Pokazuje rezultate 1 do 50 od 293

Tema: tibetanska gljiva i kefir

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Par pitanja o kefirnim zrncima i kefiru:
    1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
    2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
    3.) da li miješate kefir povremeno?
    4.) gdje ga držite dok se radi? (temperatura)

meeMee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    1.) koja je konzistencija kefira kojeg konzumirate (nakon 24 sata ovaj moj je kao mlijeko, a slijedeći dan je kao tvrdo kiselo mlijeko)?
    2.) da li su zrnca na dnu ili na vrhu? Zadnja dva dana zrnca plivaju na vrhu mlijeka, a do sad su uvijek bila na dnu, da li to ima kakve veze?
    1) nije ni moj kefir uvijek iste konzistencije. nekad je malo rjeđi (obicno u početku), a kasnije je malo kiseliji i tvrđi.
    2) zrnca su mi uglavnom na vrhu. ponekad padne na dno, ali mislim da to nema veze. okus je uvijek dobar
    3) osobno ne miješam s ničim. bojim se da bi se miješanjem mogla ubiti dobra svojstva kefira
    4) uvijek sobna temperatura

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    1) ovisno o mlijeku: u domaćem vrlo brzo postaje gust (volim kad je kremast i pitak pa ga procijedim kroz cjedilo miješajući žlicom)
    2) nemam pojma di su mi zrnca: nisam nikad pratila. Glavno mi je da mi je proizvod dobar
    3) promiješam jednom dok je još u tekućem stanju, poslije više ne: samo procijedim
    4) sobna temperatura, kasnije zatvorenog u staklenoj boci u frižideru (ako ga se i nakon što se gljivice izvade iz njega ostavi na sobnoj temperaturi pretvara se u čisti protein zato jer mikroorganizmi iz njega pojedu sav šećer-važno za one koji su na LCHF-u! )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •