Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Izbacivanje sa sata engleskog?? U VRTIĆU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

ne mozes sestogodisnjaku utupiti u glavu da mora trpiti izbornu aktivnost na kojoj je dosadno.
    zapravo mozes , ali da li je to potrebno ?
    i tako ces mu tokom skolovanja morati tupiti mnogo puta da se prave da im je zanimljivo i onda kad im je -dosadno.
    a gle, to je moj stil odgoja
    valjda to vučem od familije, učitelje/tete se mora poštivati i ne smije se blebetati i smijuljiti i zabavljati, moraš biti kulturan. kad mi dođe s opravdanjem, znaš mama dobio sam jedan iz zalaganja jer mi je bilo dosadno pa sam pričao - apsolutno ne toleriram. dosadu kao opravdanje. ni govora. nek malo potrpe tu dosadu, neš ti dosade, ko da ih boli

al isto tako očekujem od tih istih učitelja da razumiju da se radi o djeci. ne da toleriraju takvo ponašanje, ali da razumiju i da ne krenu raditi od toga drame svjetskih razmjera. zato što je djetetu dosadno pa brblja. to su - benigne situacije. svaki razred ima i imao je svoje zabavljače, zar ne?

evo, npr ovaj savjet od techne da ja idem na nastavu - ne pada mi napamet. radi takvih gluposti kao što je brbljanje.
    vi svi ko da ste zaboravili da ste ikad u školu išli :D

a ako govorimo o šestogodišnjacima na izbornom engleskom, u principu bih situaciju rješila tako da bih sebi, na uštrb engleskog, kupila nove cipele, neke lipe balerinke sad za proljeće.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a ako govorimo o šestogodišnjacima na izbornom engleskom, u principu bih situaciju rješila tako da bih sebi, na uštrb engleskog, kupila nove cipele, neke lipe balerinke sad za proljeće.
    Jest, za ovu konkretnu situaciju, i ja bih neko slično rješenje izabrala!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a gle, to je moj stil odgoja
    valjda to vučem od familije, učitelje/tete se mora poštivati i ne smije se blebetati i smijuljiti i zabavljati, moraš biti kulturan. kad mi dođe s opravdanjem, znaš mama dobio sam jedan iz zalaganja jer mi je bilo dosadno pa sam pričao - apsolutno ne toleriram. dosadu kao opravdanje. ni govora. nek malo potrpe tu dosadu, neš ti dosade, ko da ih boli

al isto tako očekujem od tih istih učitelja da razumiju da se radi o djeci. ne da toleriraju takvo ponašanje, ali da razumiju i da ne krenu raditi od toga drame svjetskih razmjera. zato što je djetetu dosadno pa brblja. to su - benigne situacije. svaki razred ima i imao je svoje zabavljače, zar ne?

evo, npr ovaj savjet od techne da ja idem na nastavu - ne pada mi napamet. radi takvih gluposti kao što je brbljanje.

U vezi dosade ...
    zapravo neku djecu i boli. Doslovno.
    ne mogu izdrzati bez potrebne stimulacije. ADHD -ici npr.
    zbog nedostatka dopamina u prednjem reznju oni pokusavaju proizvesti dopamin bilo kakvom ( i neprimjerenom ) stimulacijom.
    Ali oni su samo ekstremni primjer, jer trebaju intenzivniju stimulaciju od ostalih. Ali to ne znaci da odredeni broj djece takoder me treba primjerenu i intenzivnu stimulaciju.
    pa i mi odrasli umiremo na dosadnim predavanjima, ali trpimo i tipkamo po forumima na mobitelu ,ili pobjegnemo na kavu.

glumimo uglavnom jer znamo da je drustveno neprihvatljivo ometati.
    sestogodisnjaci to jos nisu naucili. Ili jesu , ali jos to ne mogu uvijek i stalno prakticirati.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    pa i mi odrasli umiremo na dosadnim predavanjima, ali trpimo i tipkamo po forumima na mobitelu ,ili pobjegnemo na kavu.

glumimo uglavnom jer znamo da je drustveno neprihvatljivo ometati.
    sestogodisnjaci to jos nisu naucili. Ili jesu , ali jos to ne mogu uvijek i stalno prakticirati.
    na predavanju na kojem sam bila pred nekih godinu dana mi je bilo tako dosadno da sam se bojala kako ću zaspati i pasti sa stolice, a na još jednom prije tog me doslovno počelo stezati u prsima. i to još nisu bile ni dosadne teme, ali predavači...ajme.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

možda se radi o običnom brbljanju, teti koja to ne tolerira i nije dobar pedagog, drži dosadne satove itd,

ali možda se radi i o djetetu koje ne može ili ne želi pratiti rad cijele grupe i to ponavljano radi

očito stvar ne funkcionira, a pokretačica teme može samo pretpostaviti zašto je tome tako, ako to sama ne vidi

ja sam, kad sam god mogla, koristila mogućnost da vidim kako mi dijete funkcionira ne nekoj aktivnosti

i ima se što vidjeti...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

X
    Držala sam privatne časove u par navrata, ali da sam ikad srela dete koje bih morala da izbacim, sama bih zamolila roditelje da ga više ne dovode, jer bi mene bilo sramota naplatiti roditeljima čas sa koga sam JA izbacila dete.
    Bez obzira na to da li je dete "nemoguće" ili sam ja loš profesor, nije pošteno uzimati novac za nešto što si sam izabrao da (ne) uradiš.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •