Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Braca u vrticu - ista ili razlicita grupa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nije bas isto, no u mom slucaju su moja L. i sestricna isle u isti grupu i to se pokazalo jako losim, jer se sestricna razvila u jako dominantno dijete, ugnjetavala moju L. i bila jako fokusirana na nju.
    Bitno je i kako tvoji decki harmoniraju zajedno, kakvih su karaktera...
    S druge strane tete su mi rekle da si blizanci unutar iste grupe nadju svatko svoje drustvo i da se u vrticu ne druze puno jedan s drugim i to je po meni idealno. Tu su si kad zagusti, ali ipak svatko ima svoje drustvo.
    Iz osobnog iskustva naginjem rijesenju sa dvijema odvojenim grupama, al ako mislis da bi im bilo ljepse zajedno, onda tako i napravi, a s tetama se unaprijed dogovori da ih razdvojite kasnije ako se to pokaze boljim.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    Bitno je i kako tvoji decki harmoniraju zajedno, kakvih su karaktera...
    Ovo je ključ. Ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje trebaju li ili ne trebaju li braća/sestre ići zajedno. Ponekad je jako dobro da idu zajedno, ponekad jako loše, a često bude ok. I u našem vrtiću u kojem su sve grupe mješovite u principu braća i sestre idu zajedno, odnosno roditelji imaju pravo na takvu odluku, ali zna se dogoditi da stručno osoblje preporuči i drukčije.
    Npr. mojoj poznanici su preporučili da seke budu razdvojene, ali u grupama jedna pored druge tako da se ipak često vide i igraju zajedno. Naime, starija je bila jako dominantna sestra i smatrali su da mlađoj treba prostora da stekne vlastito društvo i da se realizira bez sestre.
    Druga poznanica je imala problem starijeg sina i mlađe kćerke koja je imala problem s usporenim razvojem govora, ispalo je da je to što je u grupi s bratom još više usporava u govoru jer je on prevodio što ona govori...
    Opet, postoji niz ok primjera gdje sve super funkcionira.... Pa malo razmisli kakvi su tvoji klinci i da li nekom od njih treba malo više vlastitog prostora ili ok klapaju zajedno.

Inače, što se blizanaca tiče, s mojom curkom u grupi su dvije blizanke koje su stalno skupa, nije da su si našle svaka svoje društvo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •