Zuska prvotno napisa
Gingerbelly, nisi razumjela, pitala sam je li moguće da svoju službenu komunikaciju sa tom rošpijom (ali i sa šeficom) svedeš na formalne mailove - molim, ovo, hvala, ja bih upozorila na ovo, hvala i sl. Da imaš pisani trag o tome kako ti radiš posao, o tome što tražiš, o tome na što upozoravaš i radnicu, ali i šeficu; ali i kakav feedback dobivaš na svoje mailove.
Bez pisanog traga ne možeš dokazivati ništa, sve ostaje na rekla kazala. Ako ti prekipi, možeš se žaliti šefu iznad šefice ili kome već treba, a da bi se išta napravilo, pa i tu ženu opomenulo (prvi korak u sankcijama prema ZOR-u), moraš imati dokaz.
Ja bih pokušala sve poslovno formalizirati mailom, a privatna komunikacija me ne bi tangirala. Ako me neće pozdraviti u gradu, zaboli me, ako će ušutiti svaki put kad ću proći kraj njih, dobro, ali ima da se napravi posao. Zamolit ću je jednom, pa drugi put. Treći put idem šefici. Ako šefica ništa ne poduzme, ponovo ću tražiti šeficu, a onda idem još jedan stupanj gore. Sve pismeno.
Ono, bez emocija, bez straha, bez onoga tko je kome što rekao, hladne glave, tu smo da radimo, tko neće raditi, ciao.