Mi nismo vjernici i moja curka neće na vjeronauk ali zapitkuje povremeno o vjeri pa razgovaramo ali me zanima ima li netko kakavu preporuku za zanimljive slikovnice/knjigice za djecu koja kreću u školu na temu različitih vjera.
Mi nismo vjernici i moja curka neće na vjeronauk ali zapitkuje povremeno o vjeri pa razgovaramo ali me zanima ima li netko kakavu preporuku za zanimljive slikovnice/knjigice za djecu koja kreću u školu na temu različitih vjera.
Pa sad... Religije svijeta (Mozaik knjiga) je literatura za nešto starije i za odrasle. Evo je: https://www.google.hr/search?q=relig...ta%3B345%3B500
Inače, ako se dobro sjećam (a davno je to bilo, nemam više te knjige doma) u Enciklopediji u slikama za najmlađe bilo je nekoliko stranica i o religijama, ako se dobro sjećam. Postoje dvije knjige - za 4-7 godina i za 7-12 godina. Prolistaj u knjižnici i eventualno posudi, nemoj to kupovati jer unatoč relativno dobrom materijalu, prijevod je očajan.
Posudi iz knjižnice nešto od te literature, pokaži djetetu neke sakralne građevine kad budeš u prilici i polako ćeš to širiti, ovisno o interesima i pitanjima djeteta.