edina, ja mislim da je previše.
Pročitaj malo ove teme: http://forum.roda.hr/threads/30493-U...5%A1nost-FEt-a i http://forum.roda.hr/threads/84692-S...mbryo-transfer
edina, ja mislim da je previše.
Pročitaj malo ove teme: http://forum.roda.hr/threads/30493-U...5%A1nost-FEt-a i http://forum.roda.hr/threads/84692-S...mbryo-transfer
Cure zao mi je zbog negativnih beta. Glavu gore sljedeci ce biti dobitni .Saljem vam svima puno ~~~~~~~~~~~~~
Svim cekalicama puno strpljenja i velike beturine !!!!
Stena- sretno draga do kraja tebi i tvojoj mrvici![]()
Da prijavim i rezultat bete: 0,0. Katastrofa. Nema druge nego sve ispocetka.
Njanja, zao mi je.. Al ipak treba pričekati rezultat bete. Zanima me, s obzirom na učestale izostanke implantacije, da li ste radili kakve imunološke pretrage?
FAnas sve sam pretrage obavila,zadnje prije 6 mjeseci,jedino sto nije bilo O.K je ANA gen,za njega pijem aprednislon(neka vrsta kortizona) ujutro,ovaj smo put probali i sa proluton depo dva puta tjedno! betu vadim tek u subotu,ali do sada sam svih sest postupaka imala to znojenje i nije nikad do sada znacilo trudnocu,neznam vise ni sta da uradim,probala sam imunologiranje sa intralipid infuzijama,evo i proluton koji ide u misic i boli ko sam vrag,ja vise nemam ideja,znam da nije gotovo dok beta ne pokaze tako al...javim se uglavnom u subotu
Njanja, sretno, drzim fige da ovaj put beta ipak iznenadi!!
Uvijek ste na istoj klinici ili ste probali promijeniti? Ponekad drugi doktor vidi ono što drugi ne vidi ili ima koju ideju više..
Uf puno negativnih beta, cure drzite se, odmorite se, pa na jesen nadajmo se da ce biti vise srece.
Cekalicama, trudnicama i ostalima ~~~~ za srecu !
FAnaS ovo nam je druga klinika, prva je bila totalni promasaj ali mi ne trebalo vremena dok sam to skuzila, tamo su mi propala tri pokusaj financirana od drzave! U ovoj sam super zadovoljna, trude se maximalno, svaku moju ideju su saslusali, uglavnom i prihvatili! Izgleda kako imamo neki problem u prihvacanju embrija mada neznam jos kakav niti iskreno imam ideja sta bi jos istrazivala!!!
Ljudi moji,
Nisam dugo pisala na forumu ali vas pratim.
Molim pomoć,
12.06. bio mi je tranfer, imam pozitivan test, a sutra mislim vadit betu.
Jutros sam bila u tete i došao mi je osjećaj da ću pasti u nesvjest. Jadna žena se uzvrtila oko mene, cila se prepala, a taj osjećaj dolazio mi je svako malo u naletima i nije me baš ni pustio.
Pila sam vodu, šečer, limunadu ali nikako da me pusti, oblio bi me hladni znoj, ruke bi mi se počele tresti i onda onaj osjećaj da ću se srušiti.
Da li je tko od vas doživio slično i šta ste poduzimali, sutra moram ići radit i stalno imam osjećaj straha da se to ne ponovi.
lp
Jel bas moras ici raditi? Vjerovatno ti je tlak
Cure, molim vas pomoć. U svibnju sam imala transfer ali nije uspjelo po ne znam koji put......
To nam je bio zadnji (četvrti) bestplatni pokušaj preko HZZO-a. Da li ima još netko da je u istoj situaciji?
keti10, a sto je s prirodnjacima?
Keti10
žao mi je da niste ostvarili trudnoću.
na žalost u takvoj situaciji u kojoj ste se našli naći će se mnogi neplodni parovi.
prema dostupnim podacima iz literature unutar 6 pokušaja liječenja u stimuliranom postupku uz maksimalno zadovoljene sve stručne parametre i uvjete liječenja (a to sigurno nemamo u našim bolnicama) roditeljstvo ostvari oko 70% neplodnih parova.
sada važeći zakon prije dvije godine smanjio je broj pokušaja liječenja neplodnosti na teret hzzo-a sa 6 stimuliranih na 4 stimulirana postupka.
premalo za mnoge kako bi ostvarili roditeljstvo.
imamo temu:
http://forum.roda.hr/threads/85375-2...a-teret-HZZO-a
Posljednje uređivanje od Inesz : 26.06.2014. at 07:40
keti10, da ti tu odgovorim. Ja sam, na sreću, iz tog zadnjeg stimuliranog postupka ostala trudna. Tako da ću preostala dva prirodnjaka iskoristiti za drugo dijete ako bude sve u redu.
Da nisam imala sreće taj zadnji put, bila bi u istoj situaciji kao i ti i iskreno ne znam što bi i kako dalje. Vjerojatno bi krenuli skupljati novce za privatnika. Nadam se da će ti uspjeti s prirodnjacima.
Njanja, ipak ti izvadi betu!
Žao mi je zbog silnih prijavljenih negativnih beta
Ina35 ~~~~~~~~~~~~~~ da nam javiš veliku betu. A to sa vrtoglavicama i "malom" snagom je normalno! Znaš ono kao u meksičkim sapunicama - žena se sruši, i nakon toga trudna!![]()
Dino 84,ja mislim da kada rodiš,imaš ponovno pravo na postupke otpočetka,a ne da si 2 prirodnjaka čuvaš za to
Meni je jučer bio 4dnt, bilo mi je jako zlo navečer (al sam bila gladna, pa sam ipak jela), boli me kao da ću dobiti M i preksinoć i jučer me držala migrena (PMS) - a to ne mora ništa značiti.
Sinoć sam se sjetila da radim test u ponedjeljak i kak ću se opet razočarati pa sam prebolijevala lošu vijest. Al MM me uvijek utješi svojim racionalnim razmišljanjem i optimizmom.
Kako se vi držite?
Sadie draga nas dvi se pratimo...kako u postupku, tako i u raspolozenju...
Neznam kako vi izdrzavate ovo vrime do bete, ali ja cu poludit od citanja o implataciji, imunologiji i tim piz...strasno me muci ta nasa idiopatija...skroz mi je poljuljana vjera u uspjeh...
Ja ne čitam ništa o tome jer bi me to skroz izludilo.
Da imam puno manje godina, bilo bi mi lakše gledati loše bete i išli bismo prek hzzo-a. Ovako se utrkujem s vremenom za svoje 2, 3 srećice. Kad bih znala da će mi uspjeti npr. 5. postupak, ok, idemo do 5. Ovako se ponadam, pa me ulovi malodušje, a ne mogu si kripohraniti mozak do bete.
Al opet, ovo mi je 3. postupak. Koliko je cura bilo na stvarno puno postupaka, a sve štima. Valjda će uskoro doći na red i na nas.
ja bih svim curama u postupku zavibrala - želim vam puno puno sreće i pozitivnu betu.
Sad sam sama sebi ispala bezosjecajna. Nisam ni promislila na zene koje imaju malo vise godina od mene. Ja mozda docekam neki bolji i posteniji Zakon o mpo.
Teško da ćemo imati bolji mpo zakon. Zakon ima svoje nedostatke, ali je svakako napredak u odnosu na prijašni zakon. Ali u današnjoj situaciji besparice i ekonomske krize pacijenti ne mogu ostvariti prava na liječenje koje im zakon omogućava.
Što se tiče liječenja neplodnosti, bojim se, situacija će biti sve gora. Novaca za liječenje se nema, a još ako promjenom garniture na vlasti dođe i do promjena zakona u smislu zabrane zamrzavanja embrija i ograničenja oplodnje na 3 js (i slično što smo već imali)... jao si ga neplodnima u Hrvatskoj.
pozdrav!
javljam vam da sam rodila,u ponedjeljak,mali Ivan nas malo iznenadio,al nema veze,glavno da je sve dobro
od srca vam svima želim da doživite tu sreću kad dobijete svoju štrucu na ruke
Čestitam iberc velika dobrodošlica malom Ivanu![]()
Iberc, iskrene čestitke, uživajte!!!!
jo1974 terminušo,
Malobrojnim curama u postupku želim puno sreće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
Posljednje uređivanje od Mury : 26.06.2014. at 18:10
ljudi moji,
ja sam totalno nu šoku 14 dan beta 45.
Premala, smrdi mi na biokemijsku???
Posljednje uređivanje od ina35 : 26.06.2014. at 19:31
meni je bila 14 dana od ovulacije 44,biokemijska...
Drage moje imam pitanje...početkom 7 mjeseca bi se trebala prvi puta trebala počet pikat. Znam da počinje od 2 DC ali me zanima koliko se dugo pika?
geronimo to će odlučit doktor na temelju rasta i veličine folikula na folikumetrijama,ja osobno sam 9-10 dana
Moze biti biokemijska ali i ne mora. IVF ili ICSI?
Meni je 27dc bila 68 (ciklusi 25-28dana).
Iberc cestitam od srca na malom Ivanu
Sretan mu imendan!
bio mi je icsi, izvadit ću još jednu ali ne sluti na dobro
ja sam pomakla vadjenje bete na danas,posto ako sutra vadim krv tek ce me u ponedjeljak nazvat,a ja cu do tada biti za ludnice! simptoma nemam ama bas nikakvih,ono nesretno znojenje se nastavilo jos dvije noci,ideja nema niko nikakvih vise sta bi moglo biti ili sta nije,posto spricam proluton 2*tjedno,na odbacivanje ploda ne pomisljaju! postala sam im "opsesija" tako da me doktor nazove jednom dnevno kako bi vidio kako sam,jedva ceka da me se rjesi! ja sam postala ko baba neka,et igra mi ljevo oko nije dobar znak
))))) znaci izludi samu sebe,pipkam se gdje stignem i kad stignem,nemogu se odlucit jesu mi grudi narasle ili nisu!!!ljudi na mars lete,kloniraju ovce a na ovu betu moras 10 dana cekat,to me izludi! sto sam se raspisala
))
njanja1, u potpunosti te razumijem !! Sretno !
Ina35 ponekad kod ICSI-a bude u pocetku manja beta. Drzim fige da ipak bude sve ok. Kad vadis sljedecu?
Njanja sretno
Bubekica zubekica Sjajni folukulići, držim palčeve!
Ja sam odlično! Puno me probada zadnjih dana pa me to brine i nekako nisam sigurna jesu li crijeva ili maternica, jel me mallo muči probava (što je totalno nespecifično za mene). Inače, suuuuper! Rijetko dođem na forum... Hvala što misliš
Jo 1974, jupiii! Koliko tjedana je to već?
Čestitam iberc!!! velika dobrodošlica Ivanu. Čestitam svima!
Onima koje jos cekaju navijam i grlim.
Eto mene rijetko ovdje ali mislim na sve nas.![]()
njanja ne brini za simptome. Ima cura koje ih nisu uopće imale, a bile su trudne. A možeš imati divne simptome, a da ti to bude od utrića.
gigi probava ti se hoće uspavati od utrića.
Eto da vam se malko javim..danas obavila zadnji uzv..folikuli su na 18 do 20...u nedjelju punkcija...
Mary123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ na 100tu!
Jutros mi je bila punkcija.Dobili smo 17 jajnih stanica...sutra cu saznati koliko je zrelih, odnosno oplodjenih![]()
Ledamo, vaaaauuuu, kakva je bila stimulacija?
~~~~~~~~~~~~ za dalje!
prijavljujem negativnu betu;ako neko ima ideja sto da jos kontroliram neka mi da prijedlog jer ja ideja nemam vise nikakvih!!!!
njanja1,žao mi je
Hvala ti Bubekicestimulirala sam 13 dana puregonom 125 i zadnja 4 dana naizmjence 125 i 150. Prva stimulacija u drugom centru je bila od prvog dana uzasno bolna. Sve je opcenito bilo drukcije, tako da se nadam i boljem rezultatu. Ovaj put zadnjih par dana lagani bolovi, al totalno zanemarivo. Trenutno nemam bolove, samo lagani pritisak u trbuhu. Primila sam narkozu i opet su me jedva probudili. Jos sam ovaj put pricala da se ne zelim buditi jer nesto lijepo sanjam haha. Ja se toga uopce ne sjecam
![]()