Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
Svi se lijepo slažemo oko toga da su te bolesti gotovo nestale zbog cijepljenja. GOTOVO nestale! Nisu nestale pomoću čarobnog štapića, zar ne? Bi li ti kao protivnica cijepljenja preuzela rizik na sebe i potpisala dokument kojim se odričeš svakog prava na liječenje na teret HZZO-a ako ti dijete slučajno oboli od bilo koje zarazne bolesti za koju si izbjegla cijepljenje? Bi li necijepljeno dijete odvela u krajeve u kojima je poznato da postoje zarazne bolesti protiv kojih se može cijepiti, a ti to nisi napravila?

I dalje tvrdim da je lako lamatnirati o necijepljenju u procijepljenoj populaciji.
kao prvo, ja NISAM rekla da sam protivnica cijepljenja pa te molim da me ne prozivaš zbog nečega što nisam rekla

kao drugo, kakva je to fora da moraš potpisati papir kojime se odričeš prava na liječenja na teret hzzo-a u slučaju da dijete oboli od neke zarazne bolesti?! ne kužim, tebi je to normalno? što ako dijete oboli, unatoč cijepljenju, od neke od bolesti protiv kojih se cijepi? bi li onda hzzo platio sve troškove koji bi nastali zbog toga (osim liječenja npr. da mi nadoknade novce koje nisam zaradila jer sam bila na bolovanju zbog bolesti protiv koje je moje dijete cijepljeno pa je ne može ni dobiti? ili ako moje dijete oboli od neke bolesti protiv koje je cijepljeno pa onda još ima i trajne posljedice, tko onda snosi posljedice?)

osim toga, po tom principu bi svaki npr. pušač trebao potpisati da se odriče prava na liječenje svih bolesti koje će možda dobiti zato što puši? ili svaka osoba koja se hrani smećem pa zbog toga oboli? ili svaka osoba koja se bavi nekim sportom gdje su ozljede česte? ne kužim...fakat ne kužim zašto bi se netko odrekao prava na liječenje na teret hzzo-a kad svi mi uredno svaki mjesec plaćamo zdravstveno osiguranje?