage u svakom trenutku negirati svaki konstitutivni element ovog heteropatrijarhalnog društva u kojem egzistiramo.

Ja sebe smatram feministicom, pa se šminkam, farbam kosu i nosim štikle i svojim svakodnevnim ponašanjem perpetuiram "male gaze". Pa što?

(A Simone de Bouvier je majka feminizma pa je cijeli život živjela financijski ovisna o Sartreu. Bitno da nije pokazala sise.)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja bih samo rekla da nije svako razgolićavanje isto. I Alanis se svojedobno skinula gola golcata cijeli spot, ali zbog njenog stava, kretnji, teksta, imagea inače, doživljaj je skroz različit nego kad je Severina ili netko drugi skoro skroz obučen. Više je stvar u plesu i pokretima, izrazima lica i slično koji svi vrište "seks" i "uzmi me", i to mi ne bi toliko smetalo da toga u glazbenoj industriji nema toliko. mnogo. I neravnopravno naravno. I kod nas i vani podjednako.

Što se tiče Severine, čitam, čitam, i dalje se slažem sa obe strane iznesene ovdje
    Nije mi nikakav role model (nikad bila, recimo da je moja generacija odrasla uz njenu karijeru), ne pada mi je na pamet slušat, ali mi se čini i da ljudi vole oplest po njoj i onda je uvijek branim. U biti mi je relativno ok što žena radi, ima ih puuuuno gorih, samo nek mi ne ulazi u radar pretjerano.
    dok recimo na Rozgu sam ALERGIČNA

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Istina je da to jesu negativni društveni trendovi koji postoje.
    naravno
    ali kako rekoh, postoje i puno ozbiljniji od tih

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih samo rekla da nije svako razgolićavanje isto. I Alanis se svojedobno skinula gola golcata cijeli spot, ali zbog njenog stava, kretnji, teksta, imagea inače, doživljaj je skroz različit nego kad je Severina ili netko drugi skoro skroz obučen. Više je stvar u plesu i pokretima, izrazima lica i slično koji svi vrište "seks" i "uzmi me", i to mi ne bi toliko smetalo da toga u glazbenoj industriji nema toliko. mnogo. I neravnopravno naravno. I kod nas i vani podjednako.

Što se tiče Severine, čitam, čitam, i dalje se slažem sa obe strane iznesene ovdje
    Nije mi nikakav role model (nikad bila, recimo da je moja generacija odrasla uz njenu karijeru), ne pada mi je na pamet slušat, ali mi se čini i da ljudi vole oplest po njoj i onda je uvijek branim. U biti mi je relativno ok što žena radi, ima ih puuuuno gorih, samo nek mi ne ulazi u radar pretjerano.
    dok recimo na Rozgu sam ALERGIČNA

Naravno da nije sve razgolićavanje isto. Ali ne znam tko može biti arbitar poćudnog i nepoćudnog razgolićavanja pa reći "e ovo može, ovo je umjetničko" ili "ovo ne može, ovo je seksističko i objektificirajuće".
    Ili kako je ono bilo - možda se ne slažem s vašim skidanjem odjeće, ali ću do smrti braniti vaše pravo da to radite.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

No kriviti ženu što igra po postavljenim pravilima po meni nije korektno.
    nitko nju nije krivio, a kamo li opanjkavao. to se više puta objasnilo (al' džaba). jedino su neke od nas proturiječile tvrdnji da je ona time puno veća feministkinja od mnogih drugih. ona "igra", znači sustavno se time bavi, te perpetuira ta pravila i to u cilju samopromidžbe, u vlastitu (financijsku) korist.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ali jennifer, govorit cu u svoje ime, ja ne mislim da je to nepocudno niti da bi se na bilo koji nacin trebalo braniti. No iritira me da ne smijem komentirati da se tijelom i golotinjom manipulira- ne mislim nista lose o severini ili miley individualno, ali ako je to koncept kojeg smo svjesni zar ga ne smijemo komentirati? Jer smo kao ifin proglas o pobacaju? Pa gdje to citas? Ja cu isto do smrti braniti pravo severine da radi sa svojim tijelom sto hoce, odakle ti ideja da necu? Ali i dalje ne mislim da je to u njenom slucaju demonstracija slobode.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Naravno da nije sve razgolićavanje isto. Ali ne znam tko može biti arbitar poćudnog i nepoćudnog razgolićavanja pa reći "e ovo može, ovo je umjetničko" ili "ovo ne može, ovo je seksističko i objektificirajuće".
    Ili kako je ono bilo - možda se ne slažem s vašim skidanjem odjeće, ali ću do smrti braniti vaše pravo da to radite.
    pa svatko za sebe može donijeti odluku, zašto ne bismo smjele? malo me vrijeđa ovo patroniziranje.

a i sumnjam da nije jasna razlika između oblačenja privatne osobe na ulici (koliko god bilo razgolićeno nije opravdanje za njeno silovanje), dok razgolićavanje javne osobe na sceni, ako nema neku poruku, i nije neko majstorstvo kojem se moram diviti samo da ne ispadnem nadžak-baba.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Off topic: prije par godina se pisalo kako novinari čitaju ovaj forum u potrazi za temama i ja jučer upalim televiziju (RTL) i vidim Zlatka Galla kako govori o Severininom ljevičarstvu, koje je, dobro nas je podsjetio, do 2000. godine bilo svoja suprotnost, o majici Police, bedžu s brojem nezaposlenih i dr. Žao mi je što sad ne mogu staviti taj video.

A danas na DJH:
    Glazbeni kritičar Ante Batinović o trikovima pop-zvijezda ljepšega spola za što bolju prodaju koncerata, albuma…

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali jennifer, govorit cu u svoje ime, ja ne mislim da je to nepocudno niti da bi se na bilo koji nacin trebalo braniti. No iritira me da ne smijem komentirati da se tijelom i golotinjom manipulira- ne mislim nista lose o severini ili miley individualno, ali ako je to koncept kojeg smo svjesni zar ga ne smijemo komentirati? Jer smo kao ifin proglas o pobacaju? Pa gdje to citas? Ja cu isto do smrti braniti pravo severine da radi sa svojim tijelom sto hoce, odakle ti ideja da necu? Ali i dalje ne mislim da je to u njenom slucaju demonstracija slobode.
    Saša, naravno da se smije (i treba) komentirati, ali ne sviđa mi se kad to prelazi u osobnu diskvalifikaciju. Pa valjda i ja onda smijem to prokomentirati?

Ono o proglasu nije išlo tebe.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo i članak o fatalnoj kći željke joksimovića, koja je pokazala svoj seksipil na facebooku me podsjetilo što mi je jedna učiteljica u osnovnoj školi pričala - koliko njenih učenica stavlja slike na fb u lascivnim pozama napučenih usana...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa svatko za sebe može donijeti odluku, zašto ne bismo smjele? malo me vrijeđa ovo patroniziranje.

a i sumnjam da nije jasna razlika između oblačenja privatne osobe na ulici (koliko god bilo razgolićeno nije opravdanje za njeno silovanje), dok razgolićavanje javne osobe na sceni, ako nema neku poruku, i nije neko majstorstvo kojem se moram diviti samo da ne ispadnem nadžak-baba.
    Uopće ne razumijem ovaj post (pogotovo prvi dio, ne razumijem kakvo patroniziranje).

Naravno da se ne trebaš diviti, nitko nije ni rekao da se trebaš diviti. Vjeruj mi, ni ja se ne divim.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne slušam Seve, niti išta slično, čak se ni ne družim s ljudima koji imaju takav glazbeni ukus
    No, pitanje je i bi li Seve slušala Seve da to nije ona sama.

Ne bih se vraćala na početke njene karijere, bilo je to prije 25 godina, a u tom se razdoblju ljudi i privatno i profesionalno, manje ili više uspješno, mijenjaju. Mislim da je Seve sebe vrlo uspješno izgradila na oba područja. Profesionalno je od polukoke koja zapravo i ne zna pjevati, ne bez prepreka, postala regionalna zvijezda koja traje već neko vrijeme, a malo je čak, usuđujem se reći, i popravila sluh. To je uspjela pomno osmišljenim performanceom i PR-om, i to se nekom može svidjeti ili ne, kao što se nekome (ne) sviđaju Madonna, Katy Perry, Lada Gaga itd.

Ali pitanje je kako se netko nosi sa svojom popularnošću i kako koristi tu svoju moć. Teško mi je naći nekoga iz tog tabora lakih nota tko je koristi na meni bliskiji način od Seve. Žena već nekoliko godina daje intervjue u kojima uvijek iskoristi priliku da proturi neki društveni stav, a po sustavu vrijednosti i razmišljanjima (to znam), vrlo bi se lako uklopila u ovaj naš topik (dok za mnoge "alternativce" i "progresivce" iz političke i kulturne javnosti bogme nisam sigurna).

Žena ima moć, kupuju je, slušaju i dolaze vidjeti deseci tisuća ljudi. I njoj je jasan profil tih ljudi. Ali se npr. osjećala dužnom uključiti se u kampanju protiv iako je bila svjesna da će je zbog toga vaditi crijeva po svim mogućim forumima, jasno joj je da svaki put kad izađe iz okvira "prihvatljivog" ljudi potežu filmić, oca Srbina itd. Pa ipak u tom smislu ne podilazi svojoj publici, dapače. Za to ipak treba...možda ne toliko hrabrosti, ali ipak neke društvene odgovornosti na koji način iskoristiti svoju moć.

Suprotna krajnost je Thompson, a u sredini bi bila Rozga, potpuno nezainteresirana i neosvještena zabavljačica, koja je samo to, zabavljačica. Seve je ipak više od toga, a do toga je došla vlastitom odlukom.

I po tome je Seve utjecajnija "feministkinja" u društvu od većine feminističkih teoretičarki i feminističkih portala. Njene poruke dolaze do većeg broja ljudi.
    Na sličan način kao što su sapunice imale određeni emancipatorski utjecaj na južnoameričke žene kad su shvatile da se mogu i razvoditi ako im u braku ne paše.
    Na slčan kao što Klauški i Rašeta imaju veći utjecaj u 24 sata nego što su ih imali ili imaju u nekim drugim glasilima i zato je dobro da tamo pišu...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uopće ne razumijem ovaj post (pogotovo prvi dio, ne razumijem kakvo patroniziranje).
    nebitno.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zuska mogla bi se složit s činjenicom da ona zna iskoristiti vlastitu moć, ali ne nosi li javna uloga još jednu odgovornost?
    Jasno mi je da je bitno iskoristiti svoj stečeni utjecaj na jačanje žene i jasno mi je da je to njena pozitivna strana.
    To što ima pornić ili bogata bivšeg muža je apsolutno irelevatno za moj stav o njoj.
    Mene samo muči što je to što žena ima čime bi kreirala utjecaj i što kad je to seksualna privlačnost, prenaglašena seksualnost.
    Nećemo sad izmišljati da se radi o glazbenom talentu, radi se o iznimnoj ljepoti koja nije sama sebi "svrhovita", radi se o manipulaciji privlačnošću.

Možda ja upadam u zamku, ali nameće mi se pitanje "mora li žena tako- manipulirajući privlačnošću- doći do moći?" Jel to način koji želimo da bude istaknut ko dobar primjer?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Saša, naravno da se smije (i treba) komentirati, ali ne sviđa mi se kad to prelazi u osobnu diskvalifikaciju. Pa valjda i ja onda smijem to prokomentirati?
    potpis.

ono, najbolje mi je kad na kraju balade veli: ja ne slušam i dosta više o tome jer nije my cup of tea. pa ne slušam ni ja i što sad.
    meni ni mate mišo kovač nije legenda hrvatske estrade pa što je rekla n.grace to me uopće ne uzrujava niti imam potrebu to naglašavati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zuska, pod svako slovo veliki X.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Zuska mogla bi se složit s činjenicom da ona zna iskoristiti vlastitu moć, ali ne nosi li javna uloga još jednu odgovornost?
    Jasno mi je da je bitno iskoristiti svoj stečeni utjecaj na jačanje žene i jasno mi je da je to njena pozitivna strana.
    To što ima pornić ili bogata bivšeg muža je apsolutno irelevatno za moj stav o njoj.
    Mene samo muči što je to što žena ima čime bi kreirala utjecaj i što kad je to seksualna privlačnost, prenaglašena seksualnost.
    Nećemo sad izmišljati da se radi o glazbenom talentu, radi se o iznimnoj ljepoti koja nije sama sebi "svrhovita", radi se o manipulaciji privlačnošću.

Možda ja upadam u zamku, ali nameće mi se pitanje "mora li žena tako - manipulirajući privlačnošću - doći do moći?" Jel to način koji želimo da bude istaknut ko dobar primjer?
    potpis.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

također, potpis, zuska!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a u sredini bi bila Rozga, potpuno nezainteresirana i neosvještena zabavljačica, koja je samo to, zabavljačica. Seve je ipak više od toga, a do toga je došla vlastitom odlukom.
    možda je upravo to da je "seve više od toga" (na jednoj strani) i ono što joj na drugoj strani oduzima kredibilitet. znači, nije neosvještena zabavljačica.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

Možda ja upadam u zamku, ali nameće mi se pitanje "mora li žena tako- manipulirajući privlačnošću- doći do moći?" Jel to način koji želimo da bude istaknut ko dobar primjer?
    Pa ne mora. Ali može.

Može doći do moći i kao političarka, umjetnica, znanstvenica, biznis(vu)menka...
    Ne vjerujem da je ijedan od tih načina apriori lišen manipulacija bilo kakvih vrsta.

S tim što ja uopće ne bih rekla da Seve manipulira privlačnošću. Mislim da je to vrlo otvoreno njen trademark.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Summer, daj, ja sam mislila da je drugarsko podhebavanje dobrodošlo u našim krajevima...Mislim da je jasno da nema namjere vrijeđanja, pa da sam ti rekla: ista si Seve, kako bi to (iz mojih usta :D ) mogla biti uvreda?

sasa, ne mislim da se nismo razumjele. Jednostavno, u cijeloj priči različite stvari vidimo kao važne i ističemo tj. iskaču nam različiti momenti kao sporni, ja bih rekla da je to to i da će tako i ostati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam se nalajkala na ovoj temi, totalno suprotno mojim principima, posvadila se (valjda ne zapravo) sa summer, složila s forumašicom s kojom imam povijest isključivo sukoba i ignoriranja...tako da, nije za vraga Seve o svojoj štikli pjevala

Zuska, Seni, potpis...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    potpis.

ono, najbolje mi je kad na kraju balade veli: ja ne slušam i dosta više o tome jer nije my cup of tea. pa ne slušam ni ja i što sad.
    meni ni mate mišo kovač nije legenda hrvatske estrade pa što je rekla n.grace to me uopće ne uzrujava niti imam potrebu to naglašavati.
    pa stvarno. jesmo mi "neljubiteljice" uvele seve u priču? kao autora? a onda i role model i feminstkinju i girl power? ne. samo smo odgovorile svojim subjektivnim na nečije subjektivno. osobno se ograđujem od ovog propitivanja mora li seve manipulirati ovako ili onako. tu se slažem sa jennifer da je dovoljno što može i dalje me se ne tiče. no zadržavam pravo da to i dalje proglasim meni osobno bezveznim/neukusnim/nezanimljivim/trivijalnim.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa ne mora. Ali može.

Može doći do moći i kao političarka, umjetnica, znanstvenica, biznis(vu)menka...
    Ne vjerujem da je ijedan od tih načina apriori lišen manipulacija bilo kakvih vrsta.

