-
ja sam samo komentirala zato što je tema išla u smjeru da doma ostaju samo oni kojima se financijski "isplati". prije mene je samo, čini mi se, trampolina rekla da je ostala doma, a nije financijski isplativo.
htjela sam se nadovezati na to, da ostaju doma žene i s višim primanjima, naprosto zato jer to smatraju u određenom razdoblju kvalitetnijim rješenjem. nisam imala treće dijete zbog ovih ili onih novaca od grada ili države nego jer smo to dijete jaaako željeli. i vrijeđa me generaliziranje da tamo nekakvi imaju dijete jer ih država zato plaća i dobivajo od Bandića ne znam kakve novce...troškovi propuštenih zarada su u našem slučaju veći...kao i kod prvog i drugog porodiljnog...svako dijete smo imali jer smo ga željeli i ne gledamo ga samo kroz dobiven/izgubljeni novac..halo?
Svatko radi onako kako misli da je najbolje u danim okolnostima, svatko se protegne koliko mu je dug pokrivač...i nekako mi se čini da su se svi ovdje složili da porodiljne nakande ne bi trebalo smanjivati, dapače....
Tanči, prijedlog da porodiljni ide kao postotak od plaće je meni osobno ok i puuuno povoljniji, ali tu je onda pitanje jednakog starta za svu djecu (zaštita djece iz obitelji slabijeg imovinskog starta itd...)....generalno, niže od ovog ne bi trebalo ići...a kad bude stanje javnih financija bolje svakako tražiti nove modele i štiti nove i rastuće obitelji
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma