Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 107 od 107

Tema: forumaši učitelji/učiteljice/profesori/profesorice a i drugi

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sistem financiranja osnovnih škola je prema broju učenika i razrednih odjela...
    tako moja škola koja ima oko 1200 učenika dobiva veću količinu novaca dok neke manje škole u centru zg dobivaju manje novaca...
    naš ravnatelj jako racionalizira s novcima tako da smo do prošle godine mogli dobiti sve od opreme što smo htjeli (u razumnim granicama naravno...), dok nam nije grad ukinuo mislim 40% novaca (kao i svim školama) tako da smo sad jako tanki...

u te financije također treba uvesti reda jer se recimo dosta može uštedjeti na subvencijama za prehranu... mi smo proveli javne natječaje i dobili dobavljače tako da uštedimo dosta novaca u kuhinji a djeca imaju kuhani obrok 2 puta tjedno...

problem kod dosta škola je toplinska izolacija pa troše jako puno na grijanje/hlađenje

ima tu dosta toga... u školstvo se jako dugo nije ulagalo... kao ni u zdravstvo...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala na pojasnjenjima, sad mi je jasnije. I nije mi pravedno da zbor i ovo ostalo ne ulazi u normu
    Nikako. J ide na dodatnu matematiku i taj sat iziskuje pripreme kao i svaki drugi sat, ne? I uopce ne treba razmisljati u smjeru ovaj dobija 4 sata za uredjenje skole a nista ne radi. Ili ova ne pise pripreme, vec 5 godina ih prepisuje. Jer takvih ce uvijek biti. To se niti jednim pravilnikom ne moze rijesiti. Nego otkazima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na pojasnjenjima, sad mi je jasnije. I nije mi pravedno da zbor i ovo ostalo ne ulazi u normu
    Nikako. J ide na dodatnu matematiku i taj sat iziskuje pripreme kao i svaki drugi sat, ne? I uopce ne treba razmisljati u smjeru ovaj dobija 4 sata za uredjenje skole a nista ne radi. Ili ova ne pise pripreme, vec 5 godina ih prepisuje. Jer takvih ce uvijek biti. To se niti jednim pravilnikom ne moze rijesiti. Nego otkazima.
    Dodatna i izvannastavna iziskuje pripreme i ona se računa u neposredan rad. Primjerice netko ima 19h redovne nastave i do pune norme npr 22 ili 24 h radi izvannastavne aktivnosti. Ali ne može npr sa 10h izvannastavne aktivnosti zamijeniti redovnu nastavu. Tako je sada, a i u novom pravilniku.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nela08, kooma je to da ti praktički fali 1 sat do pune norme i nitko ti ga nigdje ne može roditi ...

nama ravnateljica redovito obilazi nastavu. jako nas je puno pa po polugodištu obiđe 10ak profesora, tak da npr. ja dođem na red svakih 4-5 godina, ali opet, obiđe me .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uzalud nam sva rasprava i pisanje:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13085&sec=1933

Zaista se ne radi o sili, sve vrvi od snage argumenata....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Uzalud nam sva rasprava i pisanje:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13085&sec=1933

Zaista se ne radi o sili, sve vrvi od snage argumenata....
    Tješimo se onom starom "svaka sila za vremena".

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, presilan je taj naš Ministar...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •