Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: tata i mama se ne slazu u odgojim metodama...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajme, pa ja sam (bila) teži slučaj kroz oš i sš. I nekako sam to nadišla, došla sam sebi na faksu. Ali i dalje je prisutno ono "nisam dovoljno dobra"a da ne govorim da svaku pohvalu doživim kao "nemate vi pojma, samo sam vas uspješno obmanula".

Ovo u vezi neprihvaćanja bilo čega što nije najbolje ima i svoju drugu stranu: namjerno prikazivanje sebe kao loše (učenice, prijateljice...) jer ako sam loša onda nitko od mene (pa ni ja sama) ne očekuje bolje.

Nekako se to nadiđe odrastanjem, ali bi li bila sretnija bez te osobine? Pa što ja znam, čak mi se čini da ne bi.

A projekti u ladici...ah, stoje dva skoro gotova, nema šanse da ih pokušam realizirati. Jer su glupi, neisplatljivi, loše je vrijeme, gdje ću riskirati s troje djece...

Sama opravdanja, a u osnovi strah da nisam dovoljno dobra da ih doradim, realiziram, održim.

Dobra stvar je da sam svjesna toga, loša stvar je da ću provesti život čekajući da se pokrenem.

Sigurno je do odgoja, ali je i do mene.

Kod sinka sam rezala stvari odavno, ali vjerovatno i ja imam propuste u odgoju pa svako malo opet navraća u ludilo. Najnovija izjava: jednostavno moram biti najbolji u svemu, jer će se nešto strašno dogoditi ako ne budem.

Vjerujem mu da je tako u njegovoj glavi, on racionalno zna (i verbalizira) da svak ima određene talente, netko više netko manje.

Ali ga emocionalno to satire.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo u vezi neprihvaćanja bilo čega što nije najbolje ima i svoju drugu stranu: namjerno prikazivanje sebe kao loše (učenice, prijateljice...) jer ako sam loša onda nitko od mene (pa ni ja sama) ne očekuje bolje.
    Uf, to sam zaboravila. Ako ne radim nešto super, onda čak namjerno sabotiram samu sebe da se vidi kako mi nešto grozno ide (ako je riječ o grupi, glumim klauna)...

Ovo za pohvale isto potpisujem uz dodatak "Ma nemate pojma, mogla sam to stoput bolje".

Ajme, nadam se da mi potomci neće biti takvi, odnosno da se to ipak ne nasljeđuje u toj mjeri.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, pa ja sam (bila) teži slučaj kroz oš i sš. I nekako sam to nadišla, došla sam sebi na faksu. Ali i dalje je prisutno ono "nisam dovoljno dobra"a da ne govorim da svaku pohvalu doživim kao "nemate vi pojma, samo sam vas uspješno obmanula".

Nekako se to nadiđe odrastanjem, ali bi li bila sretnija bez te osobine? Pa što ja znam, čak mi se čini da ne bi.
    I ja sam mislila da sam to prerasla s godinama, ali vratilo mi se kao bumerang s vlastitim djetetom.
    Taj je bolesni perfekcionist. Istina, nadrastao je neke frustracije iz ranog djetinjstva (kakve se spominju na ovoj temi), ali stalno se pojavljuju nove, a kako se bliži pubertet, bojim se da imam sve manje vremena da ispravim neke stvari... doduše, zbog nekih posve osobnih razloga pušem na hladno, možda se uopće ne bih trebala uzrujavati. Ali od genetike je teško pobjeći

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne stignem sada tekst pročitati do kraja, ali jedan članak na istu temu: http://www.detinjarije.com/uloga-oca-tijana-vranes/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ta sam. Ajme, to je užas. A jel se to može uopće rezati? Ako da, režite.

Ne ulazim u ništa u čemu nisam jako dobra, dapače, razvijam otpor prema takvim područjima (npr. likovno - ništa nikad neće ispasti dovoljno lijepo, kuhanje - nikad ništa neće ispasti dovoljno dobro itd.) Ne ulazim u poslovne ideje iz straha da to neću napraviti KAKO TREBA (čitaj, bez da nađem zamjerke, a to je teško; kad vidim kako drugi ulaze u biznise ne mogu vjerovati kako mogu bez da nisu iščitali sve moguće propise i napravili sve moguće planove).

Ne znam otkuda to proizlazi, da li je to samo karakter ili i odgoj. Ja sam pronašla te neke cake u svom odgoju koje su me sigurno pogurale u to, a plus toga bila sam i jako plodan teren...
    Tipa, dođem doma, 1. ili 2. OŠ i ponosno kažem da sam prošla s 5 ( sve 5 osim likovnog), a mamin odgovor je uzrujavanje zašto imam likovni 4. Poruka: ipak nisi dovoljno dobra.

Pazite da to ne radite klincima.
    Uf
    Evo i mene u klubu... Ni ne pjevam rado naglas jer nisam sigurna da imam savršen sluh... A obožavam pjevati
    I poludim sama na sebe kad skužim da sam djetetu nešto iskomentirala u gore napisanom stilu, a zna mi se dogoditi

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zuska, predobro sam se prepoznala
    čak i u ovome a di je pet iz likovnoga
    najgore je pak takvima ko mi kad odustanu od svog perfekcionizma i vječno su razočarani i jadni tak prosječni-čitaj normalni

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

mislim da si u pravu kad kazes da je dijete premirno i presputano. mozda ste oboje krivi za to? pretpostavljam da nije dijete jaslica ni vrtica? ako ne, onda je po meni najbolje za njega da krene cim prije i pocne bit okruzen djecom i djecjim ponasanjem, gdje ce se morati izboriti za svoje mjesto u tom malom drustvu, gdje ce moci i povisit i glas i naljutit se i pasti i skakati, i ne biti stalno mjeren i promatran pod povecalom roditelja, makar i u najboljoj namjeri, no ipak ne dobro za dijete. sto vam njegovo ponasanje i potvrdjuje, jer da nije tako ne bi ti sad pisala ovaj post. mijenjajte sistem i bit ce klinac super

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ubio me
    pojma nemate kako se sad loše osjećam. deja vu. malo iskarikirano ali to je to : "šta ćeš tamo? šta ćeš tamo? ajde sjedi, sjedi, smiri se, smiri se..." i život ti tako proooolaziiii....
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 16.08.2014. at 19:39

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •