davorka prvotno napisa
Otkad mi djeca idu u vrtić, a to je punih 10 godina, nikada u toku godine nisam doživjela da nam tete uzmu godišnji, ako i jesam rijetko je bilo i to možda nekih tjedan dana. Njima to jednostavno nije opcija, ne znam zašto, ali je tako. Naše tete su zaista rijetko bile bolesne, jedna je postala baka pa je uzela tjedan dana slobodno u toku godine. I, naravno da onda idu na odmor ljeti kada je zapravo najbezbolnije jer ima zaista malo djece. Ja nikada nisam doživjela da nam teta sugerira da ne vodimo dijete u vrtić jer radi samo "hladni pogon" pa bi bilo bolje da dijete ne dolazi, nikada zaista, samo nas pitaju oko tih blagdana npr. Božić, Uskrs, ljeto kada planiramo da će dijete ići, a kada neće, da znaju zbog rasporeda i zbog kuhinje. I to je sve. Najmlađi sin je bio 2 ljeta neko vrijeme u dežurstvu i nije mu teško palo spajanje grupa, prilagodio se bez problema. A što se tiče broja dana i kako se skupi 2 mjeseca, pa 20 radnih dana je jedan mjesec, još 10 pola drugog i ako teta nakupi još nešto slobodnih dana, eto 2 mjeseca godišnjeg.
Mene samo smeta mentalitet naših ljudi da nikada nikoga ne mogu razumjeti, uvijek se misli da te netko želi prevariti, da netko mulja. Pa, vrtići su državne ustanove pod kontrolom, zar zbilja mislite da se tamo dijeli godišnji odmor kako tko želi? To stvarno nije fer.