S tim što ja uopće ne bih rekla da Seve manipulira privlačnošću. Mislim da je to vrlo otvoreno njen trademark.
    X

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo i članak o fatalnoj kći željke joksimovića, koja je pokazala svoj seksipil na facebooku me podsjetilo što mi je jedna učiteljica u osnovnoj školi pričala - koliko njenih učenica stavlja slike na fb u lascivnim pozama napučenih usana...
    da, to je sada neodoljivo seksi, napućene usne, uske kratke haljine i kakti, sneni pogled
    u vrijeme moje pokojne bake (četrdesete godine prošlog stoljeća) to su bile - dlakave noge
    da se vratiti u ona vremena s današnjim internetom i društvenim mrežama, možete milsiti kako bi te slike izgledale
    pa nije li nedavno i neka američka glumica odlučila pokazati nedepilirane noge
    možda je došlo vrijeme za sljedeći trend
    i bilo bi zanimljivo kad bi mogli vidjeti što će biti kroz stotinjak godina

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eh, o tim (ne)depiliranim nogama stalno raspravljamo na našim fem. kružocima.

je li seve depilira noge, majka joj stara?!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    da, to je sada neodoljivo seksi, napućene usne, uske kratke haljine i kakti, sneni pogled
    u vrijeme moje pokojne bake (četrdesete godine prošlog stoljeća) to su bile - dlakave noge
    da se vratiti u ona vremena s današnjim internetom i društvenim mrežama, možete milsiti kako bi te slike izgledale
    pa nije li nedavno i neka američka glumica odlučila pokazati nedepilirane noge
    možda je došlo vrijeme za sljedeći trend
    i bilo bi zanimljivo kad bi mogli vidjeti što će biti kroz stotinjak godina
    Pa to je isto zanimljiva tema - kako su predodžbe o ljepoti društveno uvjetovane...

Baš sam nedavno čitala neki članak o genezi barbike kakvu je danas znamo, kako su prvotno barbike bile puno "ženstvenije" u smislu da su prikazivale jednu (do krajnje mjere idealiziranu) zrelu ženstvenost, te kako je krenula infantilizacija crta lica i općenito kult mladosti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel to način koji želimo da bude istaknut ko dobar primjer?
    ajoj.
    to je samo jedan od načina.

jednom davno, reče jedna forumašica jednu legendarnu: zar sve mora biti u svrhu edukacije? a gdje je tu zabava?
    i pri tome uopće ne mislim reći da mene seve zabavlja. jer bi mi saša mogla reći: pa daj neka te zabavlja, ali mene neće :D
    ali mislim reći da ni krumpi ne ide samo u hnk na balet, sigurno ode i u kino

a za summer ne vjerujem da se ljuti. ja bih njene sise mam stavila u avatar, samo da su mi! ali baš njene , ne ove umjetne iz avatara :D

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Unaprijed se ispričavam što ću secirati, ali sam se pogubila u ovoj raspravi i više mi nije jasno oko čega se zapravo ne slažemo. Dakle, vertex napisa:
    u međuvremenu sam bila i na Sevinom koncertu, pa shvatila da je i ona napisala dio svojih pjesama. I sad zapravo ne kužim, šta je tek to, kad se tvrdi da nema žena koje pišu svoje pjesme. I zašto bi čovjek zaobišao Severinu, pa što god mislio o njezinoj glazbi?
    meni to daje na još jedan primjer omalovažavanja ženskog postignuća
    tako se i Seve našla u mom toku misli: ako žena puni Arene, redom, i uz to je i napisala dio svoje glazbe, kako je moguće da je neprimijećena?
    Ako je ovo jedino o čemu raspravljamo, dakle, ne Severina kao feministkinja, role-model, aktivistica; nego kao glazbenica; onda mi je žao, ali nema te političke korektnosti i uvažavanja tuđih sloboda koji će mene natjerati da Severini priznam postignuća. Njezini visoko producirani koncerti su čisti obrt, zanat, biznis. Sasvim je u redu da se ljudi dobro zabavljaju na njima, ali to nije umjetnost. Meni ne prenose nikakvu emociju, nikad nijedna poruka tih pjesama nije došla do mene, nijednom mi nije došlo da zaplešem na njih.
    Zašto da je primijetim ako nemam što primijetiti?

Mogu joj odati priznanje za profesionalnost i nos za biznis, ali za glazbene domete ne.
    Meni je glazba presveta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super si to napisala Jurana, slažem se sto posto.

Ja bih rekla i da su Severinine tzv. "provokacije" također dio tog biznisa.
    Predviđam skoro pojavljivanje sa dlakavim nogama.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jurana, oprosti što ću pojednostaviti do balčaka, ali tko to tebi odriče pravo da ti tako misliš? ili meni? ili saši?
    zar ja? tko?
    ajmo sada redom sve na tapet, pa da vidimo tko o kome na hrvatskoj glazbenoj sceni misli.
    mislim, vrlo važno...
    ali de ako već podastireš dobar ukus nemoj mi u zamjenu za severinu davati rang janis joplin...
    pa nitko nije baš toliko lud.
    nego, daj na stol, jedan trash u zamjenu za drugi. zašto ne? ja se slažem.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih rekla i da su Severinine tzv. "provokacije" također dio tog biznisa.
    a ja bih rekla da nisu. ja bih rekla da je to ona.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok, ovo sad već prelazi u šiljenje, a to mi se ne da.
    za razliku od nekih koji su napisali 5, ni malo ne žalim što sam napisala 35 postova o severini.
    nemam se zašto postavljati s te visine. nije moj đir.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mislim da bi Seve bila zadovoljna da vidi koliko se ovdje o njoj piše
    mission accomplished

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, Jurana, možda bi mogla razmisliti o tome da nisi ti mjerilo stvari, i da tisuće ljudi jesu zbog nje proživjele emocije, i to ne govorim o emocijama koje zavladaju u podivljaloj rulji ili na tribini koja odgovara "spremni".

Ti svrstaj te emocije u nevrijedne i Sevu u škart, a ja neću, i riješili smo stvar.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

slušam severinu, pa onda slušam rozgu i ubijte me ako ima nekih razlika. brad pitt, nirvana ... svejedno šta se vrti.
    i severina i rozga su mi u istoj pašti, pune stadione i dvorane s istom vrstom muzike. i dobro je, to narodu treba, malo eskapizma uz poskočice.

ja nekako ne cijenim domaće glazbenjake jer u velikom broju slučajeva kopiraju vanjske trendove.
    pa se nekako nadam da će netko na našim prostorima kopirati i ovu malu:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lorde

... koja je nonšalantno pobrala Grammy-e ispred uvažene konkurencije.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mislim da su se pomiješale različite teme. Krenulo je s umjetničkom vrijednosti Sevinih pjesama. Osobno se o tome ne mogu izjašnjavati – nisam apsolutno nikakav muzički stručnjak, niti imam strpljenja upoznavati se detaljno s njezinim opusom. Druga tema je koliko se kome sviđaju njezine pjesme. S obzirom da je ukus osobna stvar, nema se puno šta oko toga raspravljati. Ista stvar je i s njezinim scenskim nastupom. Nekom se sviđa, nekom se ne sviđa. Ako, ne daj bože, nemam afinitete prema njezinoj glazbi, a njezin mi je performans blago odbojan, to znači da sam licemjerna? Otkud takvi nesuvisli zaključci? Idem li okolo s transparentima „Seve mi je bezveze“ - ne, ne idem. Niti koristim svaku prilku da je što ono, popljujem. Ma dajte. Konačno, drago mi je neobično zbog načina na koji se postavila kad je bilo riječi o MPO i referendumu. Ali ako bi mi što bilo "licemjerno", onda bi mi bilo to da sad zbog toga počnem mijenjati svoje afinitete prema njoj kao prema umjetnici (kad me se jel, potegne za jezik).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •