Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 975

Tema: TRUDNICE 2014. ( blizanci,trojke,četvorke...... :) )

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sanna,sretno draga!Zelim ti brz porod i zdrave slatke bebice!Drzi se!
    Zlatokosa ti izlazis?!Hajde kad se malo snadjete doma,pisi iskustva!

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo da se javim,nemam snage pisati,rodila sam 17.2.decko2560/47,cura 2330/44.Ali poslije poroda se je meni zakompliciralo,kasljala sam i gusila sam se pa sam prebacena drugi dan na Rebro.Moja djecica su ostala u Petrovoj.Posto nemam snage pisat,tu cu zavrsit pricu.Uglavnom jako sam se razocarala u Petrovu.Kad izadem iz bolnice napisat cu vise detalja.Pozdrav od moje djecice i mene.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nikolina.m želim ti brzi oporavak i druženje s bebama. Nadam se da su bebe dobro. Sudeći prema kilaži, jesu. Drži se.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zlatokosa, super za izlazak, javi se kako nepredujete

Sanna, tebi sretno!

nikolina, želim ti da što prije sve prođe, žao mi je što si toliko razočarana.... sad je i mene strah...

JA danas bila na pregledu, odnosno samo na CTGu, nalaz uredan, opet šesti dr me primio, naručio tek za dva tjedna, bez UZV, bez CTG, samo pregled... nekako mi se to sada čini dugo....

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

nikolina cestitam....najbitnije je dobro proslo...cuvaj se za bebice...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nikolina i ja se pridružujem čestitkama, da brzo budeš sa bebicama~~~~~~~~

fijolica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

nikolina.m, čestitam od srca!! Baš me zanima cijelo iskustvo...

Pratim vas, strogo mirujem i dani polako prolaze... Ušli smo u 22. tjedan.
    I da, čekamo dvije djevojčice

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nikolina cestitam , nek su djeca dobro a ti ces lakse ozdraviti .
    da sto prije se oporavis i pocnes druziti sa svojom djecicom.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

nikolina čestitam!!!!
    ko je sad na redu? :D

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nikolina cestitke!!
    Fijolica,zasto strogo mirovanje?!Mi danas 22 tjedna!!Cure,koliko ste vi mirovale u ovim tjednima?Meni nisu preporucili apsolutno mirovanje,ali mirovanje da.Ja malo svrljam po kuci,peglam itd ali vrlo sitno?!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja još uvjek radim sve. Možda blažim tempom, ali sve radim....
    Jest da mi je navečer nekad previše, ali nema tko...
    I na žalost sama se vozim na pregled, u dućan, informacije u školu...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad sam išla pogledati tko je na redu...
    Sanna4, pa onda ja

A gdje nam je Sanna? Nadam se da je dobro.....
    Posljednje uređivanje od AndrejaMa : 21.02.2014. at 19:05

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Nikolina cestitam! Nadam se da ce sve bit ok, kad dodete doma bit ce vam puno ljepse...
    Ja sam radila do 28-29 tjedna nisam nista puno mirovala, osim sto sam navecer isla ranije spavat oko 21 I to je to... A ni poslije toga nisam lezala vec pripremala sve za kikiće... Treba se cuvat,al ne pretjerivat, lakse se rodi I oporavi ovako... Sretno svima koje su na redu... Sanna, Andreja...

Tinich_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja sam počela mirovati kada mi je stvarno postalo tesko, sto znaci neki 33 tj. Dok god se osjecas dobro radi kako ti pase, ako ti dr nisu napomenuli mirovanje.

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

evo me cure...u bolnici sam i ne pustaju me doma do poroda iako mi je tlak sad vise manje ok...kazu da sam u terminu pa da nemam sto raditi kuci...jedna beba mi je poprecno rekla doktorica jucer, vjerojatno ce mi dogovoriti carski rez sutra. eto najgori strah mi je prosao...da cu imati epizotomiju i carski....andreja drzi se i ti! jos malo!!!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja sam sada u 24tt i radim sve normalno osim šta ne dižem teško, želim sve prpremit u slučaju da zbog nekog razloga budem morala mirovati.

sanna samo hrabro

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jojo, tako sam i ja mislila, da sve pripremim dok sam još sposobna, pa se ta moja "sposobnost" produljila (Bogu hvala!) evo do 35tt!!!!
    Ja još uvijek pripremam... jučer opet presložila torbu, nešto izvadila, nešto stavila.... roba još nije sva spremna, većina jest.
    Evo jutros su MM i dječica digli krevetić na višu razinu, moram još montirati neku policu, oprati sjedalice (od moje K i jedna posuđena), ... naći ću ja još što treba napraviti, jer dok nisam sve završila, ne mogu ni roditi, Zar ne??? (da, baš će mene pitati kad će van....ali ja to tako sebi postavila).

Sanna4, mislim na tebe i tvoje bebe... sretno i uskoro se mazite!!! Neka sve prođe dobro!!! Javljaj novosti!!!

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Bok,evo da se kratko javim.Jos sam u bolnici,danas napokon nemam kisik.Cekam ponedjeljak jer to mi je vazan dan radimo ultrazvuk srca pa cu onda valjda znati otprilike kad cu doma.Ukratko bila puna vode,jedva sam pricala,kasljala sam,gusila sam se.Odgovor od doktora je bio to je normalno pa nosite dvojceke.Rodila sam normalnim putem tesko ali brzo,da bi se drugi dan pocela ponovno gusit,tek onda zu me shvatili ozbiljno.Naravno poslama na rebro,oni su se zgrozili kad su me vidli.Sa dijecom neznam sta je probat cu saznat u ponedjeljak,to je za sad to od moje price,kad cu moci nastavit cu je.

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mi drugi cijeli dan doma. Djecica su super. Spavaju i jedu, raspored otprilike svaka 3 sata. Rebeka je super uhvatila dojenje, Noa se jos uvijek necka (nikako otvoriti usta), ali dobila sad savjet da probam finger feeding, pa od sutra pokusavamo s tim. Ne stignem nista osim dojenja, hranjenja i presvlacenja . Srecom, mama kuha i obavlja sve druge poslove.
    A od carskog sam se oporavila kao da ga nikad nije ni bilo.
    Drzim fige svim mamama, i onima koje jos cekaju.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nikolina, žao mi je da to prolaziš....ali uskoro ćete biti svi zajedno....

zlatokosa, dobro se snalezite! Što je finger feeding? Daj i nama savjet...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nikolina, žao mi je da to prolazite.... uskoro ćete biti zajedno!!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatokosa, kad je budan drzi ga u rukama okrenutog prema tvom licu i zijevaj ko som(doslovno) da te gleda kako to radis....naucit ce....
    i naravno aktiviraj ostale da odrade mije janje i nosenje...moras naci vremena i za odmor je ve ti ritam uskoro biti nepodnosljiv. obzirom na na vrijeme koje odspavas...
    Nikolina, nadam se da ces uskoro biti s bebama i da ti je vec puno bolje!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zlatokosa, pokusaj polozaj.nogometne lopte, ti sjedis njegove nogice tebi bocno uz rebra a lice mu dobro vidis. Tako mu mozes palcem povuci bradu prema dolje i jace otvoriti usta.
    nadam se da kuzis fintu....meni je to s Margitom palilo jer je jedva zinula za dojenj...

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Nikolina i dalje mi nije jasno što je dovelo do gušenja kao ni to zašto si premještena u drugu bolnicu!?

Cure, kad su vam radili bris na streptokok?

i čisto da uđe u zapisnik... :D u 30-om tj. smo, sve mi je teže, sve me muči... Žgaravica, stolica, zatezanje, težina... SVE! A još je dosta do kraja.

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

m2b premjestena sam zato sto oni su samo za porode,a ja sam imala zastoj srca,vode u citavom tijelu(u plucima,bubrezi,noge,oko srca),oni meme nisu smjeli toliko drzat do 37 tjedna trebali su ranije reagirat,jer mi se svasta moglo dogotit(necu ni razmisljat)sad mi je drago da sto sam ovdje,jedino sto dijeca nisu samnom to mi najteze pada ali moram se stabilizirat radi njih.Eto meni se to moralo dogodit da bi oni reagirali,poslali su tu na Rebro trudnicu sa istim simptomima na carski(sve je dobro zavrsilo)Pisem ovo zato da se nedate.ako vam nije dobro nedajte se trazite dotatne pretrage nemojte nasjedati na pricu PA STA HOCETE NOSITE BLIZANCE TO JE NORMALNO.PIJTE SIRUPE ZA KASALJ PA CE VAM PRESTAT.Sada cu ovdje zahvalit osoblju rebra jer se stvarno lijepo brinu o meni,hvala bogu oporavljam se,sad jos da vidimo u kakvom je stanju srce i nadam se brzom odlasku doma.

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Žao mi je što si sve ovo prošla. Ni ja ne kužim što nisu prije reagirali. Prevelik rizik, tri života.

Drago mi je da si bolje! Oporavi se i skupi snage za bebe!

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

hej da se javim....sutra sam 38 tj. i imam zakazan ultrazvuk da se potvrdi polozaj drugog poprecnog blizanca...nekako ne vjerujem ovim doktorima jel ih se toliko promjenilo u 4 dana i nitko nema pojma nista o meni osim sto procitaju dijagnozu gemini i 38 tj. tako da nemam nikakav.osjecaj da sam pod nadzorom. nadam se da ce moji malisni brzo van jel nam je postalo bas tesko...uzasno tesko...pozz svima i uzivajte u svojim bebolinima.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

TRUDNICE U 2014.g. (termini poroda)

Sanna4 - 10.03.2014.
    AndrejaMa - 24.03.2014.
    m2a - 30.04.2014.
    jojo - 15.06. 2014.
    Ingis - 15.06.2014.
    imari - 19.07.2014.
    veca - ?
    fijolica - ?
    vrtirepka - ?
    Sanja79 - ?

RODILE U 2014.g.

Angel_26 - 2.1. cura i dečko

sybylle - 08.01. cura i dečko
    anita0108 -11.01. cura i dečko

boss - 29.01. 2 dečka
    zlatokosaST - 09.02. cura i dečko
    đurđa76 - 10.02. cura i dečko
    nikolina.m - 17.02. cura i dečko

nikolina.m čestitke draga na bebicama i šaljem ti ogromne vibre da ubrzo budeš sa njima

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sanna4, jesam li propustila ... u kojoj si bolnici?

Ja sam jutros krenula privatno raditi OGTT, sva sreća na dobrim laboranticama, izvadila prvo iz prsta 5,8
    Tada mi je objasnila da bi bilo opasno raditi OGTT sa glukozom u ovim tjednima i sa ovim šećerom, te radimo klasični OGTT sa hranom. Otišla kući pa ću se vratiti za dva sata, ali ne sluti na dobro....

zlatokosaST avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

AndrejaMa, finger feeding je za one koji ne zele sisati pa da ih se nauci. Da ne objasnjavam: http://pediatrics.about.com/library/...stfeedingi.htm

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

na Zadarskoj ginekologiji sam trenutno...jos cekam ultrazvuk...imala sam jutros pregled za plodnu vodu..koja je u redu, glavica prvog bebaca pritisce usce..ne znam sto to znaci kao zato nemam trudove?!...i povrh svega krvarim cilo jutro od tog pregleda...ultrazvuk cekam da saznam hoce li biti inducirani ili carski porod...nemoram spominjati da sam 38 i jedva cekam da me porode...
    Posljednje uređivanje od Sanna4 : 24.02.2014. at 12:13

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dakle radila OGTT sa jelom, ne sa glukozom...

Glukoza natašte 5,7 (ref intervala 4,4-6,4)
    Glukoza 2 sata nakon jela 7,9 (ref intervala 3,0-7,8)

u mokraći imam leukocita 10-15 (ref interval 0-2)
    leukocitna esteraza 125 H (ref interval <10)

sad me više zabrinjava ovo u mokraći, to je znak prisutnosti neke bakterije???
    Kako da dočekam sutrašnji pregled???

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Samo da va javim cufka mi nije bas dobro,znam samo da je dva puta dobivala transfuziju,uvlavnom sutra cu vise znati muz ide u bolnicu da vidi tocno sta je,ovaj put se nece dati potjerati,nadam se da ce biti dobro i da nece ostati posljedice,a ja sam danas trebala raditi ultrazvuk srca ali gospon kardiolog se nije pojavio.Valjda sutra......

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

nikolina stvarno mi je zao da moraš prolazit kroz tako nešto, naravno da će sve bit dobro, kažu da su oni veliki borci

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nikolina, bit će sve dobro, treba u to vjerovati...
    Javi se sa novim informacijama, i vezanim z abebe i vezanim za tebe! Drži se!!

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala na podrsci!

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

sad imala ultrazvuk...ipak prirodni porod...bebe od preko 3200g, cekaju moje trudove...ne znam sto bi od straha...vec mi je dosta svega...
    Posljednje uređivanje od Sanna4 : 24.02.2014. at 19:38

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Sanna4 prvotno napisa Vidi poruku
    sad imala ultrazvuk...ipak prirodni porod...bebe od preko 3200g, cekaju moje trudove...ne znam sto bi od straha...vec mi je dosta svega...
    ko ti je radio UZV?
    I stvarno su odlučili čekati prirodne?! Do kad?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj nikolina.m prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da va javim cufka mi nije bas dobro,znam samo da je dva puta dobivala transfuziju,uvlavnom sutra cu vise znati muz ide u bolnicu da vidi tocno sta je,ovaj put se nece dati potjerati,nadam se da ce biti dobro i da nece ostati posljedice,a ja sam danas trebala raditi ultrazvuk srca ali gospon kardiolog se nije pojavio.Valjda sutra......
    nikolina.m, drži se

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

neznam...38+2 danas...ni t od trudova...a jedan od strucnijih doc na ginekologiji me pregledao...bebac je bas jucer kliznuo dole...osjetila sam..malo sam se opustila i pomirila sa sudbinom...samo da sto prije dobijem trudove...valjda cu moci s obzirom na nijhovu tezinu...

m2b avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Sanna4 prvotno napisa Vidi poruku
    a jedan od strucnijih doc na ginekologiji me pregledao...
    OK, ne želiš o imenima. Tila sam samo reći da ti svaki od njih ima svoju politiku oko blizanačkog poroda i nije isto doću u ruke dr.Matasu, dr.Dukiću ili dr. Lisici.

Nadam se da će trudovi krenuti još danas sutra...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo mene s pregleda.
    Zabrinuta.
    Bebe su vrlo malo napredovale. Da li je do različitosti pregleda, drugi Dr i UZV... ne znam.
    dakle prije dva tjedna beba1 je bila 2.170, sada 2.200, a beba 2 je bila 2.450, a sada je 2.680.
    Protoci uredni, biometrija rasta uredna, ali mi je dr. preporučila da se javim u bolnicu te po njezinoj preporuci prijem i praćenje.
    Imače je sve ostalo u redu s bebama i da nemam taj nalaz UZV od prije dva tjedna, ne bi ništ areagirala, a ovako želi biti sigurna da će se pratiti rast i razvoj, da ne bi bilo zastoja u razvoju...bebe obje na glavu, nema indicija za carski (Barem to, mogu očekivati prirodni porod).
    Sada pokušavam otkriti koji dr radi i kad da odem, jer nije hitno, ali opet da ne čekam tjedan dana....
    Što se tiče nalaza krvi i urina, neka više pijem, te da ponovim sediment urina, ali po njoj je to normalno i očekivano stanje....

Eto, sad sam zabrinuta .... jako.....

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

AndrejaMa, gužva je u trbuhu i normalno je da su malo dobile (a i po TT si tu negdje). Ako su protoci u redu znači da si i tu unutar zelenog svjetla.
    uostalom zbroji kilažu beba i usporedi s ostalom djecom u tim TT. Dobro proizvodiš, ne brini!
    Prijavi se u bolnicu i čekaj u bolnici porod....nemaš više što doma ganjati ostele, odradila si svoje za ovu trudnoću....sada neka se ostatak obitelji angažira do povratka kući....
    Što se tiče urina i krvi, ne možeš očekivati da budeš unutar referentnih vrijednosti, imaš DVIJE bebe u tbuhu, dvostruko opterećenje, radiš sve normalno oko ostatka obitelji....razumiješ?
    meni su vrijednosti 24 satnog urina što se bjelančevina tiče uvijek bile povećane, ali doktor je uvijek govorio da za blizanačku trudnoću je zadovoljan.
    ukratko došlo je vrijeme da se koncentriraš na svoje tijelo i na porod blizanaca koji ti predstoji....

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

migulica, tvoje su riječi melem na ranu koji mi je bio potreban...
    imam samo jedan problem, a to je da se ostatak obitelji teško može angažirati, ali mislim da ćemo smisliti nešto...

Eto i danas je MM nakon duuuugo vremena (još tamo od jeseni) imao "obavezu" sa mnom, (nije da on ne bi, ali radi posla uvijek je nešto) i odmah ga zabolila glava, eno došli kući, a on legao u krevet... (samo ne znam tko će po djecu u vrtić ).

Mislim da ću stvarno sve ostaviti sa strane i uživati još malo u trudnoći (da, ja doista uživam iako mije teško) i nekako još ne bih rodila, a opet bih....

Valjda je to podsvjest, jer ovo je stvarno moja zadnja trudnoća....

fijolica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ignis, strogo mirovanje zbog skraćenog cerviksa i BH kontrakcija.
    nikolina.m, baš mi je žao šta si se tako izmučila i bila u opasnosti. Dosta neozbiljan pristup medicinskog osoblja, dobro do je sve dobro završilo, da je to iza vas i sada te čekaju samo bolje i ljepše stvari Ma muka mi je kad čitam takva iskustva...
    Sanna4, želim ti da krene što prije i završi čim brže i bezbolnije Mogu mislit kako se osjećaš s punih 38 tjedana. Meni je već sad s 22 sve teže. Imam osjećaj da trbuh raste na dnevnoj bazi!
    AndrejaMa, da, čini se neka upalica mjehura. Ajde, pa glukoza nije tako strašna, šta ne? Šta kaže liječnik na nalaz?
    jojo, mi smo tu negdje po tjednima. Kako se ti osjećaš, imaš li nekih tegoba? Ja mirujem pa nema nekog umora i opterećenja. Klasični bolovi od ležanja, svako toliko probadanja u trbuhu sad lijevo, sad desno. I da, žgaravica me UBIJA! Pitam se šta će mi ostati od jednjaka i želuca za tri mjeseca...
    m2b, lijepo vi to gurate, još malo i gotovo. Za čas će to proletjeti

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Andreja nemoj se opterecivati uzv! Tako je bilo i meni, bila Sam u soku kad sam ocekivala da su bar po 2500 kg a ono oni narasli za par dekagrama u dva tjedna.. uglavnom hocu ti rec da sve to ovisi prvenstveno o onome ko mjeri,polozaju beba i aparatu, cim on malo pomakne ruku rezultat se mijenja... Na kraju moji su bili puno veci od zadnjeg mjerenja dva dana prije poroda za nekih 300-400 g! Tak da se opusti i pusti stvari svojim tokom... Ionak nemozes nista promjeniti, imas super tjedne,velicinu beba i sve... Kod mene je bila i velika razlika izmedu beba (800g) i eto sve super na kraju

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj m2b prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da će trudovi krenuti još danas sutra...
    imas por na priv...

Sanna4 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

i hvala svim curama na podrsci...puno mi to znaci...ovdje se svi cude velicini mog trbuha...valjda nece jos dugo trajati ovo cekanje... andrejaMa drzi se...sve je to ok...samo se nemoj zivcirati...

nikolina.m avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo da javim curka je dobila sepsu,nakon treceg dana,stanje je bilo kriticno hvala bogu oporavlja se i svakim danom je sve bolje,dobivat ce antibiotik jos deset dana,pa ce onda valjda moci kuci.A decko slabo dobiva na kilazi ali on moze doma,nazalost ja jos nemogu jer kardiolozi nemaju vremena nas pregledat,tako da je ovo drugi dan lezanja bezveze u bolnici,vex sam stvarno luda.Jedva cekam da bar uzmem sina iz bolnice.A ona neka se oporavi do kraja da nemamo kasnije problema.Ostalim curama koje cekaju svoje male smotuljke zelim srecu.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

sanna,hajde izdrži još maloZa skori brzi i bezbolan porod i zdrave bebice
    AndrejaMa svaka cast na strpljenju ,hrabrosti.tebi i tvojoj djecici želim svu srecu ovog svijeta i neka vam više krene ,zasluzili ste!!!!!

Stranica 9 od 20 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •