Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 689

Tema: Što kad vi i partner ne dijelite prehrambene navike iliti saga o kupusu

  1. #451
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a šta za boga miloga jedete 1.1. ako ne sarmu mi ju svi skuhamo i sveki i mama i mi. pa jedemo do tri kralja

    inače, pohano mi nikako ne ide uz pomfri.
    zato jer je pohano prženo pa mi treba uz to nešto kiselo.
    krumpir salata. naša omiljena sa crvenim radičem il endivijom.
    i to skuham krumpir u kori, ogulim koru, pustim ga da se kroz ohladi i onda lijepo narežem. mmmm.
    mi često imamo pire doma. al pomfri ne.
    baš nemamo običaj ga raditi kao prilog. opet od doma, naravno, mi smo jako rijetko taj pomfi doma imali.
    kad se zaželimo, obično ga sfrigamo. za večeru. to kad smo gladni, najčešće po ljeti. nakon cijelog dana na moru. s jajima na oko. pa točamo taj pomfi u jaja. il s hrenovkama.
    Jedemo teleću juhu. Jedemo odojka. Ili janjetinu. Francusku salatu. Kuhane češnjovke s hrenom. Grah salatu. Pršut i sir. Pečene paprike.... Naravno, torte i kolače.

    Kakva crna sarma??? Još ako je prekisela - nema šaMse da to jedem.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.09.2014. at 12:29

  2. #452
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    iako ja baš nisam izbirljiva, meni su gadljive te male sarme.

    i uz sarmu obavezno jedemo kuhani krumpir u cijelo kuhan u ljusci, ne paše nam pire. pire uz filane paprike.
    stvarno je to samo do navike...
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 17.09.2014. at 12:33

  3. #453
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  4. #454
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ma ja mogu prići svakom tanjuru, nemam ja tog straha

    ove s kulinarike mi se i ne čine tako malene, ja sam jela i manje. i baš sam se pitala: čemu to?!
    sve bude čovjeka sram grabiti si još, pa si grabiti...

  5. #455
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    male su, možda 6 cm duge i do 2 cm u promjeru
    naš je lonac takav, pa znam odnose

    a nama fora reći kako smo pojeli po 15 komada

  6. #456
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    o bože cvijeto. pomfri pa umakat u pečena jaja , pa to je infarkt na tanjuru.

  7. #457

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Apri, ti si moja srodna duša
    E vala, ja ne znam kome se vremenski isplati pohati, kuhati ručkove za svakog posebno, itd. Visim nad loncima i tećama od jutros, za 10ak minuta ručka ! Juha, lešo meso i kupus salata za mene, pohane šnicle i pomfrit za mm (imao je prigovor, pomfrit nije bio ručno narezan, nego na multipraktik aparatu, mislim da ga je zaledio moj pogled nakon upućene primjerdbe ), jedan sin jeo juhu i lešo meso, drugi još ništa... Užas ! Sutra varivo od sat vremena kuhanja za sve !

  8. #458
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ajme, meni se sad jede taj infarkt, nisam baš tu kombinaciju sto godina jela.
    Ne frigam krumpire skoro nikad, najviše zato što je to užasno dugotrajan i prskav posao. Ali nekad radim falši pomfri iz pećnice. Samo narežem krumpire na ipak nešto deblje štapiće. Pa na pek pair, na dvije velike škrovade, na ventilacijsko pečenje. Mislim da večeras ide to za večeru, uz frigana jaja :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 17.09.2014. at 13:20

  9. #459
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    iako ja baš nisam izbirljiva, meni su gadljive te male sarme.

    i uz sarmu obavezno jedemo kuhani krumpir u cijelo kuhan u ljusci, ne paše nam pire. pire uz filane paprike.
    stvarno je to samo do navike...
    Sad bi te moj mlađi sin potpisao i rekao da ove male liče na crve.....

    Ja ne bih - ja nisam baš obožavatelj nikakvih sarmi, zato sam i prepustila svekrvi pripremu istih.

  10. #460

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    A sarma sa slatkim kupusom ? Mmmmm, mljac

  11. #461
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ih, ja sam odma odlučila da ću priuštiti mužu i djeci taj infarkt, oni se onesvijeste od sreće kad ima pomfrita. Na svu sreću sveki će dodat salate od mahuna.

  12. #462
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    vertex, kako misliš pomfrit je dugotrajan i prskav posao? Ja ubacim krumpire u tavu i poklopim. Kad otklapam, prvo malo nagnem poklopac, da voda iscuri u ulje i držim zaklopljeno dok ne prestane prskat. A dok se pomfrit pomfrita, radim druge stvari, salatu i sl.

  13. #463
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    a pire sa sarmom ili punjenom paprikom nam je odličan
    u duboki tanjur stavim pire i gore sarmu/papriku ili ćuftu i zalijem juhom od sarme ili paradajz sosom od paprike i nema šanse da nije vruće
    eto mi je kad sam dosla u zagreb bilo interesantno. sarma ili punjene paprile sa pireom!
    mi to doma nismo nikad tako jeli. opcenito se pire krumpir jeo rijetko i nikad sa sarmom.
    u kuci mog muza se pire jede sa svim i svacim i uvijek. (a ja ga mislim nikad napravila nisam, ali muz se ne zali)
    mislim ne smeka to lose, ali sto ja znam, meni to nije bas nesto.

    osim toga sarma moje mame je takva, da je umak gust, odnosno hrpa sitno rezanog kupusa koji se fino zdinstao, omeksao, mmm... cini taj "umak" (to je meni "the sarma"), tako da ne znam kud bi s krumpirom.

    isto je kod punene paprike, to kod moje mame nije nikakv paradajiz umak, nego bas ono zgusceni "sokovi", jer ona na vrh paprike uvijek stavi i komad svjezeg pomidora.

    meni nikad nije sjeo taj zagrebacki "paradajiz umak" koji ide u punjene paprike, cufte, kupus i slicno.. to je meni ko nekakav razrjedeni kecap.
    a ja volim salsu.
    mislim, da moram ici nesto jesti.ove su teme ovih dana bas za razbuditi apetit.
    Posljednje uređivanje od seni : 17.09.2014. at 13:34

  14. #464
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja volim kod starih Zagrepčana jesti ono crveno zelje (uz pecenu racu ) tanko narezano s jabukom sto se vruce jede kao salata. Je l zna netko kako se to priprema?
    ja to volim. ali ne znam kako se to radi. pozovu me samo jesti.

  15. #465
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    o bože cvijeto. pomfri pa umakat u pečena jaja , pa to je infarkt na tanjuru.
    o ne, ne. to su vecere mog djetinstva. jos uz to ide zelena salata.

  16. #466
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, kako misliš pomfrit je dugotrajan i prskav posao? Ja ubacim krumpire u tavu i poklopim. Kad otklapam, prvo malo nagnem poklopac, da voda iscuri u ulje i držim zaklopljeno dok ne prestane prskat. A dok se pomfrit pomfrita, radim druge stvari, salatu i sl.
    i meni je dugotrajan i prskav posao
    i jalov, stalno me mali kori da kak ne znam pomfrit ispeć

    hoće da je izrezan tanko kao pomfrit iz mekija
    hoće da je hrskav

    kad ga ne poklopim, sve mi upršće
    kad ga poklopim, bude kao dinstan što i je, pa se sav izlomi kad ga okrećem i vadim van
    meni bude dobar i takav, ali ja ga ne jedem, a njemu to nije pomfrit!

    probala sam svakako, mijenjala masnoće, tavice ali sam odustala
    kad hoćeš pomfrit idi dolje kod babe, ona mu dobro ispeče
    da, nemam fritezu i neću je nabavljati

  17. #467
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je dugotrajan i prskav posao
    i jalov, stalno me mali kori da kak ne znam pomfrit ispeć

    hoće da je izrezan tanko kao pomfrit iz mekija
    hoće da je hrskav

    kad ga ne poklopim, sve mi upršće
    kad ga poklopim, bude kao dinstan što i je, pa se sav izlomi kad ga okrećem i vadim van
    meni bude dobar i takav, ali ja ga ne jedem, a njemu to nije pomfrit!

    probala sam svakako, mijenjala masnoće, tavice ali sam odustala
    kad hoćeš pomfrit idi dolje kod babe, ona mu dobro ispeče
    da, nemam fritezu i neću je nabavljati
    Ovo mi je najbolje - idi dolje kod babe!

    Inače, evo trikova kako da ne prska (iako ja nisam ljubitelj prženja, pa to radim rijetko, nisam ni ljubitelj zaprskane kuhinje):

    - pomfrit izrezati na kuhinjski ručnik i doooobro obrisati da nije vlažan
    - na tavu nasaditi onu mrežu protiv prskanja: https://www.google.hr/search?q=mre%C...op%3B649%3B489

    Moji su dovoljno odrasli i sad u fazi da mi se svaki čas nešto takvo jede, pogotovo krumpir sa curryjem (ali radije ispečem na malo masnoće nego da pržim). Ako ipak inzistiraju - bratemili, evo vam kuhinje, pržite si, a ja odo' van...

  18. #468
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Treba paziti i koja vrsta krumpira se koristi. Meni je jedino crveni ok, bijeli samo u nedostatku crvenog a onda puca i lomi se.

  19. #469
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Da, to je istina. Bijeli je brašnast, bolji za pire i knedle (za one koji se upuštaju u to). Crveni je za prženje i za salate.

  20. #470
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    mislim, stvarno!
    ne bi mi Bog ništa da kupim tu rešetku protiv špricanja.
    ali treba se toga sjetiti

  21. #471
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    marta, nije mi nikad palo napamet poklopit krumpire dok se frigaju! Dugotrajno mi je i zbog količine koja nam treba.
    Ma zapravo, toliko dugo nisam baš zapravo frigala krumpire da se i ne sjećam šta mi je točno bilo nesimpatično

  22. #472

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja, kao veeeliiiki ljubitelj pomfrita, imam fritezu bez ulja - savršeno

  23. #473

    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    2,167

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Isto, moji ovdje smatraju moje minijaturne sarme komičnim, a ja ne volim te ogromne.

  24. #474

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih rekla da je prisiljeno zato što... mislim fda u originalnom receptu ide octa unutra
    da bude kiselkasto
    pa je tako prisiljeno, jer ga ocat omekša


    ovako ja, s octom.
    i prefino nam je svima

  25. #475

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    rehab, baš si nešto mislim, a da probaš mužu sve to povrće napraviti na neki drugi finiji način?
    možda bi počeo uživati.

    meni, kao neljubiteljici mesa i obožavateljici povrća, nije fino preliveno samo s malo maslinovog ulja i posoljeno.
    iskreno, to mi ubije svaki okus i moram ga doraditi maslacem i baš me briga što je nezdraviji, ali mi je ukusniji.

    recimo znam skuhati razno povrće: zelje na četvrt, mrkvu, karfiol, brokulu, krumpir i preliti mrvicama od kiselog vrhnja.
    to toliko podiže jelo da je to nešto nevjerojatno, prefino.

    kiselo vrhnje se na par kapi ulja prži na vatri i stalno miješa sve dok se od njega ne naprave male svijetlo smeđe mrvice.
    tim su se nekad prelijevali žganci u prigorskim i zagorskim hižama.

    isto tako je i fino tikvice prepržiti na suhoj tavi pa ih poredati na protvajn, na svaki kolutić staviti komadić paradajza ili sosa, posuti origanom/bosiljkom i naribati parmezan te zapeči.
    moji se dave u tome koliko je ukusno, a nije vulgaris tikvica.

    pa popečci od kelja s dodatkom kuhane šunke, češnjaka i zobenih pahuljica,puno toga se unutra može zakamuflirati, a i dalje ostaje ukusno i privlačno.

  26. #476
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    ili rižoto sa mesom i hrpom povrća?
    Jel to možda ima prolaz.
    Ja danas od dva komadića teletine, graška i mrkve pravim rižoto. Tu je još i jedna rajčica, celer (nažalost luk ne smijemo).
    Jel ima netko ideju koju začinsku biljku bi tu mogla dodati. Imam bosiljak, kadulju, majčinu dušicu.
    E da, za salatu kupus sa bućinim uljem.

  27. #477
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    zelje na četvrt.
    Opet se spominje "zelje na četvrt". I ja ponovo pitam što vam je to? Možda mi netko ipak odgovori

  28. #478
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,721

    Početno

    možda znaš što je frtalj ili kvarat? - to nam je bila omiljena zabava ovo ljeto - samo smo vježbali sa satima

  29. #479
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,051

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Opet se spominje "zelje na četvrt". I ja ponovo pitam što vam je to? Možda mi netko ipak odgovori
    Da, glavica ide na četvrtine. Ako je jako veliki kocen, malo ga odrežeš, ali ne skroz, da listovi ostanu zajedno i da se ne raspadnu.

  30. #480
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Opet se spominje "zelje na četvrt". I ja ponovo pitam što vam je to? Možda mi netko ipak odgovori
    pa uzmeš glavicu i raščetvoriš je
    tako kupus ostane čvršći, ne raskuha se

  31. #481
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,908

    Početno

    Kupus prerezan na četvrtine?

  32. #482
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,908

    Početno

    Evo već tri odgovora prije mog... Dok sam guštala čitajući ove dolegine recepte za povrće

  33. #483
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a šta bi bilo nego glavica kupusa prerezana na 4 dijela.
    ono, na pol pa još na pol.

  34. #484
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ahahahahahahahahahaha
    mislim, stvarno

  35. #485
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Četvrt je četvrt, naravno, ali nikako ne mogu zamisliti zašto bi netko kuhao glavicu kupusa porezanu na 4 dijela.

    Nikad za to nisam ni čula ni vidjela do ove teme

    Ni na TV, ni u jednoj knjizi ( čak ni kod Zagorke, ni Šenoe ), ni kod bilo koga. Vjerovali vi ili ne.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 17.09.2014. at 16:14

  36. #486
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    saš vidit

    evo, ovaj je na četvrtine (ok, možda i šestine), ali zapečen
    http://www.coolinarika.com/image/3e5...c74_view_l.jpg

    a ovako se pravi onaj baš izvorni na četvrtine, s junećim flamom ili janjetinom:
    http://www.recepti.covermagazin.com/...-krumpirom.jpg

  37. #487
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    beti, a kako kuhaš kelj?

  38. #488
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    beti, a kako kuhaš kelj?
    nemoj, molim te
    naslov je predugačak
    kelj više ne stane

  39. #489

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Dolega i Kosjenka, molim čitati sagu od početka
    Napisala sam već da ne jedemo povrće na lešo (eventualno nekad kelj ili pečene paprike s češnjakom). Povrće spremam u obliku variva, rižota i dinstanog povrća

  40. #490

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Četvrt je četvrt, naravno, ali nikako ne mogu zamisliti zašto bi netko kuhao glavicu kupusa porezanu na 4 dijela.

    Nikad za to nisam ni čula ni vidjela do ove teme

    Ni na TV, ni u jednoj knjizi ( čak ni kod Zagorke, ni Šenoe ), ni kod bilo koga. Vjerovali vi ili ne.
    Eh, svašta ćemo nova naučiti na ovoj temi. Kao npr. da špinat sa jetricom nije klasik, a proso sa cimetom jeste

  41. #491
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ja isto prvi put cujem za cetvrti. Ja sve kuham u rezancima.

    I jel treba bacat vodu ko sto kazu moja i cvijetina mama?

  42. #492
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    pa samo me zanima jel ga cijelog strpa u padelu il nareže na četvrt, il ne znam kako, na trake

  43. #493
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ja se smijem trakama, a evo anci s rezancima

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto prvi put cujem za cetvrti. Ja sve kuham u rezancima.

    I jel treba bacat vodu ko sto kazu moja i cvijetina mama?
    ne znam za kelj, znaš da mi ne jedemo variva, pa onda vodu ionako bacimo.
    to je njen naputak za kuhanje suhog mesa i nitrita/nitrata :D
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 17.09.2014. at 16:43

  44. #494
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa kelj na trake
    i kupus ponekad na trake
    širine cca 2 cm, molim lijepo

  45. #495
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    5,075

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Dolega i Kosjenka, molim čitati sagu od početka
    Napisala sam već da ne jedemo povrće na lešo (eventualno nekad kelj ili pečene paprike s češnjakom). Povrće spremam u obliku variva, rižota i dinstanog povrća
    oprosti, smantalo me ovo s kupusom

  46. #496
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    beti, a kako kuhaš kelj?
    na trake, naravno taj jedan put godišnje kad ga skuham. Na čušpajz. I možda još jednom kao nabujak. ( Skuhati kelj, pa ga sitno nasjeckati, skuhati rižu, istući čvrsto tri bjelanjka, pa sve pomiješati sa tri žutanjka i soli. Tavu namazati, posipati mrvicama i uliti smjesu. Peći dok vrh lagano ne posmeđi.)

    Variva ne kuham ni ne jedemo, naučila sam ovdje što su, ali to nikako nije naš stil hranjenja.

    edit. bacam vodu od kelja, mama me tako naučila
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 17.09.2014. at 19:26

  47. #497
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,298

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    saš vidit

    evo, ovaj je na četvrtine (ok, možda i šestine), ali zapečen
    http://www.coolinarika.com/image/3e5...c74_view_l.jpg

    E, ovakav bi mi se sviđao. To ću isprobati. I palentu s tim. Već sutra.

  48. #498
    Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    Malmo
    Postovi
    140

    Početno

    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i imali smo srecu isprobati neke zaista izuzetno fine i dobre restorane. i moram reci da je to zaista dozivljalj. u svakom pogledu.
    ali tocno osjetim, ako nam je to par dana za redom, da tijelo govori: stop. i onda zaista zelim neke tako bazicno dobre, jednostavne, nepatvorene okuse.
    Potpis na sve gore napisano. Otkako sam u Turskoj, promijenila sam neke navike, ali bogme je i muz promijenio pristup. Izobilje pristupacnog kvalitetnog voca, povrca i samoniklog bilja i zacina mi je ovdje raj za kuhanje. Ne volim ono sto oni spremaju doma, jer je tesko na ugljikohidratima. Jedino mi fali ponekad suhomesnato iz Hrvatske (kulen, sunka za Uskrs, prsut) i paski sir.

  49. #499
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Ovako nesto je "moj agramerski" kupus uz patku i knedle. ali to mi je zbilja bozicno jelo, kad malo zahladi. Ne vjerujem da je fin djeci koja ne vole povrce.
    http://www.coolinarika.com/recept/728064/
    Meni je od malena povrce najfinije, anajfinija jela su kelj cuspajz, spinat, cikla... Al kelj je u top jelima samo s fasirancima, a spinat na mlijeku s kiselim vrhnjem i pire krumpirom, svejedno je ima li mesa. Kelj sad skoro i ne kuham vise.

    Pomfrit ne radim. Znam da ne ide s mladim krumpirom. Al meni je to hrana iz studentske menze. Inace mi je baka radila kao djetetu, mama je vecinom lagana variva kuhala (i kolače ). Pomfrit je smatran kao - lagani zdravstveni prekrsaj u ishrani pa ga je baka smjela raditi.

  50. #500
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,644

    Početno

    Citiraj Dilek prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na sve gore napisano. Otkako sam u Turskoj, promijenila sam neke navike, ali bogme je i muz promijenio pristup. Izobilje pristupacnog kvalitetnog voca, povrca i samoniklog bilja i zacina mi je ovdje raj za kuhanje. Ne volim ono sto oni spremaju doma, jer je tesko na ugljikohidratima. Jedino mi fali ponekad suhomesnato iz Hrvatske (kulen, sunka za Uskrs, prsut) i paski sir.
    Mmm... Nisam bila u Turskoj, al u Njemackoj sam odlazila u jedan turski i jedan perzijski restoran. Prefino!

    Ne vjerujem da bi mi falilo suhomesnato.

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •