Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Noviji primjeri krsenja - u zdravstv. ustanovama, patronazi....?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Što se na Tečajevima govorilo i dijelilo: da li je bilo reklama proizvođača formula?

Da li je među materijalima koje su donosile patronažne sestre bilo onih sa logom proizvođača formula (npr Radosnica od (kršitelj koda)a i sl)?

Slobodno navedite još "loših" savjeta patronažnih vezanih uz dojenje (bitno nam je da imamo novije primjere, recimo u zadnjih 1-2 godine)....

Da li je na grupama za potporu dojenja bilo reklamiranja formula/ flašica, dijeljenja materijala ili krivih savjeta?

Hvala!

Vlatk@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    Što se na Tečajevima govorilo i dijelilo: da li je bilo reklama proizvođača formula?

Da li je među materijalima koje su donosile patronažne sestre bilo onih sa logom proizvođača formula (npr Radosnica od (kršitelj koda)a i sl)?

Slobodno navedite još "loših" savjeta patronažnih vezanih uz dojenje (bitno nam je da imamo novije primjere, recimo u zadnjih 1-2 godine)....

Da li je na grupama za potporu dojenja bilo reklamiranja formula/ flašica, dijeljenja materijala ili krivih savjeta?

Hvala!
    "Moja" patronazna bi obavezno svaki put kad bi dosla prokomentirala kako je sitna (rođena s 2.800), sazalno pogledala u moje male cice i pitala: "a imas ti mama uopce mlijeka? Joooj, presitna mi je ona, nemoj da nemas mlijeka, nemoj da ima zelenu stolicu i da je gladna!" Onda bi ju izmjerila, vidjela da je dobro dobila na tezini i konstatirala da joj ne izgleda tako... Inace je s 4 mjeseca poduplala porodjajnu, dobro napreduje, sada sa 7,5 mjeseci ima 7.200 kg, samo dojena do 6 mjeseci. Po patronaznoj dohrana obavezno pocinje s 4-5 mjeseci.

Kad ju je kupala je trazila kupku (rekla sam joj da za prvih par mjeseci stavljam samo kap maslinovog ulja u vodu), izlila na trljacicu litru kupke i nasapunala ju ko da je bila u rudniku :/ ja sam ju oblacila, pa je konstatirala: prenjezno vi to mama radite, nemate zestine. Zestine. Da, to mi je definitivno bilo potrebno. Ali ne za malu, nego da nju nogom u dupe izbacim iz stana.

Kad sam ju zvala nakon skoka s tri mjeseca, cisto da ju izvazem, pitala me kako smo spavali. Ja kazem: pa nocas malo losije, cesce se budila i cicala. A i grcici je muce.
    Ona: pa jaaasno, kad nemas mlijeka. Govorim ti otpocetka, zasto si tvrdoglava, pa daj joj lijepo flasicu da se najede. Nema ona grceve, ne postoje grcevi nakon tri mjeseca, a ona ima tri mjeseca i tjedan dana. To se ona ljuti jer nemas mlijeka.
    Ja: ma imam mlijeka, pa svaka majka ima mlijeka, bla bla...
    Ona (uz sazalni pogled u cice): ma duso neeemas, neemas dovoljno
    Ja: ma imam, pa jos izdojim, imam punu skrinju...
    Ona: onda je to voda, nije to dobro, daj ti njoj flasicu
    Ja: necu, imam mlijeka, dobro napreduje, u cemu je problem?
    Ona: neces? Boze kako si tvrdoglava...al ovako neces dugo. Poslusaj me i daj flasicu.

I tako...
    Samo bi ju voljela sresti i reci joj da je jos na mom mlijeku i da sam uvela dohranu sa 6 mjeseci :D tlak mi digne sama pomisao na nju. S drugim djetetom nema sanse da ju zovem, a nazalost je jedina....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •