Sad ćeš nam lijepo ovdje morati napisati priču o tome kako je princeza doživjela novinarku i kad vas je vidla u novinama![]()
Sad ćeš nam lijepo ovdje morati napisati priču o tome kako je princeza doživjela novinarku i kad vas je vidla u novinama![]()
Da če naša priča biti objavljena u jutarnjem je princezu ostavilo poprilično hladno. Nešto više interesa je pokazala kod odabira crteža koji če biti objavljen sa pričom. Dugo nije mogla da se odluči koji crtež bi zadovoljavao sve njene kriterije. Na jednom sam joj ja bila mršavija nego što izgledam, na drugom joj se nije sviđalo kako je nacrtala svoju haljinu, na petom joj se nije svidjelo ovo na šestom ono itd. Kao kod svih odluka bilo životnih ili onih manje važnih kao taj crtež, princezi je bila potrebna moja pomoć. Ja sam joj rekla da ču ja sama izabrati dva crteža a da se ona odluči od ta dva koji da pošaljem gospođi Turčin. I tako je izbor pao na dotični. Onda sam je ja upitala dali se slaže da pošaljem i crtež koji je ona crtala na dan smrti učiteljice J, na šta sam odmah dobila pozitivan odgovor.
Kad je sve bilo dogovoreno i završeno dolazi princeza meni da me pita: a zašto sam ja tu na forumu pas . Ja sam joj rekla da svi na forumu pišu pretežno anonimno i imaju "forumsko" ime i da sam ja izabrala za sebe ime od našeg psa i naravno da svi znaju da ja nisam pas.
Da to njoj baš nije jasno i da je u njenom svijetu život malo "jasniji" uvidjela sam kroz razno razna pitanja sa njene strane kao npr. zašto uopšte pišemo ako pišemo anonimno, zašto neko treba ili netreba da nas prepozna, pa šta ako prepozna....itd.
U princezinom svijetu to funkcioniše malo "jednostavnije": ja sam taj i taj i imam to i to da ti kažem (sviđalo ti se to ili ne i dali ti uopšte želiš to da čuješ) i gotovo. A pošto sam ja sušta suprotnost princezinog svijeta, borim se i dan danas sa vjetrenjačama tj. princezu ipak malo više prilagoditi našem svijetu.
Kad je sve bilo objavljeno bila sam radoznala kako je to ona sve primila, njene reakcije su bile pozitivne, rekla mi je da smo izabrale lijep crtež, jeste da je ona mene nacrtala veču od tate što nikako nisam i da tatina košulju nije ni ublizu ružno nacrtala nego što je bila u stvarnom životu( iskrenost iz princezinog svijeta) ali da nesmijemo zaboraviti da je tad bila mala kad je to crtala i da bi nas danas mnogo bolje nacrtala.
Dali je princeza tekst pročitala ili samo crteže gledala nisam ni do danas odgonetnula.
U školi se situacija poprilično smirila. Princeza se navikla na sve novosti koje su je snašle, ovaj put bez večih problema. I sva uzbuđena jedva čeka jesenski raspust jer če za vrijeme tog raspusta ,koji kod nas traje dvije sedmice ,volonterski raditi u obližnoj veterinarskoj klinici.
Nadam se da če sve proći u najboljem redu i da če se princeza pokazati u najboljem svijetlu tj. izlutati malo češče u naš svijet. Pa vam mogu pisati kako je bilo.