iva1602, strasno me zanima ako mogu pitati sta vam je logoped rekao pri prvom susretu i koliko je deckic bio star tada? Da li su vam postavili dijagnozu ili procjenu?
iva1602, strasno me zanima ako mogu pitati sta vam je logoped rekao pri prvom susretu i koliko je deckic bio star tada? Da li su vam postavili dijagnozu ili procjenu?
prvi put smo kod logopeda bili prije mjessec dana, sa točno navršene dvije godine. u nalazu je napisana dijagnoza: usporeniji govorni razvoj. uglavnom , s obzirom da je on tek tad počeo koristiti prstić, i nešto malo brbljati, rekla je da je to samo kašnjenje i da se vidimo za 6 mj na kontroli, i uputila nas je na ERF da ga tamo obrade jer na Goljaku gdje smo išli ne rade logopedi sa tako malima. ja sam od ERFa odustala jer sam našla Udrugu za ranu intervenciju i upali smo u nju i tako dobili defektologa i logopeda svaki tjedan. trebali smo ići danas prvi put međutim mali ima upalu oba uha ://
logopedica je pitala i gledala da li pokazuje prstom po slikovnici, oponaša li životinje ili zvukove iz prirode, maše li pa-pa, kakav ima kontakt očima, puno je više ispitivala mene nego gledala njega. pitala me na koji način sa nama komunicira, što i koliko razumije, pitala je da li razumije naloge poput zatvori vrata,donesi cipele, uzmi auto i stavi ga na stol, daj , dodaj, spremi ... tako nešto. pitala je i također koristi li predmete iz okoline tipa češalj, telefon, četkica za zube, čaša, na adekvatan način i da li pokazuje dijelove tijela. Pitala je i da li žvače dobro krutu hranu /i ovo je važno za govorni razvoj/.