Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 221

Tema: Prijava na natječaj za posao u vrijeme trudnoće

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Prijava na natječaj za posao u vrijeme trudnoće

Izašao je natječaj za posao za koji ispunjavam sve uvjete i koji bi me jako zanimalo raditi (nije profitni sektor). Malo je vjerojatno da će se takva prilika ponovo otvoriti u doglednoj budućnosti.

Najprije sam odbijala ikakavu mogućnost da se javim jer sam trudna i trebam roditi u 11. mjesecu, ali onda me počeo kopkati crv sumnje - pa zar bi mi trudnoća trebala biti prepreka?

Naravno da je prepreka, znam to, trebalo bi početi raditi za mjesec dana, a ja bih mogla i željela tek za godinu dana (od recimo rujna). Ali teško mi je prežaliti...pa pitam.

No, imate li sličnih iskustava i saznanja da se itko trudan javio za posao, prošao i onda došao raditi kasnije? Ovo je sve hipotetski jer, naravno, ne znam da bih dobila posao i da nisam trudna ))
    Samo računam vjerojatnost i isplativost gnjavljenja dokumentacijom.

I možda još nekom dobro dođe rasprava na ovu temu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se javljanje na natjecaj samo cini kao prednost .
    pokazuje visoku motiviranost.
    poslodavac bi se vjerojatno odlucio za nekog drugog ako osobu treba odmah, ali ako se kasnije otvori radno mjesto ovo javljanje bi mogao biti plus.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zuska, probaj, ući ćeš u bazu... pa možda ti se posreći da te samo zovu kad budu nekoga trebali, bez natječaja. Ništa te ne košta otići na razgovor, reći "eto vidite, takva i takva stvar, ali ja bih jako rado iduće godine....blabla...." To kaže osoba koju su htjeli dići s porodiljnog za jedan posao, ali nisam se dala čak i po cijenu da nađu nekog drugog. Čekali su me 2 mjeseca.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma joj, riječ je o odgovornoj poziciji, neće tako skoro biti isti natečaj
    Niti bi me zanimalo u toj instituciji raditi na drugim poslovima.

Poanta je da je to prilika. Koja je vjerojatno namijenjena nekom drugom, ali neki crv me tjera da se javim. No, prije nego se javim htjela bih znati kako pravno stojim.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gle nemaš što izgubiti, prijavi se da ih malo upoznaš,i naravno nemoj u zamolbi naglašavat da si trudna, ako te izaberu među short-listed, to će spoznat kad te vide

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bilo je već topica o tome....ali ne mogu naći.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Gle nemaš što izgubiti, prijavi se da ih malo upoznaš,i naravno nemoj u zamolbi naglašavat da si trudna, ako te izaberu među short-listed, to će spoznat kad te vide
    E pa to mi je upitnik. Moram napisati motivacijsko pismo. U njemu bih svakako naglasila da sam trudna i dala do znanja do kad bih radila i kad opet počela raditi. To mi je fer.
    S druge strane, netko se može ozbiljno razboliti nakon dobivanja posla i ići na bolovanje sljedećih godinu dana...a dobio je posao jer nije trudan..

Što je fer, što nije...? Prema njima i prema meni?
    Posljednje uređivanje od Zuska : 11.07.2014. at 10:51

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    E pa to mi je upitnik. Moram napisati motivacijsko pismo. U njemu bih svakako naglasila da sam trudna i dala do znanja do kad bih radila i kad opet počela raditi. To mi je fer.
    S druge strane, netko se može ozbiljno razboliti nakon dobivanja posla i ići na bolovanje sljedećih godinu dana...a dobio je posao jer nije trudan..

Što je fer, što nije...? Prema njima i prema meni?
    Meni se ovako kako si napisala baš čini fer.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ne bih u molbi pisala da sam trudna. jer te onda sigurno neće zvati na razgovor.
    a uostalom, zakonski je to diskriminacija. ne smiju te odbiti zato što si trudna. kao trudnica imaš potpuno jednaka prava kao ostali.
    ja bih baš ovako kao što je lili rekla.
    ako budeš među izabranima, vidjeti će da si trudna. i onda, nemam pojma, vjerojatno te neće izabrati.
    jer im netko treba sad.
    hbg, loš tajming.
    al onda se možeš žaliti da te nisu zaposlili samo iz razloga jer si trudna :D

ili, možda i hoće. ako posao nije namijenjen nekome drugome, a ti imaš odlične reference i po svemu im odgovaraš i ostali kandidati su nikakvi - zašto ne. ovo što si rekla, uvijek možeš odmah zatrudniti nakon što si dobio posao jer nisi trudna.

mislim, stvarno mi je naopako u zamolbi za posao spominjati trudnoću
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 11.07.2014. at 11:38

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da sam odlučila da ću se javiti.

Još jedino da odlučim spomenuti ili ne trudnoću u motivacijskom pismu.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    poslodavac bi se vjerojatno odlucio za nekog drugog ako osobu treba odmah, ali ako se kasnije otvori radno mjesto ovo javljanje bi mogao biti plus.
    ili ako se izabrani u međuvremenu pokaže nesposobnim

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cvijeta je napisala i moje misli, ja ne bi pisala da sam trudna, pa ako dolazim u uzi izbor onda bih im objasnila da sam njihov pravi izbor bez obzira na trudnocu.
    njihovo je da se odluce za ono sto oni zele.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, niti ja u molbi ne bih spominjala trudnocu.
    samo bih pisala standardnu molbu zasto zelim raditi bas u toj firmi.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ok, znači, javljam se i ne pišem ništa.
    Vjerojatno ionako znaju da sam trudna.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Našla sam staru temu koja mi je bila u sjećanju (a trebalo mi jeeeee - jedva našla preko običnog pretraživača).

Poslodavci se boje zaposliti trudnicu da ne bi imali peripetija sa kontrolorima HZZO koji ih optužuju da zapošljavaju radno nesposobne ljude (sramota) jer ih to košta. Evo teme:
    http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-66645.html

Zuska, baš te briga. Ti ne skrivaš trudnoću niti imaš namjeru od države uzeti novac za bolovanje, a koliko ja kužim (amaterski), nema nikakvog zakona koji bi zabranjivao zapošljavanje trudnica, pa samo naprijed i sretno!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala, Peterlin! S tim da je sad nisam nezaposlena i HZZO-u je svejedno gdje radim.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u HR nije potrebno (a za posloprimca uglavnom ni poželjno) navoditi niti bračni status, ni djecu ni trudnoću

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

sestra se je prijavila za posao u trudnoći, izašla na testiranje, napisala najbolje od svih, i nisu je primili zbog trudnoće

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nema veze.

ideš.
    i napisat ćeš da si trudna, nego šta.

ja vjerujem da oni jako dobro znaju zašto bi te trebali uzeti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Apri, hvala, ali vidjet ćemo. Danas sam već čula jedno ime kojem je pozicija, kao, namijenjena, nema nimalo iskustva u tom području, ali ima iskaznicu.
    Ne vjerujem u sve te priče dok se ne dogode.

Idem probati. Idem testirati par stvari

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam razgovarala s vise ljudi i zakljucak je bio, ako imalo sumnjas da cete zaposliti ne spominji trudnocu. I nisam . Iz sadasnje perspektive vidim da je to zapravo ne-fer start, ali hrvatska realnost je takva kakva je.
    I jos, ja sam bila trudna samo dva mjeseca tako da im uopce nisam rekla dok nije postalo vidljivo.
    Ja ne bih napisala da sam trudna u pismu jer to nije relevantno za posao, nije vjestina, nije mana. A kad dodjes do razgovora, znat ces sto i kako.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Iz sadasnje perspektive vidim da je to zapravo ne-fer start, ali hrvatska realnost je takva kakva je.
    .
    ali di je onda granica? javljaš se recimo na neki posao s mandatom od nemam pojma, 4 godine. to znači da budeš fer, moraš u zamolbi/motivacijskom pismu napisati - e, znate, neću ostati trudna slijedeće 4 godine.
    kao što kaže cubana, to nije relevantno za posao, zakonski je zabranjena diskriminacija trudnica, djeca se moraju rađati, imam odlične kvalifikacije za posao - ma gdje je problem, hebemu miša?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ali di je onda granica? javljaš se recimo na neki posao s mandatom od nemam pojma, 4 godine. to znači da budeš fer, moraš u zamolbi/motivacijskom pismu napisati - e, znate, neću ostati trudna slijedeće 4 godine.
    kao što kaže cubana, to nije relevantno za posao, zakonski je zabranjena diskriminacija trudnica, djeca se moraju rađati, imam odlične kvalifikacije za posao - ma gdje je problem, hebemu miša?

Slazem se.
    pogotovo ako je u pitanju friska trudnoca, ne mozes niti znati da li ce uopce sve biti ok .
    trudnoca je privremeno stanje. Ne govori nista o trajnoj sposobnosti ili nesposobnosti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma nije friška, već imam trbuh ko medvjedica (iako ću rodit tek u 11.)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije friška, već imam trbuh ko medvjedica (iako ću rodit tek u 11.)
    Mislila sam na Cubanu koja je bila super friska kad se javila na natjecaj ( 2 mj.) i sad misli da nije bas bila fer.
    npr. ja ne bih do polovice trudnoce rekla niti mami ( obzirom na iskustvo) , a kamoli potencijalnom poslodavcu.
    nakon polovice ne bih ni trebala govoriti jer bi se vjerojatno iz aviona vidjelo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na ne fer start mislim na to da namjerno nešto prešućujem, a očekujem fer odnos ubuduće.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pobjegao mi post. Svejedno mislim da se takve poslodavca ne tiču. U principu. Jer se sjećam topika, možda je to i ovaj linkani gdje su se javili i predstavnici poslodavaca koji su zastupali sasvim drugačije stajalište, a koje isto razumijem. Ali ne prihvaćam

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne vjerujem da bilo kojem poslodavcu odgovara trudna radnica.
    pa makar ostala planirano trudna nakon cetiri godine rada u firmi, radila sve dane trudnoce do hospitalizacije u 30-tom tjednu , te se vratila na posao nakon 5,5 mj.
    naravno, prije toga je uvjezbala svoju zamjenu i popravila sitnice u obracunu prikljucena na infuziju tokolize u Petrovoj.

eto i takvoj radnici se smanji placa nakon povratka i prvo sto je ceka jest razgovor o tome kako nece moci na bolovanje ako dijete bude bolesno .
    hocu reci , ima raznih radnika i raznih poslodavaca.
    Ali i dalje mislim da podatak o trudnoci ( braku, broju djece, zdravlju majke i slicno) nema sto traziti u molbi.
    Ako osoba odgovara po iskustvu i kvalifikacijama barem zasluzuje razgovor ( a ne da se odmah u startu otpise bez prave prilike).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni se ne čini da je to baš tako

jer firma traži posao zato što joj netko treba na tom radnom mjestu
    a ovdje je vrlo izvjesno da će potencijalna zaposlenica ubrzo prestati raditi i da će trebati zamjenu
    što firmi onda priskrbljuje nove troškove i vrijeme za organizaciju natječaja, razgovore...

ok, kod zuske će se na razgovoru vidjeti da je trudna
    ali ima žena koje trudnoću do kraja izguraju sa raskopčanim gumpom starih traperica

gdje je onda ta granica
    ne reći u motivacijskom?
    ne reći na razgovoru?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo za sve žene kojima će trebati, što o zapošljavanju trudnica kaže Zakon o radu i Zakon o ravnopravnosti spolova:

ZAKON O RADU

VIII. ZAŠTITA TRUDNICA, RODITELJA I POSVOJITELJA
    Zabrana nejednakog postupanja prema trudnicama
    Članak 67.
    (1) Poslodavac ne smije odbiti zaposliti ženu
    niti joj otkazati ugovor o radu zbog njezine trudnoće, niti joj smije ponuditi sklapanje izmijenjenog ugovora o radu, osim pod uvjetima iz članka 68. stavka 1. ovoga Zakona.
    (2) Poslodavac ne smije tražiti bilo kakve podatke o ženinoj trudnoći niti smije uputiti drugu osobu da traži takve podatke, osim ako radnica osobno zahtijeva određeno pravo predviđeno zakonom ili drugim propisom radi zaštite trudnica.

Najteži prekršaji poslodavca
    Članak 294. (NN 73/13)
    *(1) Novčanom kaznom od 61.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac pravna osoba:
    47) ako zbog trudnoće odbije zaposliti ženu,
    otkaže joj ugovor o radu ili joj protivno odredbama ovoga Zakona, ponudi sklapanje izmijenjenog ugovora o radu (članak 67. stavak 1.)

ZAKON O RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA

Članak 6.
    *(1) Diskriminacija na temelju spola (u daljnjem tekstu: diskriminacija) označava svaku razliku, isključenje ili ograničenje učinjeno na osnovi spola kojemu je posljedica ili svrha ugrožavanje ili onemogućavanje priznanja, uživanja ili korištenja ljudskih prava i osnovnih sloboda u političkom, gospodarskom, društvenom, kulturnom, građanskom ili drugom području na osnovi ravnopravnosti muškaraca i žena, obrazovnom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom, građanskom i svakom drugom području života.
    Zabranjuje se diskriminacija na temelju bračnog i obiteljskog statusa. Nepovoljnije postupanje prema ženama na osnovi trudnoće i materinstva smatra se diskriminacijom.

IV. DISKRIMINACIJA NA PODRUČJIMA ZAPOŠLJAVANJA I RADA

Članak 13.
    (1) Diskriminacija na području zapošljavanja i rada zabranjena je u javnom i privatnom sektoru, uključujući državna tijela, u odnosu na:
    1. uvjete za zapošljavanje,
    samozapošljavanje ili obavljanje zanimanja, uključujući kriterije i uvjete za izbor kandidata/tkinja za radna mjesta, u bilo kojoj grani djelatnosti i na svim razinama profesionalne hijerarhije,
    2. napredovanje na poslu,
    3. pristup svim vrstama i stupnjevima školovanja, profesionalne orijentacije, stručnog usavršavanja i osposobljavanja, dokvalifikacije i prekvalifikacije,
    4. uvjete zaposlenja i rada, sva prava iz rada i na temelju rada, uključujući jednakost plaća za jednaki rad i rad jednake vrijednosti,
    5. članstvo i djelovanje u udrugama radnika ili poslodavaca ili u bilo kojoj drugoj profesionalnoj organizaciji, uključujući povlastice koje proizlaze iz tog članstva,
    6. usklađivanje profesionalnog i privatnog života,
    7. trudnoću, porod, roditeljstvo i sve oblike skrbništva.

Što se tiče kršenja Zakona o ravnopravnosti spolova, može se uputiti prijava pravobraniteljici za ravnopravnost spolova te tužba sudu opće nadležnosti.
    Za kršenje Zakona o radu sam zaboravia pogledati, a sad mi ga se ne da ponovo otvarati, ali mislim da isto tako ide prijava nekoj inspekciji, može se poslati prijava Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, Pučkoj pravobraniteljici, te isto uputiti tužbu sudu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A sad se vratimo na moj slučaj

Moram napisati motivacijsko pismo. Da li da u njemu napišem nešto tipa:

"Iako sam trenutno trudna, na ovaj posao javila sam se zbog visoke motivacije i osobnog iskustva za koje smatram da se savršeno uklapa u obaveze i odgovornosti koje ovaj posao traži.
    Kako niti jedan/na kandidat/tkinja ne može obećati ili predvidjeti svoju zdravstvenu i obiteljsku budućnost, vjerujem da ni ograničeno razdoblje mog odsustva zbog porodiljnog dopusta, sukladno Zakonu o radu (čl. 67. i 294.) i Zakonu o ravnopravnosti spolova (čl. 6. i 13.3.), ne bi trebalo biti preprekom za ravnopravno odlučivanje oko najprikladnijeg kandidata ili kandidatkinje za ovaj posao. "

Na ovaj način dajem do znanja da znam svoja prava, malo ih kao upozorim... Je li to ok?

Ako na natječaju prođe ok osoba (s nekakvim iskustvom na ovom području rada), nemam se namjeru baviti prijavama i sl., ali ako prođe osoba za koju sam čula da hoće, a bez ikakvog iskustva u ovom sektoru, onda bih svakako testirala ove zakonske mogućnosti, čisto kao case za buduće slične slučajeve.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam bila u sl situaciji. Tek rodila, ali ukazala se idealna prilika za idealan job.

Ja nisam pisala u motivaciji da imam tek rođenu bebu. To sam ostavila za intervju na kojemu možeš ”osjetiti” ljude, atmosferu. I tamo sam to spomenula, jer mi se činilo prikladno za trenutak i temu na kojoj smo bili.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ti je cilj borba za radnička prava onda svakako napiši takvo motivacijsko pismo, ali ako ti je cilj dobivanje posla, onda preskoči.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpis na Mimu.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Cubana, Mima, zašto? Pitam jer sam malo nespretna u procjeni kakav bi to učinak izazvalo :slonica:

Polazim od pretpostavke da će oni svakako odlučiti da im ja kao trudnica ne trebam i da me neće razmatrati. Ovako možda ipak malo razmisle?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što zvuči kao prijetnja, a to se neće svidjeti poslodavcu, a nema niti mjesto u motivacijskom pismu.
    (što u tvom motivacijskom pismu ima raditi rečenica o tome da se svatko može razboliti)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hm, onda trudnoću uopće ne spominjem, eventualno čekam da me pozovu na razgovor i tamo si lijepo popričamo usmeno
    Ako me ni ne pozovu na razgovor, onda ... ništa. Eventulano se žalim.

Hm.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja osobno mislim da trebaš spomenuti trudnoću, ili ne trebaš obzirom na to da će biti vidljiva na razgovoru, ali ne u tom kontekstu.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zuska genijalna si,ko Sheldon Copper iz one jedne serije. Mislim to na najpozitivniji način vjeruj mi. Slažem se s Mimom. Uostalom nitko ti neće reći da nisi primljena zbog trudnoće kad mogu navesti bilo koji legalan razlog (Imali su boljeg kandidata i sl.) Piši motivacijsko pismo kao da nisi trudna i to je to,sve drugo možete "riješiti" u živo. Jer ako odmah vide trudnoća bojim se da bi to zasjenilo sve ovo drugo šta je bitno za taj posao. Tako je to nažalost danas,nepravedno. Nadam se da sam u krivu. Želim ti sreću

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zapravo bi bilo možda najispravnije i poštenije navesti odmah,e sad koliko to danas pali neznam. Koliko ti je bitno da bar dospiješ na razgovor

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš sam došla napisati 'Sheldon, ovo ti se prvi put događa?' aCarmina me pretekla

Spominjući trudnoću u motivacijskom pismu radiš dvije stvari: 1.Daješ do znanja da očekuješ da bi to moglo biti problem pri zapošljavanju (a naravno da ne bi, nikakav), 2.Očekuješ da će te diskriminirati (a oni tako poštena firma) i unaprijed govoriš da si tvrd orah i to nećeš pustiti.

E sad, ovo dvoje zapravo može biti i plus i minus za navođenje u motivacijskom pismu, ovisno o kakvoj je firmi riječ.

Obzirom da kod njih igra članska iskaznica ja bih se odlučila na varijantu nespominjanja trudnoće, možda čak i na razgovoru ako oni ne potegnu tu temu.

Želim ti sreću

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja mislim da bih spomenula trudnoću ali bih izbacila ovaj dio
    sukladno Zakonu o radu (čl. 67. i 294.) i Zakonu o ravnopravnosti spolova (čl. 6. i 13.3.)
    jer kao što kaže Mima, zvuči prijeteći

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Kvalitetni kandidati često ni ne mogu odmah početi raditi. Vezani su ugovorom, otkaznim rokom, završavanjem projekta...
    Osim toga, od testitranja do zaposlenja zna proći nekoliko administrativnih mjeseci.

Ako je ovo "once in a blue moon" prilika, jesi li spremna skratiti porodiljni?
    Možda da u pismu ne spomeneš trudnoću, ali navedeš samo od kada si "raspoloživa".

Ako može Mayerica, što ne bi i ti.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Marissa_Mayer

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako u toj firmi pali iskaznica, radi li se o državnoj firmi? Jer, ako se radi, onda nabrajanje ovih članaka nije nikakva prijetnja nego postavljanje stvari na svoje mjesto odmah od starta...a, koliko traje postupak zapošljavanja u državnoj firmi, pa još ako se žališ i pokaže se da ima osnove, pa novi natječaj - taman djetetu godina dana

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Razmišljaj o motivacijskom pismu kao velikoj eliminacijskoj stepenici. U njega idu birane informacije pažljivo pisanim rječnikom.
    Da li zbilja želiš govoriti o svojoj privatnoj situaciji?
    Je li poslodavac traži da se u M P izjasniš kada si slobodna započeti raditi?
    Ako ne, ja bi te detalje ostavila za intervju.

(A ako te ne pozovu, bar ces znati da nije razlog diskriminacija trudnica )

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zuska, fakat ova rečenica zvuči da poslodavac odmah odvjetnika angažira jer je nahebo kako god.
    ja ne bih tako. kako kaže lulu mama, nije mjesto u motivacijskom pismu pisati o privatnoj situaciji.
    nego bih napisala motivacijsko pismo da ostanu paf, i neki plan rada napisala i sve. i sigurno bih se žalila ako me ne zaposle, a zaposle nekoga s lošijim kvalifikacijama.

apri, potpuno si u krivu.
    žena u svakom trenutku može ostati trudna i biti trudna i na osnovu toga, zakonski, poslodavac ne smije diskriminirati. poslodavac te ne smije pitati na razgovoru jesi trudan i jel planiraš trudnoću. pa tako s tržišta rada automatski mičeš sve žene koje mogu zatrudnijeti sad i odmah.
    a to što firmi priskrbljuje nove troškove, naravno da priskrbljuje. i nije jedino što priskrbljuje dodatne troškove. hebeš takvog poduzetnika koji ne može podnijeti te dodatne troškove.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.07.2014. at 23:04

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nakon razmišljanja, mislim da ste u pravu. Napisat ću divno motivacijsko pismo bez osobnih i pravnih momenata.

I tek sam malo prije skontala tko je Sheldon, hahaha...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni se ne čini da je to baš tako

jer firma traži posao zato što joj netko treba na tom radnom mjestu
    a ovdje je vrlo izvjesno da će potencijalna zaposlenica ubrzo prestati raditi i da će trebati zamjenu
    što firmi onda priskrbljuje nove troškove i vrijeme za organizaciju natječaja, razgovore...

ok, kod zuske će se na razgovoru vidjeti da je trudna
    ali ima žena koje trudnoću do kraja izguraju sa raskopčanim gumpom starih traperica

gdje je onda ta granica
    ne reći u motivacijskom?
    ne reći na razgovoru?
    Reći kad odlučiš otvoriti porodiljni. To je granica koja je postavljena zakonom jedanko kao što i poslodavac najčešće daje posloprimcu samo ona prava koja mu zakonski pripadaju, a ne nešto iznad. I zaista ne razumijem čemu cijela ova tema: otvoren je natječaj na koji se osoba a želi javiti jer vjeruje da udovoljava propisanim uvjetima i onda se tako osoba a i javlja na natječaj. Da je osoba a srčani bolesnik, da je loš vozač s par prometnih nesreća iza sebe, da je liječeni alkoholičar, da ima dijete s pp ili da je strastveni puašč, bi li to trebala spomenuti možebitnom poslodavcu u prijavi za posao? Meni se čini ludim da se to spominje... Ja stvarno ne bih sjećala nikakvu moralnu obvezu nekom poslodavcu spominjati svoje privatne situacije sve dok mi se isti ne bi otvorio na podjednak način. Pa ne traži osoba a prijatelja i kuma, već posao.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I zaista ne razumijem čemu cijela ova tema: .
    znaš zašto, sad ću ti ja reć zašto.
    zašto bih i ja imala u glavi kao i zuska, kao i apri?
    zato što smo svi zadojeni floskulom o svetosti presvijetlog poduzetnika i poslodavca.
    koji nas hrane.
    bez kojih ne bi ništa funkcioniralo.
    toliko da i kad pročitamo zakon o radu i zakon o ravnopravnosti spolova i dalje mislimo da smo krivi i imamo grižnju savjest jer njegovoj svetosti poslodavcu uzrokujemo dodatne troškove.
    eto tako. prokleti kapitalizam. svaku zaraženu kunu profita zarađuje na radniku. na nečijem radu. i to je tako.
    a državni proračun, suprotno uvriježenom mišljenju, ne puni privatni sektor. a troši javni. a ne.
    državni proračun se puni od poreza. od čega najviše od poreza vezanih uz potrošnju. dakle, pune ga i ovi što rade u javnom sektoru.
    što ne znači jelte da sve ne treba biti efikasnije. i administracija naravno.
    al nisu efikasni ni ovi naši vrli poslodavci, uuu, vidimo kako su efikasni. samo što nisu, da im država ne smeta. moš mislit.
    joj, da se hoće u hrvatskoj pojavit kao u sloveniji ona udružena ljevica, odmah bih za njih glasala.

skužaj zuska na ovom offtopiku, imam temperaturu, doma sam i vruće mi je

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Htjela sam reagirati na istu rečenicu, ali mi se nije dalo.

Znaš da ja volim off topice, posebno takve
    Samo pazi, ako te nanjuše libertarijanci, morat ćemo otvarati posebnu temu na kojoj bi moguće padali i banovi (poučena iskustvima sa FB rasprava na slične teme). To je sad novo područje kefanja ))

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •