Results 1 to 46 of 46

Thread: Tekući račun - malodobno dijete

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    NanoiBeba's Avatar

Quote Originally Posted by Mia and me View Post
    Bankarske vode se uključuju.

nakon loma ruke u vrtiću osiguranje nam je isplatilo na račun dječje štednje.
    Inače od 10 mj 2012 promijenjen je zakon i možeš dizati do 10.000 kn mjesečno bez suglasnosti centra.
    uglavnom otvaranje računa se ne naplaćuje, nema mjesečnog troška vođenja računa, dobije se identifikacijska kartica s bankomat funkcijom + Pin.
    godišnja kamata na štednju je 4,50% i pripisuje se na kraju godine. Banka prilikom otvaranja računa uplaćuje djetetu na račun poklon dobrodošlice od 50 kn.
    E sad ako baš želiš zatvoriti taj račun nakon uplate od osiguranja onda se naplaćuje zatvaranje 50 kn.
    Naknada za zatvaranje se naplaćuje samo u slučaju kada je iznos pripisane kamate manji od 50 kn.
    Minimalni iznos koji konstanto mora biti na računu je 150 kn, a može ih se podići prilikom zatvaranja računa.
    Kako se radi o štednom računu za djecu polazi se za time da ga se neće zatvarati niti podizati s njega sve već prvenstveno štedjeti na njemu.
    Račun je predviđen za djecu do

kada si već iz bankarskih voda - zašto ne može biti isplaćen na dječju štednu knjižicu - iako su prvo u osiguranju rekli da može. To piše i na njihovim formularima. tek kada su uplaćicvali novce su skužili da ne može knjižica nego mora biti tekući račun.

I kod nas se radi o lomu kostiju

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    kada si već iz bankarskih voda - zašto ne može biti isplaćen na dječju štednu knjižicu - iako su prvo u osiguranju rekli da može. To piše i na njihovim formularima. tek kada su uplaćicvali novce su skužili da ne može knjižica nego mora biti tekući račun.

I kod nas se radi o lomu kostiju
    Nisam sigurna da je tu banka nešto kriva... Imam dojam da siguravajuće kuće imaju politiku zadržavanja love na svojim računima koliko god je dulje moguće. Nisam imala ovakvu situaciju, ali recimo s autoosiguranjima ili osiguranjima nekretnina ti je ista stvar. Nije njima cilj isplatiti što prije, nego što kasnije. Nadam se da sam u krivu, ali kad razmisliš koliko takvih transakcija imaju, pa koliko zarade na kamatama za svaki dan koliko je lova na njihovom računu, a ne na tvom. Dok se razjasni da se može isplatiti i na knjižicu - prođe ti već tjedan-dva...

Mia and me's Avatar

Kod nas u banci nikada nije ni dječjih štednih knjižica, a radim tu prek 17 godina. Znam da je nekad davno ZABA imala štedne knjižice za pčelicu.
    Štedne knjižice su već godinama out i banke ih žele iskorijeniti.
    Mora da je taj formular koji su ti dali napravljen prije tko zna koliko godina.
    Ako si im dala broj tekućeg ili žiro računa oni po konstrukciji tog broja mogu raspoznat da se ne radi o štednom računu.

Predlažem ti ak ti taj račun stvarno ne treba, otvori ga za potrebe te transakcije i onda ga zatvori.
    Ak otvoriš kod mene u banci poklon 50kn - zatvaranje 50 kn na nuli si što se troška tiče.
    Ako hoćeš javi se na pp pa ti sve detaljno još objasnim.. što ti sve treba od dokumentacije i dr..