Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
Da je MM angažiran u političkoj stranci ne bih se odmah radi toga rastala, ali meni bi bilo nedopustivo da me "maltretira" politikom, da svi moramo živjeti njegovu politiku, da su to stalne teme razgovora,... mene politika ne zanima i ne želim u tome sudjelovati, to mi je baš bitan aspekt.
Meni bi u takvom slučaju bilo bitno je li on u politici da bi iskorištavao svoju poziciju (kao što to kod nas najčešće biva) ili zato što želi donijeti neki napredak zajednici
u ovom drugom slučaju naravno da bi to bilo i pozitivno
opet da čovjek vidi napredak društva u nekoj stranci koja se zalaže npr. za protjerivanje manjina i ostale oblike skretanja u "desno", pa da on ne znam koliko u to vjeruje i misli da čini dobro, morala bih otići ili poludjeti

bez problema raspravljam s mm-om kad smo na istoj valnoj duljini, većinom i jesmo,
možda bi se takve rasprave mogle smatrati nametanjem svog mišljenja
ali ja bih se tako osjećala tek kad bi mi netko na isti način počeo raspredati o stavovima suprotnima mojima
tako ispadam licemjer možda
ali eto činjenica je - dok mi netko govori o politici kao ljevičar i idealist, ja ga rado slušam, a s desničarima i rasistima ću se već puno teže osjećati ugodno (da pojednostavimo stvari)
ono što me povremeno smeta je cinizam koji je njemu neke vrste zaštita vlastite psihe, ali kad ga koristi u razgovoru u temama koje su meni bitne, premda znam da zapravo imamo slično mišljenje, mene to odmah izbaci iz cipela

kad smo kod toga, možda bi tema bila zanimljivija i realnija kad bi priznali što smo sve mislili da nećemo nikad trpjeti a ipak toleriramo i zašto