Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Nena, pa nitko ne piše da je rađanje u 40-tima poželjno za ukupnu populaciju. Ali osobama kojima se život tako posložio ne mora biti nepoželjno i da, može biti poželjno.
Ovdje se govori o vlastitim iskustvima i o jednom konkretnom, Silvijinom, slučaju, pokušavaju joj se dati različite perspektive, od Ineszinih neumoljivih brojki, do vlastitih iskustava kasnijih trudnoća. Nekome je to bio izbor, nekome se život tako posložio.
I naravno da stariji roditelji imaju potrebu sebe pokazati u drukčijem svjetlu od onoga "stariji, usporeni, prezabrinuti.." kakvim ih se često doživljava.
Isto to, što i ti, ili slično, makar s istim pointom, s osvrtom na različite životne okolnosti,
sam napisala pokretačici teme osobno u prvom postu, za njezin slučaj - samo naprijed. Uvijek sam za to. Kad se ima želje, volje, oni se neće pokajati, sigurno, u kojoj god dobi bili. To dijete će im donijeti svu sreću ovog svijeta, sigurna sam.

A s druge strane, mislim da ne griiešim da se ono također krivo shvaćanje - stara je rodilja s 38, koji spominje AM, što se znao provlačiti za generacije prije,
zadnjih godina zaista preokrenuo u ono - nije vam/nam žurba, još smo mladi, ima vremena, i da se to ohrabruje u medijima (naročito ovi celebovi) i posvuda.
Nije istina da toga nema, i na ovom forumu i posvuda (to što vertex spominje kao edit meni).
Mislim da se baš promovira svugdje i vrlo često i da mnogi na to nasjedaju pa se kaju kad je kasno.

Mislim,ono, izrelativizirajmo kad je ta gornja granica. Ja sam čula da je Abrahamova žena Sara rodila sa 90.