Pozdrav, eto mene opet! Upravo pripremam banana bread, pa sam odlucila ovaj receptic podijeliti sa vama. Osobito preporucam osobama koje ne podnose gluten. Inace je izvorni recept Marthe Stewart, ali sam ga ja malo doradila:
2 zrele banane
pola case rizinog brasna
3/4 case zobenih pahuljica
zlica ulja
prstohvat soli
prstohvat sode bikarbone
jedno jaje
pola case nasjeckanih oraha
3/4 case lanenog sjemenja
pola case smedjeg secera
1 zlicica cimeta.

sve se to pomijesa skupa u mikseru, izlije u kalup i pece u protvanu na 200c 25-30 min.

Jednostavno i ukusno. POsebno mi se svidja sto nije previse sladak tako da se moze jesti za dorucak. Namazete malo putra ili dzema i prava uzivancija! Moze stajati i tjedan dana ako je zamotan u plasticnu foliju...barem tako kazu...kod mene nikad ne prezivi nekoliko sati
dobar tek!