Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

  1. #401
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Mislim da se zove prisiljeno jer ga stave pod nešto teško da omekša.

  2. #402
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ali bilo je kiselo, tog se živo sjećam. kakva retraumatizacija!

  3. #403
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je to isto često stvar navike. mi baš ne jedemo puno ugljikohidrata. jer nam ne pašu. totalno smo se skinuli sa pašta/ krumpir kombinacija koje su u početku bračnog života znale biti na stolu, prvenstveno jer nitko nije bio baš vješt u kuhinji. sad uz proteine- ribu ili meso jedemo sve vrste salata, ponekad jedemo rižoto, jer je prefin, a obzirom da kruh ne kupujemo onda niti uz čušpajze ne jedemo kruh i ne fali nam. mada sam ja u djetinjstvu uz čušpajz grah uvijek jela ktuh i bilo mi je nezamislivo bez toga. sad ga se i ne sjetim. ovo ljeto na moru, naši prijatelji su skoro pali u nesvjest kad su došli na roštilj i vidjeli da nema kruha, nego samo salate. a mi smo im zaboravili reći da ga donesu. uglavnom, mislim da bogate salate u kojima ima orašida i sira, fete, mozzarele ili skute, bez problema zasite čovjeka.
    da, baš tako

    jer smo navikli na onaj lagani osjećaj u želucu kad se poslije ručka digneš od stola
    sit, a ne težak

  4. #404
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    da. i recimo dan prije početka škole v. je htio lazanje i radila sam lazanje i još sam radila i totu od sira, jela sam u dva, u ponoć sam išla leć i još uvijek mi je bilo blago muka. iako je bilo jako fino. ali tijesto, meso, bešamel...pa to se probavlja danima.
    a klinci još jedu i u školi i u vrtiću, tako da mislim da im ovaj drugi ručak i treba biti lagan. a MM pazi trči navečer pa uvijek pazi da ne jede teško jer ne može trčat.

  5. #405
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ja sam prije lazanje i bolonjez obozavala. Sad bih najradije sebi pravila posebno jelo taj dan
    I da, trcati je jako tesko, jos satima nakon takvog jela.

    Grah je jedino jelo uz koje jedem kruh. Ali domaci :D

    Kruh kupimo, ali malo. Razeni ili tako neki, cure pojedu krisku, nekad dvije. Nekad ja pojedem malo za dorucak.
    Posljednje uređivanje od Anci : 16.09.2014. at 22:45

  6. #406
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mi imamo jelo koje zovemo ostatko-salata. To je kad u zdjelu ubaciš ostatke iz frizidera, komad sira, papriku, mrkvu, malo kupusa, kuhano jaje, otvoreno vrhnje koje je do pola potrošeno, šaku rikole, i onda to zalijemo majonezom. Nama je to normala ručak. Ako im kruha, tostiramo ga, ako nema - nema. Al i sarma s pireom mi je normala ručak. Doduše nigdje drugdje mi taj pire baš ne ide.

  7. #407
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Što je to kupus porezan na četvrtine? Cijela glavica na 4 dijela?

    Svježi kupus ne kuham i nikad ga nisam kuhala. Njega jedemo samo sirovog na salatu.

    Kiseli kupus je druga stvar. Njega volimo dinstanog na češnjaku, kao prilog mesu. I sarme, naravno. Sa pireom-obavezno

  8. #408
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Kod nas nema sanse bez ugljikohidrata, ni kod mene, ni kod muza, iz razlicitih razloga. Ja iz medicinskih, a muz i ovako ima BMI 19, zdrav je i pokretan, metabolizam odlican.

  9. #409
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Filana paprika bez pirea ili spinat bez mlijeka... Moglo bi se, al to su mi omiljena jela.

    Kruh mi nikad ne nedostaje. Odmalena ga vrlo malo jedem.

  10. #410
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vas stvarno ne kužim, pa sve ovo što sam napisala je klasik ! Pa ne pravim mu soju, proso ili korabu !
    Pa tko ti je kriv...

    Šareno varivo od korabe, mrkve i krumpira meni je klasik.

    Isto i proso na mlijeku (kao riža) s cimetom - to me sjeća na djetinjstvo.

    Ili slana varijanta - proso na luku.

    Soju nisam jela u djetinjstvu jer nije bilo za nabaviti, ali da je bilo - i te kako bih.

  11. #411
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo jelo koje zovemo ostatko-salata. To je kad u zdjelu ubaciš ostatke iz frizidera, komad sira, papriku, mrkvu, malo kupusa, kuhano jaje, otvoreno vrhnje koje je do pola potrošeno, šaku rikole, i onda to zalijemo majonezom. Nama je to normala ručak. Ako im kruha, tostiramo ga, ako nema - nema. Al i sarma s pireom mi je normala ručak. Doduše nigdje drugdje mi taj pire baš ne ide.
    Ova ostatko-salata je jedini način na koji mm voli pojesti kuhano meso. Osim navedene varijante (njegovoj dalmatinskoj krvi kombinacija s rikulom je najdraža) može i s kukuruzom šećercem, sojinim klicama, lukom.... pa razne kombinacije ulja (bučino uz luk i kuhana jaja). Klasična večera! Za ručak to jedemo rijetko, ali to je više stvar organizacije nego izbora (obično su za večeru ostaci od ručka).

  12. #412
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Pire - baš sam se ovog ljeta uvjerila da bih ga trebala napraviti češće, kad su klinci u trogirskom Lidlu posegli za pireom u vrećicama, he he he... Pire mi inače ide uz sarmu kao i marti, a uz filane paprike i srodna jela obično napravim palentu. Uz špinat obično bude riža i jaja na oko, ali sve je to stvar navike.

  13. #413
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne pravim pire
    jer volim samo kipuća jela, a pire se uvijek ohladi dok se napravi
    dodaš mlijeko, maslac... dok izgnječiš... on skroz hladan

  14. #414
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja pire radim svake prestupne godine, ali u njega ne stavljam mlijeko, samo maslac.
    mozda Apri da zgrijes mlijeko?

    i ko je promijenio naziv topica LOOL

  15. #415
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma jok
    pire sam ionako napravila triput u životu
    ne volim ja baš hranu koju je netko prije mene žvakao

    ja promijenila naziv; vidi u šta se pretvorio topik, a nitko se ne buni

  16. #416
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    vidi u šta se pretvorio topik
    u kupus

  17. #417
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma jok
    pire sam ionako napravila triput u životu
    ne volim ja baš hranu koju je netko prije mene žvakao

    ja promijenila naziv; vidi u šta se pretvorio topik, a nitko se ne buni
    Ovo je najbolji komentar! I slažem se.... ali čini mi se da moja djeca pate zbog toga. Nema veze - dovoljno su veliki da si sami skuhaju ono što im ja ne napravim dovoljno često.

  18. #418

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    u kupus

    Jučer sam kuhala bijeli kupus (kao varivo, s mesom) nakon valjda 3 godine. Potaknuta ovim topicom, naravno. Cura se ni ne sjeća da je to ona već prije jela. Bilo je baš fino.

  19. #419
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    a nama jedno od najdražih jela grah s prisiljenim zeljem
    neki dan sam radila, ogromnu lončinu i skoro se sve pojelo isti dan, ostalo nešto malo za sutra
    meni je to prefino, a bome i mužu i djeci

  20. #420
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    možda je vrijeme za topik: postrojimo se... kupusari

  21. #421
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    a pire sa sarmom ili punjenom paprikom nam je odličan
    u duboki tanjur stavim pire i gore sarmu/papriku ili ćuftu i zalijem juhom od sarme ili paradajz sosom od paprike i nema šanse da nije vruće

  22. #422
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    možda je vrijeme za topik: postrojimo se... kupusari
    daaaaaaaaa
    evo, ja mogu biti prva

  23. #423
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    meni kupus ko djetetu taj crveni je bilo nesto najgore poslije bosanskog lonca. sad mi je OK, cak i dobar, ako stavim komadice mesa, male kockice, onako cisto da se osjete, ali me miris i danas muci, ne mirise mi lijepo.
    salata od kupsa mi je najnajnaj salata.
    o sarmi sam sve vec rekla
    flekice obozavam i ko djete sam ih volila, pogotovo sa domacim flekicama.
    kisele paprike punjene s kupusom, vauuuuuuu kako je to dobro, samo je tesko navodno napraviti. ja nisam ni pokusavala.
    sto jos ima s kupusom?
    mogla bi i ja ovih dana malo kupus uvaliti u lonac

  24. #424
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a pita kupusara?

  25. #425
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Pire obožavamo, a zelje "na slatko" je jedno od rijetkih jela s kuhanim povrćem koje moje dijete jede.

  26. #426
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    e tu sam propustila, ipak sam ja glutenski ovisnik, pa mi je maslenica

  27. #427
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa kupusara ti je ko maslenica
    samo što još unutra ubaciš dinstani slatki kupus

  28. #428
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    spajka, flekice su dobre samo domaće. Priznajem razmažena sam, ali kupovne nisu ni do čička pravom domaćem tijestu, ondak je to oblizek.

  29. #429
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa kupusara ti je ko maslenica
    samo što još unutra ubaciš dinstani slatki kupus
    U vučeno tijesto, ili?

  30. #430
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    meni kupus ko djetetu taj crveni je bilo nesto najgore poslije bosanskog lonca. sad mi je OK, cak i dobar, ako stavim komadice mesa, male kockice, onako cisto da se osjete, ali me miris i danas muci, ne mirise mi lijepo.
    salata od kupsa mi je najnajnaj salata.
    o sarmi sam sve vec rekla
    flekice obozavam i ko djete sam ih volila, pogotovo sa domacim flekicama.
    kisele paprike punjene s kupusom, vauuuuuuu kako je to dobro, samo je tesko navodno napraviti. ja nisam ni pokusavala.
    sto jos ima s kupusom?
    mogla bi i ja ovih dana malo kupus uvaliti u lonac
    Paa, bijeli (slatki) kupus smo dosta dobro odradili. Ja obožavam salatu, pa još s malo kimla (ili kraljevskog kimla - to mm obožava, ). Kod nas se za kolinje još radilo štrudl sa zeljem, slani i papreni. To su mi sjećanja na djetinjstvo.

    Nije teško napraviti paprike sa zeljem. Jedino treba dooobro iscijediti zelje i doooobro pasterizirati jer je podložno kvarenju. Moje se paprike punjene zeljem za sada dobro drže, nisu se zamutile ni potamnile ni provrele - u upotrebu će krajem mjeseca.

    A za kiseli bi trebalo otvoriti novi topic:
    - sarma
    - sekeli gulaš
    - dinstano kiselo zelje (s hajdinskom kašom i pečenicama)
    - podvarak (patka na podvarku)
    - kiselo zelje na salatu
    - kiselo zelje s grahom
    - obično varivo od kiselog zelja - ako je bez graha, uz to mi paše pire

    Drugo mi trenutno ne pada na pamet, iako bi se sigurno našlo. Godinama se spremam ukiseliti zelje doma i nikako da se odlučim (nemam prostora) pa i to treba ovdje uvaliti.

  31. #431
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    dasta vuceno, ko je pitu radio s kupovnim korama.

    OK ja radim strudl s kupovnim, ali pita je pita

  32. #432
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    e sjetih se jos jedne stvari s kupusom koju volim, a to su roljetne rolade, i tamo se s crvenim slatkim zalije
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.09.2014. at 10:12

  33. #433
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ja volim kod starih Zagrepčana jesti ono crveno zelje (uz pecenu racu ) tanko narezano s jabukom sto se vruce jede kao salata. Je l zna netko kako se to priprema?

  34. #434
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    U vučeno tijesto, ili?
    da
    ko za tikvenjaču ili bundevaru
    kupus se malo izdinsta na luku i popapri
    predobro
    na kraju se može preliti kajmakom (vrhnjem), ali i ne mora

  35. #435
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja volim kod starih Zagrepčana jesti ono crveno zelje (uz pecenu racu ) tanko narezano s jabukom sto se vruce jede kao salata. Je l zna netko kako se to priprema?
    E i ja bi to čula, pogotovo zato što imam patku u zamrzivaču. Moji vole te patke, kako god ju napravim, sve utamane.

  36. #436
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Ja sam ovo jela u Engleskoj: http://allrecipes.com/recipe/red-cabbage-and-apples/
    E sada jel to ovo kaj vi tražite sa crvenim zeljem nisam sigurna.
    Kod njih se dodaju i grožđice u nekim varijantama.

  37. #437
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja volim kod starih Zagrepčana jesti ono crveno zelje (uz pecenu racu ) tanko narezano s jabukom sto se vruce jede kao salata. Je l zna netko kako se to priprema?
    Je, to je fino....

    Evo malo tuđe pameti: http://moja-kuhinja.com/jela-od-zelj...eni-kupus.html

  38. #438
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    U Češkoj je to dinstano crveno zelje klasika.

  39. #439

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ajme ajme, mamite me ovdje kupusom, a kod mene danas pohane šnicle i pomfrit za ručak. Po muževoj narudžbi

  40. #440
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,105

    Početno

    Jedva čekam zimu i kiseli kupus. Zamotam sarmu, mirna sam 3 dana, a svi jedu.

  41. #441
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,261

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ajme, mamite me ovdje kupusom, a kod mene danas pohane šnicle i pomfrit za ručak. Po muževoj narudžbi
    Javi kako je prošlo

    (I nikako ne priznam da je ovaj smajlić patronizirajući i zloban, to šta mu vi svašta pripisujete, drugi je problem, ja ga stavljam bez primisli!)

  42. #442
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme ajme, mamite me ovdje kupusom, a kod mene danas pohane šnicle i pomfrit za ručak. Po muževoj narudžbi
    Pa super - taman još fali salata. Od kupusa. Može i crvenog. Mljac!

  43. #443
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Joj, zaboravih onu čarobnu juhu za mršavljenje. To ja ne koristim za mršavljenje, ali svi je volimo pa skuham tu i tamo. Mogla bih i češće.

  44. #444
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jedva čekam zimu i kiseli kupus. Zamotam sarmu, mirna sam 3 dana, a svi jedu.
    ja još nikad u životu nisam sarmu smotala
    samo lažnu pravim :zacrven:

  45. #445
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Ni ja ne kuham sarmu otkad sam se udala. Uopće nikakvu, ni pravu ni lažnu. Moja svekrva bi valjda umrla da joj otmem taj posao.... tako da nemam prilike.

  46. #446
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja motam jer me prijateljica jednom nagovorila na to, pa onda i nastavila daviti. Al zapravo je vrlo korisno, ako uspijem otet dovoljno sarmi da imaju rucak i dan kasnije.

  47. #447
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Moj E. uživa motati sarme, to radi s bakom i čak je stavio recept na Coolinariku (ima tamo profil, nije baš nešto aktivan, ali znam da je pisao taj recept za sarmu, baš kad su iz povijesti učili o Osmanskom carstvu pa je i to uvrstio). Evo ga: http://www.coolinarika.com/klub/krakenrex/

  48. #448
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a šta za boga miloga jedete 1.1. ako ne sarmu mi ju svi skuhamo i sveki i mama i mi. pa jedemo do tri kralja

    inače, pohano mi nikako ne ide uz pomfri.
    zato jer je pohano prženo pa mi treba uz to nešto kiselo.
    krumpir salata. naša omiljena sa crvenim radičem il endivijom.
    i to skuham krumpir u kori, ogulim koru, pustim ga da se kroz ohladi i onda lijepo narežem. mmmm.
    mi često imamo pire doma. al pomfri ne.
    baš nemamo običaj ga raditi kao prilog. opet od doma, naravno, mi smo jako rijetko taj pomfi doma imali.
    kad se zaželimo, obično ga sfrigamo. za večeru. to kad smo gladni, najčešće po ljeti. nakon cijelog dana na moru. s jajima na oko. pa točamo taj pomfi u jaja. il s hrenovkama.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2014. at 12:19

  49. #449
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ...evo, u skladu s topikom, osnovna podjela ljudi u životu - na one koji sarme jedu s pireom i na one koji sarme jedu same :D
    https://www.youtube.com/watch?v=Uof4CjOFn9c
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2014. at 12:24

  50. #450
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a šta za boga miloga jedete 1.1. ako ne sarmu mi ju svi skuhamo i sveki i mama i mi. pa jedemo do tri kralja
    sad još mama kuha
    ionako smo kod njih 1.1. na ručku

    svekrvine ne volim jer mi je gadljivo jesti te ogromne, ko šaka
    mamine su veličine palca

Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •