Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: otkazni rok kod ugovora na određeno?

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno otkazni rok kod ugovora na određeno?

hitno molim odgovor:
    zaposlena sam na određeno (ugovor na 1mj. sa istekom 17.4.) - no u ponudi mi je bolji posao (naglo iskrsnulo!)
    i želim prijeći kod novog poslodavca.Imam li kakav otkazni rok ?? koliki bi bio?
    U ugovoru mi piše:
    "U slučaju redovitog otkaza ovog Ugovora o radu, primjenjivat će se otkazni rokovi iz Zakona o radu"

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

poslala sam ti pp

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja nisam odrađivala otkazni rok, s datumom prestanka dobila sam ugovor kod novog poslodavca,ako ti je posao siguran(novi) prijavi poslodavcu i misim da se možete dogovoriti da to bude smisleno, tipa od ponedjeljka i sl.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala puno !!! puseeeeee

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zakaj takav odgovor ide u pp? mislim, meni uopće ne treba, ali čisto me zanimalo pročitati što se dešava i u takvim situacijama, ono da se informiram...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nećakinja je imala ugovor na 3 mjeseca, i dobila je novi posao, tražili su ju da odradi mjesec dana otkazni rok, uspjeli se dogovorit na 2 tjedna.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zakon kaže da se Ugovor o radu na određeno vrijeme može redovito otkazati samo ako je ta mogućnost predviđena Ugovorom.
    Otkazni rok za radni odnos kod istog poslodavca do 1 godine je 2 tjedna. Isto tako Zakon kaže da je otkazni rok kada Ugovor otkazuje radnik ne može biti duži od mjesec dana ako radnik za to ima osobito važan razlog, a njega ne mora ni navesti već je dovoljno da izjavi da ima važan razlog (ovo se naravno odnosi na radne odnose koji traju neprekidno duže od 1 godine pa je i otkazni rok dulji, tako da radnik može iskoristiti tu mogućnost)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Nećakinja je imala ugovor na 3 mjeseca, i dobila je novi posao, tražili su ju da odradi mjesec dana otkazni rok, uspjeli se dogovorit na 2 tjedna.
    Mogli su oni tražiti ali je to protivno Zakonu. Za radni odnos kraći od godinu dana otkazni rok je 2 tjedna. Tako da se ona nije ništa uspjela dogovoriti, nego su oni probali pa ako prođe...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •