Pokazuje rezultate 1 do 50 od 387

Tema: Žene su muzare a bebe komad sitisnutog mesa????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa Vidi poruku
    i još, dojenje je doslovno jedini aspekt roditeljstva (osim poroda) koji može vršiti samo majka. tako da nije ilustrativno, više je nekakva iznimka.
    Baš tako.
    Po mom viđenju feminizma, ženama bi trebalo omogućiti izbor načina poroda i neometano dojenje u skladu s dobi djeteta, te se boriti za ukidanje stereotipa i ravnopravnost u ostalim aspektima - kućanski poslovi, mogućnost zapošljavanja, jednake plaće. Podrazumijeva se i pravo na abortus ali i na alimentaciju. Podrazumijeva se i pravo na izbor o tome hoće li se uopće imati djece.
    Svaki feminizam koji vidi slobodu žene u nedojenju, porodu na način koji joj diktiraju društvene norme, ranom odvajanju od djeteta i fast foodu je produkt mozga koji misli previše pravocrtno. Kao i onaj feminizam koji će majci koja bira drugačije reći da gazi tekovine feminizma. Toliko o ovom drugom tekstu - ima dobrih momenata, ali gleda previše jednu stranu.

Što se tiče teksta koji je pokrenuo raspravu, mislim da smo se složile da je karikiran i pretjeran. Vidjela sam razmažene djece (i puno više normalne i sasvim dobro odgojene), ali nisam nikad vidjela dojenje na zahtjev nakon godine dana, a kamoli s 4 ili 6 godina, jeste li vi? A vjerujem da nije ni Rudanica.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ali nisam nikad vidjela dojenje na zahtjev nakon godine dana, a kamoli s 4 ili 6 godina, jeste li vi? A vjerujem da nije ni Rudanica.
    Ja jesam i to u dva različita slučaja i mislim da mi je to drugi glavni razlog zašto mi se ne sviđa produženo dojenje (prvi je, skrušeno priznajem, vlastita sebičnost i sloboda).

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni se čini preuzetno govoriti da nešto jest ili nije bit feminizma i bi li se ili ne bi feminizam trebao tim baviti
    zašto se ne bi tim bavio?
    činjenica jest da se danas bavimo djecom više nego naši roditelji, i zbog čega ne bismo razmatrali kako se to odražava na nas kao ljude, ljubavnice, radnice, individue itd, ne znam zašto bi to bio tabu

uostalom, smatram da bočica i može biti sredstvo ženske emancipacije u smislu oslobađanja od biološke datosti, baš kao što je to i kontracepcija i masu drugih stvari. nekima na žalost, a nekima na izbor.
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 28.03.2014. at 19:30

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    uostalom, smatram da bočica i može biti sredstvo ženske emancipacije u smislu oslobađanja od biološke datosti, baš kao što je to i kontracepcija i masu drugih stvari. nekima na žalost, a nekima na izbor.
    Ovo je istina. Samo, bočica adaptiranog mlijeka bi manje trebala biti sredstvo ženske emancipacije, kad bi bočica deterđenta bila češće gurnuta u muške ruke. Mislim da je i Pomikaki gore spomenula kako viđa žene koje su unatoč svim gore navedenim slobodama i dalje robovi - kućanstva. I ja ih viđam. Previše. I po meni je promašeno odricati se vlastite biologije u traženju ravnopravnosti i slobode, a istovremeno na sebe uzimati sve poslove. A čini mi se da je to naša trenutna stvarnost. Kad se žene riješe tih okova, onda bi moglo doći na red ovo što je trenutno vruća tema. A nekako mislim da tada ne bi ni bilo potrebe za tim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina. Samo, bočica adaptiranog mlijeka bi manje trebala biti sredstvo ženske emancipacije, kad bi bočica deterđenta bila češće gurnuta u muške ruke. Mislim da je i Pomikaki gore spomenula kako viđa žene koje su unatoč svim gore navedenim slobodama i dalje robovi - kućanstva. I ja ih viđam. Previše. I po meni je promašeno odricati se vlastite biologije u traženju ravnopravnosti i slobode, a istovremeno na sebe uzimati sve poslove. A čini mi se da je to naša trenutna stvarnost. Kad se žene riješe tih okova, onda bi moglo doći na red ovo što je trenutno vruća tema. A nekako mislim da tada ne bi ni bilo potrebe za tim.
    slažem se sa zaključkom u zadnjih par rečenica posta, dobro sročeno

na ovu temu, dobro me nasmijao ovaj članak - http://libela.org/sa-stavom/4682-to-...miniranog-oca/ otac na porodiljnom i predrasude s kojima se susreće
    genijalna opažanja, s područja SAD-a ali sasvim razumljiva i za nas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •