Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
sve su to posljedice
1. štednje
nema potrebe plaćati 20 teta kad 2 mogu odraditi posao, a te dvije mogu odraditi posao jer se roditeljima unaprijed inputira spajanje grupa pa svi koji uspiju nešto organizirati to i organiziraju. ja npr. uzmem GO ako ikako mogu, ako ne mogu uzme MM, ako oboje ne možemo čuva baka, ako ni ona ne može čuva veliki brat. ako je to sve palo u vodu dijete ide u spojenu grupu s nepoznatim tetama i preživi kako god zna. ali da mi je to drago, i nije baš.
2. potrebe da se iskoriste dani GO
tete imaju prilično dana GO za potrošiti, pa se ti dani prigodno troše po ljetu i za vrijeme školskih praznika kada se očekuje da bude manje djece u vrtiću ili se prisilnim metodama stvori manje djece u vrtiću.
jer postoji pravilo da vrtići rade po školskoj godini, što zapravo nema veze s vezom jer su vrtići servis roditelja koji rade, a ne obrazovna ustanova djece starije od 7 godina.

Me kužim kako se štedi - vrtić ima određen broj zaposlenih teta. Te teta rade obično kroz cijelu godinu i dobivaju istu plaću svih 12 mjeseci. U našem vrtiću nisam primjetila da ima teta koje rade 1,2 mjeseca u mjesecima kada ima više posla ili manje u mjesecima kada ima manje djece.

Koliko je maksimalni broj dana godišnjeg? Da li je to negdje ograničeno? Jer moj je subjektivni dojam da teta nema barem po 8 tjedana godišnje.