to ti sve jako ovisi o izvođaču
cijene se mijenjaju drastično, od firme do firme
neki rupe ne naplaćuju uopće
moraš naći nekoga pa pitati konkretno
ponude se znaju razlikovati i 100%
to ti sve jako ovisi o izvođaču
cijene se mijenjaju drastično, od firme do firme
neki rupe ne naplaćuju uopće
moraš naći nekoga pa pitati konkretno
ponude se znaju razlikovati i 100%
Pa u principu idealno je da imas nacrt stana, na njemu oznacene nosive zidove. Inace, obicno su debeli a pregradni tanji.
Kod mene je pregradni zid 20cm debeo i umjetnost je u njega zabiti cavao koliko je tvrd i ima armature (bili su nam jednom probiti taj zid za cijev od klime - teajalo je 45 min s valjda najvecom hilticom)
Struje je kod nas u buzirima (plasticnim cijevima) i kad smo rusili pregradne zidove onda su nam sa stropa ostale visiti te cijevi. Koje onda trebalo ustemati u armirano-betonski strop, totalni uzas od posla.
u svakom slucaju ako nemas iskustva pozovi nekog inzenjera gradjevine pace ti sve pregledati i objasniti. Nemoj nikako sama zakljucivati ako nemas iskustva.
Hvala na odgovoru. Nisam sama niti mislila, ali nemam pojma otkud početi, a naravno da su finacije jako bitna stavka (lako je dok ga ja u glavi rušim i pregrađujem :D ).
Tlocrt nemamo, a zid je tanak i on je dijelio kuhinju od dijela dnevnog boravka (s druge strane se nalazi niša za ormar) dok ga nismo knaufom zatvorili.
Stvar je u tome da bih ja željela rušiti oko 80 cm tog zida i pomaknuti taj knauf za oko 50 cm kako bih dobila veći dnevni boravak, a smanjila spavaću sobu.