Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 387

Tema: Žene su muzare a bebe komad sitisnutog mesa????

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

osim toga dojenje je vise od hranjenja, to je bonding izmedju mame i bebe, gdje se luce "hormoni ljubavi", to je poseban carobni trenutak u kojem se mama i beba opustaju i grade neraskidivu vezu. tako je barem meni moja majka objasnila

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Poštujem svačije mišljenje, naše različitosti i jesu ono što čini ovaj svijet toliko lijepim i zanimljivim, samo se nadam Boogie da ćeš nam se javiti za cca godinu dana da nam kažeš jesi li još uvijek istog mišljenja
    (kad iskusiš čari dojenja na zahtjev, dileme-ostati zarobljen u kući ili izaći vani i dojiti dijete kad i gdje zatraži, pokušati se pokriti, a znatiželjna beba prestane cicati i nateže pelenu/maramu...)

Za Rudanicu no-comment, uvijek mi je bila odvratna, a sad je samo potvrdila moje mišljenje.
    Razumijem na što cilja i moram priznati, ovaj njen ispljuvak mi je čak bio i djelomično humorističan, ali žena očigledno ne shvaća da zahvaljujući "njenoj borbi" majke danas nemaju pravo biti majke, rade 50 sati tjedno, djecu viđaju par sati dnevno i zato dolazi do drugih krajnosti- majke potpuno vođene djetetom ili djeteta odgajanog od strane medija i ulice.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ma joj samo da se moj micek rodi i da bude zdrav(a), dojit cu ga bilo kad i bilo gdje, i bas ce me bit briga sta ko misli!!!

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    koja je poanta rasprave ovdje? da svi moramo misliti jednako? e pa kill me right now! ja kazem svoj dojam o dojenju na javnom mjestu gdje se majka ne pokrije, nego je njena gola dojka izlozena pogledima stranaca ili prijatelja ili rodjaka. Mislim, to je potpuno osobna stvar te majke. Ja se jednostavno ne bi dobro osjecala da je dio mog golog tijela izlozeno pogledima. Ne radi se o nekom puritanstvu, niti da ja se ja ne osjecam dobro u svojoj kozi. Jel dojite tako exponirane pred svojim ocem ili bratom? Naravno da je vidjeti majku koja doji nesto bozanstveno. Ali, ako dozvolite razlicito misljenje (a ocito ne)- meni nije ugodno vidjeti njenu dojku.
    A sto se tice plaze i toplessa? mozes isto tako dati za primjer swingersku plazu i cin kopulacije navesti kao divan i potpuno prirodan, sto on jeste, no svejedno ga radimo u svojoj privatnosti. bez obzira na postojanje swingerske plaze, ili su je ukinuli kod Rovinja cini mi se....
    Ovo je skroz off topic ali ne mogu ne komentirati..ja sam dojila pred svojim ocem. troje djece.
    I zadnjeg sina za stolom u restoranu punom mojih bratica i sestricni i njihove djece.i tamo je bio i moj ujak i ujna od 70 i teta i tetak od 65 god i nitko nije ni trepnuo.i moji roditelji.
    A dojila sam u parkovima.i na bundeku i na jarunu.i na plitvicama....i nikad nitko nije nasao za shodno to komentirati.a da sam i htjela nisam se mogla pokriti jer mi sisac to nije dozvoljavao
    Inace kada beba uhvati cicu vidi se manje dojke nego u nekim dekoltiranim majicama.a imala sam ja i nekih majica za dojenja gdje se samo bradavica izvuce.tu se definitivno nista ne vidi.i ne razumijem zasto je ok za stolom u restoranu dati djetetu flasici ili komad kruha a ne cicu?jedemo svi...jede beba.
    Cice nemamo zbog sexa vec da hrane nase potomke ( naravno ako mama tako zeli )

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hehehe, Rudanica je postigla ono što je htjela, njena akcija je urodila reakcijom Nije bitno kakva je, bitno da se priča (ili piše).

Prvo sam preletjela postove, onda i pročitala što je (sad, opet) izvalila Ovoliko njenog teksta i mogu pročitati, jednom sam digla neku njenu knjigu i nakon par strana, iz kojih je izletjelo toliko p*ča*a i k*rč*va koliko ih niti ne hoda ovim svijetom, sam odustala. Zauvijek. Od svih njenih knjiga. Ove crtice mogu pročitati. Nasmijati se. I zaboraviti. To je Rudanica. S viklerima ili bez njih. Ona želi isprovocirati, a to joj (djelomično) i uspijeva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, očito da joj uspijeva isprovocirati tim njenim wannabe kontroverznim tekstovima koje piše u nedostatku talenta.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Baš tako.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ja cu jos samo reci ovo- Vedrana Rudan je jedna intelektualka i zena koja ima sta (pametno) za reci, bez obzira na njen provokativan stil. No upravo zbog toga nije za svakoga. Populizam joj definitivno nije jaca strana

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

boogie, ja sam dojila pred svima, ne zato sto jako volim da se skidam, nego sto jako volim da svuda idem i nista ne propustim a dok dojim mogu lepo da caskam sa onim s kim sam se videla. tad mi je beba najmanje zahtevna!
    i sta bih mogla da radim da si mi ti prijateljica? moram da hranim bebu, ne umem da se izdajam. ne mogu da koristim AD, jer cu dobiti mastitis.
    ali bismo sigurno nasle neki kompromis. ti ne bi gledala, na primer, dok namestam bebu. ili bismo se vidjale na kratko. ili bismo radile obe kako zelimo i ogovarale kako ova druga ima uvrnut stav :D
    ionako namestanje bebe na dojku traje 2 sekunde, ne 5 minuta!
    dojenje je cesto samo hranjenje (meni). jeste ponekad i lepo i slatko i posebno, kao i cosleeping, kao i nosenje, kao igranje... ali meni nije bilo nesto nezemaljsko ni bozanstveno n x dnevno 20 meseci + n x dnevno 18 meseci! nisam imala potrebu da se nesto uzivljavam u dojenje svaki put. bilo mi je skroz ok da se uzivim u razgovore s odraslima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja bih rekla da joj je populizam apsolutno najjača strana.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    njen provokativan stil.
    Osobno volim autore koji su provokativni sa stilom ali mi ona ne spada među njih. Previše mi je vulgarna. Ali baš previše. To je moje viđenje. Poštujem da se nekome njen stil sviđa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da joj je populizam apsolutno najjača strana.
    I moj je dojam takav.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja bi Rudanici cijeli dan pustala ovu pjesmu:
    https://www.youtube.com/watch?v=-dw2XHMUnyE

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj YellowSky prvotno napisa Vidi poruku
    ...jeste ponekad i lepo i slatko i posebno, kao i cosleeping, kao i nosenje, kao igranje... ali meni nije bilo nesto nezemaljsko ni bozanstveno n x dnevno 20 meseci + n x dnevno 18 meseci! nisam imala potrebu da se nesto uzivljavam u dojenje svaki put. bilo mi je skroz ok da se uzivim u razgovore s odraslima
    E bas to. Nesto sto je toliko obicno, ucestalo, rutina, nesto sto radis s napol sljepljenim ocima svako jutro potpunom automatikom da uspijes popit kavu u pol sata mira, nesto sto na kraju odradis doslovce tisucu ili vise puta nije nekakvo specijalno nadnaravno dozivljenje nego je u 99% slucajeva cista rutina ili cak gnjavaza koja te nervira taj tren, kao i bilo sto drugo iz svakodnevnog zivota, i zbog toga normalno da ne zeles bit u cetri zida niti zivjeti u drustvenom celibatu i samoizolaciji jer eto neki nisu uspjeli pojmiti da beba treba jesti ali i majka treba imati i ima prano na vlastiti zivot pri tome....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ovo bi moglo postati zabavno

nije mi samo jasno, tko je trebao oprati ruke? beba?
    Pa da, beba, zna se da se ruke jedu prije jela
    A treba oprat i sterilizirat dojku, ista je kao i zelena salata pa po njoj puzevi plaze i smrdljivi martini se presetavaju cijeli dan, tako je bar moja ocp patronazna mislila i ocekivala da cu prat cicu prije podoja, i tako naravno valjda 4-5-6... puta po noci, i na moru na plazi i u autu na odmoristu u pauzi i u avionu usred leta i na jos sto drugih mjesta gdje me slucaj zateko i beba ogladnila

Ovo je inace totalno offtopic osim sto se generalno odnosi na predrasude oko dojenja. A primarno potpisujem seni da je jedino "opterecenje" majcinstva u poslovnom svijetu to sto ima oceva koje njihovo ocinstvo ne opterecuje. Kad ce majka i otac pocet naizmjenice koristiti bolovanje za dijete, kad ce naizmjenice traziti izlaz jer je roditeljski u 16:30 a radno vrijeme do 17, kad i oni budu se digli u 17 i rekli da moraju doma da stignu skuhat veceru ili u parkic dok je jos dan, nece ni majkama vise biti problem imati i posao/karijeru i djecu. Uostalom, ja imam oboje i ne smatram da je to bas takva katastrofa, malo me satrlo nakon drugog porodiljnog ali sam se oporavila u medjuvremenu
    Posljednje uređivanje od sillyme : 22.03.2014. at 08:05

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nedavno smo imali muzeve prijatelje na veceri. Dosli sa curicom od 19 mj. Malena je preslatko dijete. Sokiralo me slijedece: majka je( cini se draga zenica isti ka i muz, mladi , simpaticni, vrijedni) popila dvi tri visnjevace i par casa bevande uz veceru ka i mi ostali. Zapalila je dvi cigarete a zatim podojila curicu. U medjuvremenu je tata curici dao da pojede cijelu vrecicu kiki bonbona i pojede par zlica brudeta sa chilijem. Oko 11 uvece curica je postala grintava jer joj se prispalo i morali su doma jer nece zaspati bez majke i cike. Tata spava u drugoj sobi prakticki od rodjenja jer radi ujutro i mora se odmoriti. Kada je malena pocela bas plakati dali joj deci bevande uz komentar da joj nece biti nista od toga, da ce bolje i prije zaspati i da oboje drugo jutro rade i da se ne sjecaju kad su zadnji put spavali cijelu noc od dice. U toku veceri kroz lezeran razgovor ispricali su ako je malena stalno bolezljiva, ima manjak zeljeza, kako otkad doji uvijek jela sve i masno i peceno i slatko i posebno kavu i kako svako jutro curica pije tatinu tursku kavu i obozava je. Mene zanima da li su majke svjesne da svojom prehranom i navikama uveliko utjecu na kvalitetu i hranjivost mlijeka i da li bi u ducanu kupila kasicu ili sokic za bebu koji u sastavu ina nikotin, katran, alkohol, kofein, metale, secere i teske masti? Po cemu je takvo mlijeko puno razlicito od ada?????

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Nemojte krivo shvatiti,ok su ljudi i curica je preslatka.. Mene zanima koliko je takva ishrana i pristup zdraviji od formule? Oni su uvjereni jer zboog dojenja to je sve ok iako to mlijeko ima svu silu sranja i otrova iz cigareta, alkohola, kave, teske i jake masne przene hrane.... A da ne spominjem kako joj i sami daju kavu, vino i slatkise u vecim kolicinama....

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Drugi primjer moja rodica koja cim je saznala da je trudna odlucila da nece dojiti jer joj to nikad nije bilo napeto. Absolutno nitko nije mogao utjecati na njenu odluku( inace visoko skolovana cura). Prva tri mj je deckicu davala ad a zatim presla na kravlje i kekse uz komentar da su sva ta ad isto sranje i da nema puno razlike od kravljeg i da ne zeli bacati pare. Sa 5mj deckic je vec bio na raznim linima i kupovnim kasicama a sa 6-7 mj je vec jeo toceve, kruh, peceno meso i pomfri. uspavljuje ga na rukama i dade mu varalicu umocenu u secer. Isto voli svoje djetesce i potpuno mu je posvecena, jednostavno ima drukciji pristup i vid shvacanja.

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

I mogu reci da su oba dvi bez obzira koliko vole svoju djecicu i koliko su im ljubavi pruzile jednako nastetile njihov razvoj i zdravlje bez obzira ne-dojeno.....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj orcha prvotno napisa Vidi poruku
    Kada je malena pocela bas plakati dali joj deci bevande uz komentar da joj nece biti nista od toga, da ce bolje i prije zaspati i da oboje drugo jutro rade i da se ne sjecaju kad su zadnji put spavali cijelu noc od dice.
    Ideš!

Deci vina djetetu od 19 mjeseci? Mislim da je to slučaj za Centar za socijalnu skrb, oni ozbiljno ugrožavaju to dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Orcha, ne razumijem ponatu tvojih zadnjih postova obzirom na temu.
    stetiti ili ne stetiti , dugorocno , puno je tu vise nijansi od samo dojenja ili formule.
    Posljednje uređivanje od sirius : 22.03.2014. at 12:17

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Samo to da ima jako puno nijansi i shvacanja roditeljstva i da svatko od nas drukcije prihvaca i primjenjuje odgojne metode. I u vecini slucajeva uz najbolju namjeru....

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

I mogu reci da su oba dvi bez obzira koliko vole svoju djecicu i koliko su im ljubavi pruzile jednako nastetile njihov razvoj i zdravlje bez obzira ne-dojeno.....
    nije svaka majka majka, nazalost.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je veselo :D

I da citiram silliyme, da se još jedanput vidi:
    A primarno potpisujem seni da je jedino "opterecenje" majcinstva u poslovnom svijetu to sto ima oceva koje njihovo ocinstvo ne opterecuje. Kad ce majka i otac pocet naizmjenice koristiti bolovanje za dijete, kad ce naizmjenice traziti izlaz jer je roditeljski u 16:30 a radno vrijeme do 17, kad i oni budu se digli u 17 i rekli da moraju doma da stignu skuhat veceru ili u parkic dok je jos dan, nece ni majkama vise biti problem imati i posao/karijeru i djecu
    .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam baš sigurna da je to jedino opterećenje, dvoje roditelja koji rade osmosatni uredski posao i odsutni su od kuće 9-10 sati i dalje imaju realnih problema sa brigom za djecu. Ja sam naravno apsolutno za podjelu svih vrsta brige oko djece, no u današnjim uvjetima u kojima se na odsustvo radi djeteta na poslu loše gleda nisam baš sigurna koliko je pametno da se obadva roditelja na taj način kompromitiraju na poslu -- meni i mom mužu u svakom slučaju to nije bilo jako pametno, jer smo obadvoje u vrijeme kad je našem djetetu bila potrebna vrlo intenzivna briga na poslovima "zvisili".

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Totalno su mi glupi njeni tekstovi.. Sta je htjela poruciti? Da majka ne bi trebala biti potpuno posvecena svome djetetu? U cemu je onda bit majcinstva ako ne posvecenost, pozrtvovanost, neizmjerna ljubav... prije bih se upucala nego da ka autorica sjedim na wc-u i citam djeca mi gube svijest od placa... Jer biti majka i imati roditeljsku obavezu za malo bice,maloga covijeka nema veze sa feminizmom i podredjenosti muskarcima i sl..... Ako neko misli da moze zivjeti prvo po svom komoditetu a ne potrebama djeteta nije ni trebao imati... djecu.

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ili pricekati da djeca odrastu.......

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

stara poslovica kaze: iza svake uspjesne zene stoji njena majka koja joj cuva djecu.

a ko nema baku…. necu si to jos zamisljat. idemo dan za danom.

i btw. posao i karijera nije isto.
    Posljednje uređivanje od boogie woogie : 22.03.2014. at 13:00

orcha avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Mozda je moje shvacanje drukcije jer jedno moje dijete je dijete sa posebnim potrebama pa tako i dozivljavam svoju ulogu odgovornosti i di ce mi dijete uvijek biti najvaznije...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Krivo je protumačena filozofija feminizma: feminizam se temelji na tome da žena sama odluči što želi a ne da ili mora raditi ili mora biti majka. Shodno tome, feminizam podržava i člinjenicu da žena bude "zatvorena" u svoja 4 zida kao i činjenicu da radi do besvjesti dok netko drugi čuva ili odgaja dijete ako to ona slobodnom voljom odluči a ne ako joj je nametnuto od strane društva,religije,posla itd.

Njezin jezik je vulgaran kao i inače, ništ posebno ni novo.

To što žene naziva kravama muzarama možemo shvatit kao kompliment jer te iste krave hrane hrpetinu populacije kao i svoje vlastite mladunce. A ako primjere koje navodi piše iz vlastitog iskustva,nije ni čudno da tako piše. Tko joj kriv...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam baš sigurna da je to jedino opterećenje, dvoje roditelja koji rade osmosatni uredski posao i odsutni su od kuće 9-10 sati i dalje imaju realnih problema sa brigom za djecu. Ja sam naravno apsolutno za podjelu svih vrsta brige oko djece, no u današnjim uvjetima u kojima se na odsustvo radi djeteta na poslu loše gleda nisam baš sigurna koliko je pametno da se obadva roditelja na taj način kompromitiraju na poslu -- meni i mom mužu u svakom slučaju to nije bilo jako pametno, jer smo obadvoje u vrijeme kad je našem djetetu bila potrebna vrlo intenzivna briga na poslovima "zvisili".
    Mima, to je kao prozorčić u taj žuđeni nivo na kojem potrebe djece i obitelji postaju društveni, a ne ženski problem. Ono, i dalje je problem, ali zajednički. Onda možda ima i više šanse za iznalaženje boljih rješenja. A tko će ga znati, možda i ne?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Fali kakav smajlić koji baca na crni humor u prvoj rečenici :D

gianna87 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Iskreno Rudaničin tekst nisam čitala jer nekako ne osjećam potrebu, zaista mi je svejedno što to ima za reći jer mi se ne sviđa taj "napadački" i "sirovi" stil koji je često odraz nekih vlastitih frustracija i neuspjeha.
    Htjela sam samo prokomentirati ovaj dio o dojenju-nedojenju... Rodila sam prije 5 mj i prije poroda nisam nešto pretjerano razbijala glavu o tome kako ću hraniti djete, naravno bilo mi je nekako normalno da ću dojiti a ako ne ide ok nije smak svijeta pa valjda sva ta silna hrana za djecu postoji sa razlogom. Nisam tu vidjela neki problem, shvaćala sam hranjenje kao najmanju prepreku od svih sa kojom se susrećemo kad postanemo majke / roditelji. I onda slijedi šok, rodila sam mlijeko nikako da dođe, pa beba ne zna cicat, pa ju ja ne znam namjestiti, pa ragade, pa zastoji, pa upale itd itd... moj prvi šok: shvaćam da dojenje ne ide samo po sebi i "tako prirodno" staviš bebu na cicu i ona jede, drugi šok: propagira se samo dojenje, majka koja ne doji nije majka, AD je trovanje djeteta, djete će biti mentalno, fizički, psihički i ne znam kako još zaostalo (malo karikiram ali mislim da shvaćate bit). Ja kao mlada neiskusna majka dobivam šamar, ne znam šta da radim, osjećam se kao promašaj i pale sam na svijetu. Djete nadohranjujem, ali trudimo se uspostaviti dojenje. Nakon tri mjeseca borbe, svega i svačega odustajem, beba je sada na AD-u, živ je zdrav i prekrasan. Ne dojenje sam prebolila i nije mi se zamjerilo i nadam se da ću drugo djete dojiti, ali imam osjećaj da u ovom našem modernom svijetu bi ipak trebali biti fleksiblniji i imati pravo odgajati svoje djete onako kao MI mislimo da je najbolje, a ne društvo. I mislim da me ne čini dobrom ili lošom majkom način na koji hranim svoje djete, oblačim, kupam... već ono što ga učim, ljubav, sigurnost, nježnost i privrženost koju mu dajem. Mislim da se svima nama lako "praviti pametnima" dok nas iskustvo ne demantira, onda na stvari počinjemo drugačije gledati.
    A usporedbe tko je dobra a tko loša majka smatram totalno promašenima, jer tko to od nas ima univerzalnu skalu po kojoj se to može izmjeriti. Za mene je najvažnija ljubav i to u svakom odnosu a ostalo su nijanse.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

bugi vugi, da te utješim, kužim sve što govoriš za dojenje i uglavnom se slažem. prije mog sina mi je bilo odvratno uopće razgovarati o dojenju za stolom. s njim sam iskusila sve varijante dojenja na otvorenom,od kafića, parka, plaže,parkinga, digod.
    ali sam se uvijek trudila da ponesem neku gazu za prekrivanje (NAŠE) intime. briga me oće mi netko viditi sisu (stvarno prestane biti seksualni objekt) ali smatram to nekim bontonom... u mješanom društvu bih i najavila da ću dojit da se ljudi mogu priremiti i ako im smeta, otić. moj jadan svekar bi uvik spustio glavu dok se mi ne namistimo, i to ne zato šta mu je gadljivo (fala bogu, čovjek je veterinar, nagledao se svakojakih sisa haha), nego da nam omogući da se namistimo na miru.

ne sjećam se kad smo prali ruke

mi nemamo babe ni dide u našem gradu, rijetko kad da ga može pričuvati netko drugi, ali snalazimo se,podijelimo poslove i radimo osnovno, bez komplikacija.i ne bih nikad ostavila posao, ali da,mislim da karijeru neću imati, jer bih vjerojatno morala žrtvovati veći dio ionako kratkog vremena kojeg sad provodim s malim.i to je moj feministički izbor.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Sirius, Cvijeta 73, samo informacije radi
    one komentare od Lole za djecu u bolnicama, da li odobravate takvo ponašanje djece i roditelja u slučaju da dijete nije bolesno i hospitalizirano?

jer ja bih isto rekla da djetetu treba omogućiti što kraći i bezbolniji boravak ako već nažalost mora biti u bolnici i recimo da skoro ne treba prezati pred ničim da se to omogući.
    ali u situaciji kad je sve "normalno", ja se u potpunosti slažem sa navedenim komentarima. pa ne može te klinac ucjenjivati pišanjem u krevet, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam svoje rekla . Hospitalizacija NIJE niti mjesto niti vrijeme za donositi zakljucke o necijem ( ne) odgoju.
    to nije prirodan okolis , niti normalna situacija.
    Meni je to isto kao donositi zakljucke o necijem karakteru, sposobnostima ili nacinu komunikacije npr. nakon amputacije noge, pete kemoterapije ili nakon pobacaja , kad su odrasle osobe u pitanju.
    Samo je sa djecom jos gore, jer ne razumiju zasto ih boli, zasto im rade silne preetrage ili zasto nisu doma.
    a sto se ponasanja opcenito tice , u normalnim okolnostima... bas me briga ( zapravo). Rudanicin tekst , o pomracenju civilizacije ,me uopce nije taknuo.
    Mene je u citiranom tekstu pogodilo osnovno nepoznavanje specificnih potreba hospitalizirane djece i generalni nedostatak empatije za pacijente sa kojima svakodnevno radi. Idealno bi bilo da ta osoba potrazi drugi odjel na kojem ce raditi .

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Definitivno vjerujem da je pusenje los izbor, ali, istrazivanja su pokazala da je zapravo bolje da zena koja pusi doji, jer, samim time zena u svom mlijeku sadrzi i tvari koje stite bebu, od stetnih tvari iz cigareta.
    http://kellymom.com/bf/can-i-breastf...style/smoking/

Nedavno smo imali muzeve prijatelje na veceri. Dosli sa curicom od 19 mj. Malena je preslatko dijete. Sokiralo me slijedece: majka je( cini se draga zenica isti ka i muz, mladi , simpaticni, vrijedni) popila dvi tri visnjevace i par casa bevande uz veceru ka i mi ostali. Zapalila je dvi cigarete a zatim podojila curicu. U medjuvremenu je tata curici dao da pojede cijelu vrecicu kiki bonbona i pojede par zlica brudeta sa chilijem. Oko 11 uvece curica je postala grintava jer joj se prispalo i morali su doma jer nece zaspati bez majke i cike. Tata spava u drugoj sobi prakticki od rodjenja jer radi ujutro i mora se odmoriti. Kada je malena pocela bas plakati dali joj deci bevande uz komentar da joj nece biti nista od toga, da ce bolje i prije zaspati i da oboje drugo jutro rade i da se ne sjecaju kad su zadnji put spavali cijelu noc od dice. U toku veceri kroz lezeran razgovor ispricali su ako je malena stalno bolezljiva, ima manjak zeljeza, kako otkad doji uvijek jela sve i masno i peceno i slatko i posebno kavu i kako svako jutro curica pije tatinu tursku kavu i obozava je. Mene zanima da li su majke svjesne da svojom prehranom i navikama uveliko utjecu na kvalitetu i hranjivost mlijeka i da li bi u ducanu kupila kasicu ili sokic za bebu koji u sastavu ina nikotin, katran, alkohol, kofein, metale, secere i teske masti? Po cemu je takvo mlijeko puno razlicito od ada?????

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, Cvijeta 73, samo informacije radi
    one komentare od Lole za djecu u bolnicama, da li odobravate takvo ponašanje djece i roditelja u slučaju da dijete nije bolesno i hospitalizirano?

jer ja bih isto rekla da djetetu treba omogućiti što kraći i bezbolniji boravak ako već nažalost mora biti u bolnici i recimo da skoro ne treba prezati pred ničim da se to omogući.
    ali u situaciji kad je sve "normalno", ja se u potpunosti slažem sa navedenim komentarima. pa ne može te klinac ucjenjivati pišanjem u krevet, zar ne?
    a sto se ponasanja opcenito tice , u normalnim okolnostima... bas me briga ( zapravo).
    Ili kako je neko to lepo napisao u jednoj staroj raspravi o pravilima ponašanja:
    ...i umesto da bude srećna što pod jedan to nije njeno dete, a pod dva nije njen sto, ona se našla pametna da drži lekcije...
    Krajnje mi je svejedno kako će se druga deca ponašati sve dok svojim ponašanjem ne ugrožavaju mene, ili moju decu. Sasvim mi je dovoljno da brinem o ponašanju mojih dvoje, više mi ne treba, hvala lepo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

uvijek me zacudi koliko smo razlicite!
    dojenje: troje djece, 40ak mjeseci ukupno. nikad mi nije bilo rutina. uvijek mi je to bio odnos 1:1. meni nitko nije trebao niti smio biti dok sam dojila. dojiti bebu i pricati na telefon ili uzivo - nezamislivo. beba ima sva prava da joj se mama posveti 100% dok ju doji.tih 20ak minuta.
    posao, zarada,djeca( s moba mi je komplicirano, sutra cu dalje a mozda i ne )

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma beti, nema takve majke kao ti
    šalim se malo. nek je tebi svako dojenje bio poseban doživljaj, i usred noći i usred dana, i kad kuhaš, i kad šetaš. i o kojih 20ak minuta pričamo?

20ak minuta svakih 20ak minuta? :D

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Koliko vidim, pokretac/ica ove rasprave se nije niti jednom oglasila??

Ima samo 1 post...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala bogu da smo tako razlicite i razliciti.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

neki bi iz mog svijeta pobjegli glavom bez obzira, a ja bih se u nekima ugusila.
    tako da je pametna majka priroda znala sto radi.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

MOzda je to zapravo Rudanica . NIje joj bilo dosta paznje, pa se bacila na rodu )

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko vidim, pokretac/ica ove rasprave se nije niti jednom oglasila??

Ima samo 1 post...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

MOzda je to zapravo Rudanica . NIje joj bilo dosta paznje, pa se bacila na rodu )
    Svaka reklama je dobra reklama

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja tridesetogodišnja susjeda već četvrtu godinu doji sina.
    Ili joj se susjeda prepoznala

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

http://kellymom.com/wp-content/uploa...rgePLandow.jpg

Treba ovu fotku poslati Rudanici. Inace je ovaj kip ispred Buchingamove palaca u Londri. Tko li je isklesao tu zenu bez neke krpe preko sisa? MOzda je trebala sjediti na WC skoljci, jer je, prema doticnoj, mozda jedino tamo prihvatljivo dojiti. Sigurno "Rudi" suosjeca sa jadnom kraljicom Engleske koja, sa prozora palace mora po cijele dane gledati takav odvratan prizor. Looool!
    Posljednje uređivanje od apricot : 24.03.2014. at 16:16

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

http://kellymom.com/wp-content/uploa...rgePLandow.jpg

ne znam zasto mi prethodno nije objavilo sliku. O ovoj se fotki radi
    Posljednje uređivanje od apricot : 24.03.2014. at 16:16 Razlog: ne dopuštamo lijepljenje fotki u postove, osim u iznimnim situacijama, prema procjeni moderatora

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ne znam zasto mi prethodno nije objavilo sliku.
    Zato što nije bilo krpe preko sise, lol.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma beti, nema takve majke kao ti
    šalim se malo. nek je tebi svako dojenje bio poseban doživljaj, i usred noći i usred dana, i kad kuhaš, i kad šetaš. i o kojih 20ak minuta pričamo?

20ak minuta svakih 20ak minuta? :D
    Pa dobro, prvi mjesec se često doji, ali tada i nisam previše izlazila. A kasnije se napravi red. Pa ne treba dojenče jesti češće od svaka tri sata, kad je zdravo. A nakon 5-6 mjeseci i rjeđe, tada već ima i običnu hranu. Da ne pričam o kasnije kad porastu i približe se prvom rođendanu, tada se doji prije spavanja i to je to. O, i noću, ali nećeš noću pričati s prijateljicom. Ili hoćeš :D ?

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •