Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Ne kuzim , tek je pocela skola, djeca se jos pokusavaju snaci...
prilagodba traje do drugog polugodista DRuGOG razreda. Dijete je iz rizicne obitelji, problematicnog ponasanja, ima 7 godina.
Ne bi li trebalo imati barem malo vjere i pokusati pomoci djecaku ( od strane svih) prije nego se proglasi zlostavljacem i propalim slucajem?!
mislim , mozda da ga se odmah iz skole ispise jer od njega i tako nikad nece nista biti ?
Ne bi vjerovala što su sve sedmogodišnjaci u stanju.
Moje iskustvo jest da pomoći nema jer su djeca zlostavljači ili iz disfunkcionalnih obitelji ili roditelji takve djece uopće ne vide problem već upravo suprotno misle kako im je sin frajer ako tuče djecu.
Da, ja bih takvu djecu odstranila.
Zašto ne?
Zato jer imaju samo sedam godina?
Za čas će imati 14 i biti deset puta gori i snažniji.
Problem je što takva djeca isto moraju u školu, a kod nas nije riješeno kako bi i gdje pohađali nastavu ako ih se odstrani iz redovne škole, a trebalo bi to riješiti kao što je recimo za kronično bolesnu djecu koja puno vremena provode na hospitalizaciji riješena škola u bolnici i čak ocjenjuju djecu i ocjene javljaju u redovnu školu.
Znači sve je isto kao i u redovnoj školi, ali je ta škola u bolnici.
Tako bih ja i za problematičnu djecu organizirala neku ustanovu gdje bi djeca pohađala nastavu i usput prolazila program rehabilitacije uz pomoć stručnjaka.