ja bum ovime podigla ovaj topic i potpisala.
možda se nikome nitko nije zalomio od kolovoza 2013. kad ste zadnji puta ovdje postale, ali eto, nama se sad "zalomilo".
fuuuulll neplanirano, ali ono full na entu.
i ja sam oduvijek željela imati hrpetinu djece, ali ne baš u ovako "poznim" godinama i ne pod svaku cijenu. tako da smo prešutno bili prezadovoljni s ovih dvoje koje imamo. jer, sina smo delali godinu i pol, a kćer čak 4 godine. i nju smo dobili već kao "metuzalemi", iako se mi ne osjećamo tako, ali godina naše proizvodnje govori sve.
uglavnoj u 2. trudnoći, dakle prije cca 2 godine ustanovljeno mi je da imam dvorogu maternicu i dr. Kos je rekao da je čudno kako sam obje trudnoće lijepo ostvarila jer su mogućnosti začeća manje i pobačaji učestaliji, s obzirom na taj septum koji imam.
oke, nakon C. se nismo štitili nikakvom kontracepcijom, osim što smo se družili u moje full neplodne dane, dakle, ili prije dolaska M, ili odmah po njenom odlasku. plus da sam ja dojila i tak...prestala sam dojiti prije 3 mjeseca i prije mjesec dana nam se "zalomilo". stvarno ne znamo kak ni u kojem trenutku jer smo, ajmo reći, pazili da to ne bude u neke dane možebitne ovulacije, plus ta moja dvoroga maternica i bla, bla, bla..nit brige, nit pameti...
odlučili smo zadržati dijete (nakon mukotrpnih tjedana vijećanja i vršenja pritisaka na mene da ipak napravim ab jer kad se to dijete rodi, ja ću biti 42, a MM 44!!) pa što bude, bit će. MM i dalje povremeno šizi i ne miri se s novonastalom situacijom jer: M. na jesen kreće u školu, trebat će mu sva sila opreme i pribora. C. trenutno ima 17 mjeseci, u trenutku rođenja 3. djeteta bu imala 2 godine, možda bu još konzumirala pelene, pa jedva smo našli mjesta za nju u dječjoj sobi jer je tako napravljena da je teško uklopiti neke krevetiće i namještaj i pisaći stol za M. i svaštanešto, pa kamo ćemo s 3. djetetom? definitivno je opcija da se mi preselimo u boravak pa dvoje istospolnih budu u jednoj sobi, a ono 3. se preseli u našu sobu (to se pak meni nikako ne sviđa), pa imamo oboje mala primanja i kredite, pa kopat ćemo po kontejnerima, pa organizirat ćemo humanitarni koncert za preživljavanje jer sami nećemo moći othraniti niti odškolovati djecu pa miloin stvari u kojima se on ždere jer smo ispali totalno neodgovorni i ko neki balavanderi koji nikad nisu čuli za kondom. pa država je u banani, svako malo netko dobije otkaz, pa se smanjuju plaće ili se ne isplaćuju, pa kako će u jednom trenu baka i dida pobrat jednoga iz škole, drugu odfurat u vrtić i dovest iz vrtića i još paralelno čuvati to 3. dijete jer se namjeravam vratiti na posao nakon 6. mj. starosti tog djeteta i tak.
envejs, on tak povremeno šizi, ja sam blažena u blaženom stanju i ko nadrogirana i sve mi je: ma budemo nekako...
MM i ja radimo u smjenama, nije da baka i dida čuvaju klince svaki dan, možda 2 dana u tjednu, po nekoliko sati. planiram se vratiti na pola radnog vremena pa će već nekak biti. s obzirom na manaj primanaj, prijavit ću se za dječji doplatak...ma nekak će valjda stvarno biti, samo da su nam dječica zdrava, da mi nismo divlji i da ovo 3. bude živo i zdravo...