Ja sam isto uvidjela da je jedino rješenje rastava braka. Mislim da ću i ja morat tako... Ću ja taj silni kupus trpit još godinama... Jest ću nutellu žlicom za ručak kad odem u penziju.
Ja sam isto uvidjela da je jedino rješenje rastava braka. Mislim da ću i ja morat tako... Ću ja taj silni kupus trpit još godinama... Jest ću nutellu žlicom za ručak kad odem u penziju.
Gledaj, meni je vrhunski domet sto je bundeva od "hrane za svinje" postala "jako fina juha".
sto ce se sa tikvicom dogoditi za 10 godina vrijeme ce pokazati.
evo, recimo...
meni je bilo super što muž ne pije kavu
jer ni ja ne pijem
pa, kao, nema te ovisnosti i namćorijade prije kave
nema onoga: ček da popijem kavu... jer sam ja uvijek u spidu i kod mene nema "ček da", nego more sve ODMAH
a sad mi žao što ne pije kavu
što ne postoji taj neki ritual, nešto što bi možda i mene prisililo da sjednem
ili da barem jednom u godini u zagrebu odemo u kafić
zavidim kad cvijeta piše o tim njihovim ritualima
kod nas toga nema
Moja sestra odlicno kuha, al njezin sin obozava neka jela koja ja skuham, nitko ne zna tako. Mislim da to nema veze zbilja s okusom, nego s trenutkom kad ja njemu kuham. Od mame ocekuje da mu kuha, to joj je maminski posao.
ajme brižna rehab, sad im još i u krevet virimo, aaa, genijalno
off topik. nisi ti jelena ništa kriva, al na ovim tvojim postovima sam opet osvjestila činjenicu da aposlutno ne razumijem ovaj smajlić:i valjda ga uvijek nekako krivo protumačim jer mi djeluje drzak i bahat i nervira me ta faca koja se kao smije, a nije joj uopće smiješno.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 15.09.2014. at 14:24
Apri, i uz caj se moze sjesti negdje. Premda je dobar talijanski espresso enorman doprinos mojoj sreci.
a ja ne znam staviti tog koji se jako smije
:laughing:
:Laughing:
aj, ovoga lola znam, ali laughinga koji otresa rukama, ne znam
: lool:
namjerno sam stavila razmak između dvotočke i l
cvijeto, potpisujem te za drskog smajlića. baš je sav hoh.
Je l se mogu dodavati i drugi smajlici sa smartphona, ako ne poznas tocnu sintaxu tipa ": lol : "?
Jao grozne ste
Da, mm i ja smo definitivno različiti tipovi po mnogočemu, ali ipak smo u sretnoj i stabilnoj vezi već od stoljeća sedmogIpak, neću pomišljati što bi se dogodilo da naletim na tipa koji gušta u tikvicama
Casa, volim te čitati, ali na ovoj temi fakat pretjeruješ. U našoj kući se jede nutela žlicom, smoki, vegeta, pa čak i krumpiri i meso, go figure! Mislim da si u nastojanju da daš neki dobar savjet i drugačiju perspektivu totalno promašila point.
Cvijeto, al kod mene nisu samo smajlici problem, nego okruzenje koje rezultira odredjenim stilom. Kad nam dodje neki forumas, mislim da se dosta forumasica automatski prilagodi tome da je to muskarac i kroz drugu prizmu citaju postove. Ja razgovaram 99% s muskarcima i mislim da se to jako vidi u mom izrazavanju.
Nekad i sama primijetim malog Sheldona kod sebe kojem uopce nije jasno u cemu je problem.
Au , burek. Kako smo neki dan jeli dobar burek za rucak ( kupljen na Dolcu, u legendarnom lokalu ).
Ja na zalost ne podnosim burek. A volim ga. Mogu si odmah rezervirati mjesto u najmanjoj prostoriji u stanu. Jedino kad si ga sama napravim, da ne curi ulje niz rukave![]()
U ovom duhu, nećakinja je bila kod mene na par dana, dovela je moja sestra i usput mi dala kutiju kolačića njene svekrve, ali nećakinja to nije zapazila. Malena je u nekom času probala kolačiće i rekla da su fini, ali da njena baka radi puno bolje
(cvijeto, ovaj gore je nježni. Nisam u tvojoj smajalić - školi :D )
Kad smo iselili u Njemacku, nutella je bila obavezna za dorucak. Kupovali smo tegle po 750g na akciji za cca 2,50€. Provjereno, razvija ovisnost. Uopce si nisam mogla zamisliti dorucak bez nutelle. Sad sam bas sretna da sam ju uspjela izbaciti iz prehrane. Ne 100%, jednom mjesecno dodje i ona na red za dorucak.
Meni osobno problem kod nutelle je smao cijena. nas je 5 i ukoliko i djecu navučem, to premašuje moje financijske mogućnosti. Tješim se da ionako nije zdrava.
I jos sto se cokolade tice, koja je ukus gotovo svakog djeteta. I MM je volio sam cokoladne kolace kad smo se vjencali. Sad ne samo da jede svakakve fine kolace, nego nece, za nas prejake cokoladne, kakvi su usli u modu zadnjih 5 godina, tipa ina torta 3 cokolade.
Mislim da se on dobro naviknuo na moje kuhanje![]()
joj, ovaj topik me podsjetio na jedan događaj. da se malo nasmijete.
dakle, ja trudna, šećemo po voloskom, i ja, dok smo prolazili pored onda novo otvorenog fensi šmensi restorana u voloskom, komentiram kako je super, kako šteta da je prazan, kako se nadam da će ljudi početi dolaziti. i to čula slučajno vlasnica i kako je vrijeme darivanja i poklonila mi bon od 100 EUR za večeru.
i došli ja i mm, svečano na večeru.
sami u cijelkom restoranu.
mi i kuhar koji kuha u otvorenoj kuhinji, onako da ga vidiš.
počeo on sa slijedovima.
uglavnom, što su slijedovi odmicali, kuhar sve znojniji i znojniji sve se pari iz kuhinje, a meni jadnoj ništa, ama baš ništa ne ide. ne ide pa ne ide. jedino mi idu fina vina koja stalno nose uz svaki slijed. svaki drugi slijed s tartufima. a meni zlo samo kad primirišem.
vrhunac je bio kad nam je, između slijedova, jadan donio pjenicu od - tartufa.
onda sam mu rekla da mi ne idu tartufi.
al džaba.
te grdobina u nekom umaku, te škampi na posteljici, te mreža od crne polente...
ovaj vidi mene kako dajem poskriveći mm-u, a ja vidim njega kako je sve crveniji i crveniji.
ubija se jadan tamo u pari, mislim da mu je došlo da mi istrese pjat na glavu.
na kraju je ajd jedino potrefio s desertom koji je bio prefin.
nisu nam naplatili ni to vino, iako je na bonu pisalo da se odnosi samo na hranu, a vino je na naš račun.
ništa nam nisu naplatili, samo da nas se riješe![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 15.09.2014. at 15:51
joj komplicirani ti vasi zivoti,
MM i ja nemamo nista zajednicko sem djece. nit hobije, nit istu hranu ljubimo, nit istu muziku volimo.
lazem slatko oboje volimo i prizano je da sam mu upala u oci jer sam mu prvo pokusala prodati necvikanu kartu za kino (stedljiva), kad je pljusak pao pa mi je bijela majica postala prozirna, a vrhunac je nakon te kise smo dosli kod nas da se presvucemo, a kod mene 5 vrsta kolaca (cimerica slavila raodjendan pa smo si dale truda)
i kako se zeznuo, nisam uopce sparna, vec rastrosna, nisam ni neka vauu zena, a bome obozavam jesti sendvice, iako kuham radi djece.
jedino kolaci su jos uvijek tu, a valjda nam i odrzavjau ljubav.
a na njegovo rano ujutro sta cemo danas rucat ja poludim, pa nisam se ni digla on bi o rucku
Posljednje uređivanje od spajalica : 15.09.2014. at 15:59
čudi me da se kasnije nekako nisi udala za njega
u konkurenciji necvikane karte, kolača i prozirne majice, baš me zanima radi čega si mu upala u oči![]()
Svako ko poznaje MM rece kolaci.
Imaš sreće da samo pita, a ne izvoljeva... Zamisli da kaže "Draga, ja bih danas pravi zagrebački nedjeljni ručak: pileću juhicu s gris knedlima, onda pohanu piletinu, rizi bizi (ili restani krumpir na luku), zelenu salatu i zapečene palačinke sa sirom..." he he he...
MM u 15 godina braka ni jedan jedini put nije tražio da mu skuham nešto određeno. Dapače, ja znam pitati da li bi ovo-ono-ovoono... a njemu je sve ravno do mora.
i ja bih taj ručak
Ja stvarno ne kužim kako Le Mandrać opstaje na životu
No back on topic... I ja i mm smo gurmani, mislim da je on doslovno utekao iz svoje obitelji u moju![]()
Kod nas se doslovno ližu prsti i stalno se mmmmmače pri jelu. Zapravo mi nije jasno kako se on uopće rodio takav u obitelji u kojoj se jede samo zato jer se osjeća glad.
ahahaha,a meni je barka na vezu u Mandraču,bez tog fancy Le.....
s obzirom da se svaki dan mora jesti, i to jel' vise puta dnevno,nekompatibilnost u tom polju stvarno moze zagorcavat zivot...
ajde,filmove ne gledas svaki dan,pa ni ne sexas se svaki dan....neki hobi opet prakticiras "samo"par puta tjedno.... pa ajde onda i nekako ako tu nemas dodirnih tocaka...ali hrana???
ja i MM smo X puta rekli da je veeelika sreća što smo 100% kompatibilni u hrani,volimo skoro sve jest,eksperimentirat, potezemo preko granice radi janjetine....
...cesto navecer zasjednemo za stol i udarimo po siru i panceti uz casu vina...u biti dosta nam se zivot vrti oko hrane a tako je i u nasim familijama...
samo se ceka prilika za palit gradele,bilo radi ribe ili mesa.... a MMu je dok smo jos gledali TV najdrazi program bio 24kitchen....
kad nam je na večeri bio njegov kolega sa suprugom rekla sam mu u facu da bi se ja razvela od njega radi hrane....tom liku npr salata ili neki prilog slucajno ne smije dotaknut meso jer ga onda neće pojest,smrdi mu sve sto je zeleno, ono,tipičan meso-patata tip.... a kad mi je još njegova žena ispričala da mu je 30min vilicom vadila komadiće luka iz toća od pomadora da bi ga pojeo (zaboravila ga je skroz izblendat i onda je namjerno rekla kad mu je vidila facu da ce sad komadic po komadic vadit van).....ona bas ispasta radi njegovih prehrambenih navika i malo se odmori kad ode na brod jer ga ne gleda kako premece po pjatu...
ugl, hug svima koji ispastaju radi hrane na dnevnoj bazi...
e,sad sam ogladnila i idem mrknut zdjelicu manga i borovnica sa jogurtom....![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 15.09.2014. at 22:49
Ovaj gore tip sa vaseg rucka...
to je moj sin u buducnosti , ljubi ga majka.
nadam se da ce naci zenu koja ce mu vaditi komadice luka iz toca ( naravno da ja to ne cinim, jer nakon distanja luk smiksam u finu kremu ) .
:D
Ja sam si za večeru spekla pastrvu, a muž je večerao Jogobelu, a mala Milku s Tuc keksima
Stvarno imamo različite prehrambene navike.
Ajme skulirana nemoj samo pisat o meni jer ti vise nikad necu doc na veceru![]()
Ja i mm smo se nasli na piletini, ribi i povrcu. Crveno meso kuham radi djece, inace mi to ne bi sebi kuhali. Ja jer ne volim, mm jer mu tesko pada.
evo, moj danas hoće kupus
a meni super
10 minuta za pripremu i svi pojedu po dva tanjura
jest da si brzo gladan nakon toga, ali komad sira nakon dva sata nadomjesti
e vidiš, ja sam tamo bila samo jednom i to je tip restorana kakv ja volim - ne cjenovno - nego mi je sve bilo fino. nas je bilo 3 pa smo probali što su drugi naručili - prefino. i skroz drugačije, ono ne znaš to skuhati doma - a MM da je tamo bio, popljuvao bi restoran skroz na skroz
Može, ali mora biti nedjelja (i to je timski rad - ove nedjelje je moj stariji bio dežurni od pohanja)
spajalica nek mi pošalje muža u subotu - tada je obično riba, lešade i uje. I ne samo tada. To su prednosti mješovitih brakova na relaciji sjever-jug!
U tjednu mi je kuhinja kao kod apri - danas se možete pozvati na krupnik s lećom, grincajgom i vrganjima.