Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: TETA U VRTIĆU TUČE DJECU

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno TETA U VRTIĆU TUČE DJECU

Molim vas svaki savjet je dobro došao,MOJA DJECA IDU U VRTIĆ i dobili su novu tetu međutim odnedavno se žale oboje da djecu tuče ta nova teta.Znam da djeca imaju bujnu maštu ali nemogu preć preko toga.
    Raspitala sam se kod mama da pitaju djecu kao kroz priču i potvrdili su moju sumnju.
    Strašno se osjećam i nemogu vjerovat.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

razgovarat s ravnateljem, ODMAH. Mislim, ja bih barem tako napravila...Tražila da se sazove roditeljski sastanak...

Sigurno ne bih prešutjela i čekala što će se događati dalje.

mislim, teta tuče djecu :shock:

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni sad srce tuče,jer su tako uvjerljiva opisuju u detalje,
    znate kako se osjećam da bih iskočila iz kože.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prijaviti obavezno!!
    Gdje god i ne dopustiti da se olako pristupi problemu od strane ravnatelja, tete ili bilo koga uključenog u priču.
    Okupiti roditelje i sazvati roditeljski sastanak gdje će biti prisutne sve tete iz grupe, ravnateljica, pedagog.
    Koliko su dječica stara?

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tO JE JEŠOVITA GRUPA I DJECA SU STARA OD TRI DO ČETRI GODINE MOJI IMAJU TRI I POL

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Odmah prijaviti!!! I policiji!!!
    Ja kad bi rekla mm-u to da nam netko tuče dijete,i znam tko bi sljedeći dobio porciju

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Totalno sam šokirana kao da mi je netko otkinuo dio srca,
    ma užas nemogu vjerovati ja neću moći dočekati ponedjeljak.Taj vrtić mi je zbog silnih obaveza nužan i sad se pitam kome ja ostavljam već dva mjeseca svoju djecu.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sada kada si dobila potvrdu i od drugih roditelja mislim da stvarno nemaš što čekati.
    Moraš to prijaviti. Ja bih najprije razgovarala sa ravnateljicom.
    Sretno.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Andjeli, ja radim u vrtiću i molim vas da se hitno javite ravnateljici s tim problemom, ako treba, najavite se i sa drugim roditeljima. Sram me je kad čujem da se nešto takvo događa u vrtićima u današnje vrijeme. Ne vjerujem da više djece ima istu vrstu bujne mašte, ali ne znam šta bi rekla. Svakako bi bilo potrebno da odete ravnateljici. Ukoliko nakon razgovora čujete da se stvar ponavlja, razgovarajte i sa gradskim uredom.Imate pravo zaštititi svoje dijete i nemojte se loše osjećati ako se borite za svoje pravo.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj darcy prvotno napisa
    Andjeli, ja radim u vrtiću i molim vas da se hitno javite ravnateljici s tim problemom, ako treba, najavite se i sa drugim roditeljima. Sram me je kad čujem da se nešto takvo događa u vrtićima u današnje vrijeme. Ne vjerujem da više djece ima istu vrstu bujne mašte, ali ne znam šta bi rekla. Svakako bi bilo potrebno da odete ravnateljici. Ukoliko nakon razgovora čujete da se stvar ponavlja, razgovarajte i sa gradskim uredom.Imate pravo zaštititi svoje dijete i nemojte se loše osjećati ako se borite za svoje pravo.

Iskreno nisam ni znala od kog da počnem od ravnatelja,pedagoga nemam pojma.Nisam mogla spavati cijelu noć jer su jednoj mami njen sin već požalio ali ona veli da to on izmišlja.Sad kad sam spomenula da i moji tvrde onda je rekla pa istina je sam mislila da ima bujnu maštu.Ja svojima vjerujem jer je rekao da je njega tukla ali seku nije jer je ona slušala.I hvala vam neznam dali da uopće šaljem djecu u vrtić ili ne zbunjena sam.
    I hvala vam na podršci mnogo mi znači i ovo je prvi put da se srećem,imala sam problema u vrtiću sa tetama koje smo riješili razgovorom ali ovo.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma možete vi javiti i psihologu ili pedagogu, ali on to mora prenijeti ravnatelju i ispitati stvar.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Na policiju, podnijeti kaznenu prijavu. I javiti se pravobraniteljici za zaštitu djece.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prijavi ravnateljici ili stručnoj službi, ali obavezno i pismeno i to urudžbiraj i zatraži da ti jave što su poduzeli.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kakva je situacija, jel se šta pomaknulo?

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

javi što se događa!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Odmah ravnateljici! NAdam se da je je ta ravnateljica malo dosljednija od one koju imi imamo. Morale smo se za sve više same boriti, uključile smo pravobraniteljicu, dolazila nam je Viša savjetnica za predškolski odgoj u nadzor odgojiteljice. U pitanju nije bilo fizičko, već verbalno zlostavljanje, krivo pristupanje djetetu itd. Ništa nismo postigle. Bez obzira na nalaz Više savjetnice, a to je da žena ima krivi način u ophođenju djecom itd. Da ne duljim sa svojim primjerom, ali -
    Ne želim te obeshrabriti, jer MORATE nešto poduzeti, djeca to sigurno ne izmišljaju!

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Oprostite što se nisam javila,spriječena sam ali hvala vam na podršci,prijavljeno sve i zamislite teta od šoka što smo saznale dala otkaz da nepovjerujete.I kaznit će se primjereno i još je bilo žalbi na nju ali roditelji skeptici nitko nije bio odmah reagirao.
    I ravnateljica je jako surađivala da,mislim da je već bila jako živčana i moja ocjena da će jako loše završit.
    Uglavnom saznale smo da je bila premještena iz jednog vrtići zbog živčanog ponašanja i ovo je kap koja je prelila čašu,mislim da joj nikad neće past napamet da bude teta jer ovo je novo doba mama koje se bore za svoju djecu.
    Jako ste mi pomogle jer sam bila pod jakim šokom i da se nisam vama obratila bi poludila.Od tete koja je u biti zamjenska mama strašno hvala vam svima a i od mojih anđela

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

andjeli, dobro da se sve sredilo. vjerujem da ta teta ne bi dugo opstala, je u kolektivu se brzo sazna tko je kakav s djecom

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Svaka čast - to se zove dobro obavljen posao!!
    Za koga da se borimo, ako ne za svoju djecu!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo! svaka cast!

super je, kako andjeli kaze, ovo novo doba kad se vjeruje djeci, a i laje kad treba!

ja sam odrasla u vrijeme kad su svi oko mene, od teta do ucitelja u skoli (a ponekad i sire) mojima bili kompetentniji. jer njih se slusa, oni znaju. puno puta sam "nadrapala" ni kriva ni duzna. a poceli su me slusat...kad sam se udala...

nadam se da cete dobiti sad tetu kakvu djeca zasluzuju!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Oprostite što se nisam javila,spriječena sam ali hvala vam na podršci,prijavljeno sve i zamislite teta od šoka što smo saznale dala otkaz da nepovjerujete.I kaznit će se primjereno i još je bilo žalbi na nju ali roditelji skeptici nitko nije bio odmah reagirao.
    I ravnateljica je jako surađivala da,mislim da je već bila jako živčana i moja ocjena da će jako loše završit.
    Uglavnom saznale smo da je bila premještena iz jednog vrtići zbog živčanog ponašanja i ovo je kap koja je prelila čašu,mislim da joj nikad neće past napamet da bude teta jer ovo je novo doba mama koje se bore za svoju djecu.
    Jako ste mi pomogle jer sam bila pod jakim šokom i da se nisam vama obratila bi poludila.Od tete koja je u biti zamjenska mama strašno hvala vam svima a i od mojih anđela
    Baš mi je drago da je kod vas zaista dobro završilo!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa Vidi poruku
    jel mi se možeš molim te javiti na p.p.

moja mala cijelu godinu nije išla u vrtić jer ju je tuklo par dječaka u vrtiću, šakama u trbuh, nogom u glavu, tete to nisu primjetile , moja mala nije ništa željela reć dok joj nisam našla masnice..ne mogu opisat šok i nevjerecu jer mi nije padalo na pamet da je mom djeteu u vrtiću strava. Čekala sam par dana da se ohladim, a teta mi je rekla da je najbolje da moja mala ide psihologu inače je moguće da će cijeli život biti žrtva- a za nasilnika nikakve "sankcije" niti roditeljima nisu rekli...otišla im je jedna teta i dobili su nove...tada je bilo najgore i prestala je ići...

Napokon je ovaj tjedan krenula u vrtić i imali su pola godine novu jako dobru tetu, no izgleda da su u zadnja dava tjedna dobili novu kojoj nitko nezna ni ime..... i moje dijete jutros prije odlaska u vrtić kaže meni slučajno( jer nikad na pitanje kako je bilo u vrtiću ne odgovara ili barem ne spominje ružne stvari) kaže, ma teta mi je jučer dala po guzi..... ja njoj kažem; ma jel vas možda onako malo potašala iz dragosti dok ste išli spavat- kaže ona ;ne ...pitam ju; pa što si napravila, jesi li skakal po krevetu, nisi slušala tetu (znam glupa pitanja, sve da je i bila neposlušna nema ju šta ova udarat ali htjela sam provjeriti jel izmišlja) Kaže ona ne; malo sam se poškaklaja s V......... (ime curice iz vrtića) i ona nas je teta udarila po guzi i rekla hoćete li ići u M..... (ime druge grupe), mi smo rekle ;ne i legle........

Ponovila je to pred mužem, nije tome pridavala veliku važnost, muž je htio sad odmah reagirati ali nisam mu dozvolila jer neznam kako će se ta teta onda danas ponašat prema njoj.... idem ja danas po nju.... i ovaj put neću biti blaga ko prošli... prvo mi dijete ne ide godinu dana u vrtić jer ju djeca zlostavljaju, a sad kad je napokon krenila teta ju udara........

MOgla je podići glas, jaće povući za ruku, razumijem da su djeca svakakva i da čovjek poludi, ali ne smije ju udarat i nikojem slučaju.... a pogotovo za gluposti.......... dok se po pitanju agresivne djece ništa ne poduzima (a nisam ni ja jer sam mislia i da taj mali koji ju tuče sigurno ima nekih problema doma) sad se još tuku djeca koja uopće nisu agresivna i ne rade veće problem od strane teta...........

šta da radim danas ako se to pokaže točno....znam da neki ravnatelji ne daju otkaz bez obzira na inspekcije, pravobraniteljicu itd. takvim tetama............ danas ću saznati ime i zanima me kako se zvala ova tvoja, ( na p.p) jer moguće je da je ista.......

Luda sam, luda od bjesa, strah me je da je moja šaka ne pogodi kad tete (već sad vidim) počnu negirat ili umanjivati važnost toga događaja.

Moja mala ne laže sigurno, no ipak kakva sam, provjerit ću kod druge djevojčice jer ne želim ženu krivo optužiti, ali niti preći preko ovoga

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ivana zg, andjelini postovi su iz 2009...
    ali je nedugo bila slična tema...sorry, nemam vremena tražiti
    Posljednje uređivanje od Boxica : 21.06.2012. at 09:13

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ne znam sto raditi. Dijete mi je krenulo u vrtic i danas mi kaze da ga je teta lupila po guzici i da je plakao. Pitam ga je li te jako lupuila i zasto. Kaze zato sto nije skinuo majicu kad su isli spavati!

Kroz pricu kaze da nikog nije lupila osim njega.

Ja sam sokirana. On se jos prilagodjava i tesko mu je. Jedna teta je dosta gruba(u rijecima, komunikaciji), a druga koja mi je djelovala blago sad kaze da ga tuce!

Meni je povjerenje i srce zgazeno. Mi nikada nismo koristili batine. Ne znam sto cu? Ne mogu zamisliti da ga sutra ostavim u vrticu.
    Posljednje uređivanje od ZmajLav : 02.10.2014. at 21:24

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mislis da bi trebala razjasniti situaciju na licu mjesta?

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Tek sam danas to saznala, poslije vrtica kod kuce. Sutra cu pitati sto je to bilo. Ali mi je muka cekat do sutra popodne. Jer ta teta nije ujutro kad ga vodim u vrtic.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ZmajLav prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sam danas to saznala, poslije vrtica kod kuce. Sutra cu pitati sto je to bilo. Ali mi je muka cekat do sutra popodne. Jer ta teta nije ujutro kad ga vodim u vrtic.
    Budi oprezna i probaj objektivno saznati od druge djece (i roditelja) da li je to istina. Moji su znali imati jako bujnu maštu (naročito mlađi jer to mu je i inače bio običaj, stvaaaarno bujna mašta), a provjerom se ustanovilo da veći dio toga nije istina.

Ako se ustanovi da je istina - diži frku do ravnatelja. Ali pazi da to ne učiniš prerano.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napisati - možda je ta priča o batinama sastavni dio adaptacije... kad klinci izmisle svašta samo da ne bi i dalje išli u vrtić. Možeš se konzultirati i sa stručnom službom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zaboravih napisati - možda je ta priča o batinama sastavni dio adaptacije... kad klinci izmisle svašta samo da ne bi i dalje išli u vrtić. Možeš se konzultirati i sa stručnom službom.
    Da, moj mali je jedno jutro čuo kako je seka rekla da je boli trbuh, pa sam joj rekla da neće ići u školu. Iduće jutro, spremam ga za vrtić, i veli on meni da ga boli trbuh. Ja ga pitam kako te boli: Kao i seku kad nije išla u školu!

No, na temu - provjeri svakako, probaj razgovarati sa drugom djecom/roditeljima da li su njima nešto druga djeca spomenula, tipa: teta je udarila X jer nije htio skinuti majicu...

Ne vjerujem da bi mali bio u stanju planski smisliti da ga je teta udarila da ne ide u vrtić, tim više jer mu je po guzi nepoznanica. Premali je da bi povezao da ga ti ne bi odvela u vrtić jer ga je tata udarila po guzi.

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Pomislila sam i ja na mastu,ali mi je tako to ispricao s detaljem o majici i navecer u krevetu obicno zeli odmah mazenje i nece bas da prica (a ja obicno navecer zelim razgovar o nekim stvarima koje zelim dodatno utvrditi), a sinoc:
    -Mama ja bih se mazio
    -mazit cemo se samo da malo popricamo (htjela sam pricati o odlasku na wc u vrticu)
    -moze, pricat cemo o tome kako me teta B lupila po guzi ( pokazuje kako)
    To mi je dodatno dalo na tezini.

I ne vjerujem da manipulira za ne odlazak tj da to dvoje povezuje. I ne znam zasto bi to iz vedra neba spomenuo i to kod blaze tete. Da je htio manipulirat vjerujem da bi to prisio gestapo teti.

Probat cu ispitati samo to traje (dok nadjem kikica koji je bio pored i sl.), a ja danas moram pitati tetu sto je bilo.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Djeca imaju bujnu maštu?!!!!!!!! Molim?! RAVNATELJ I ADIO! A onda novine i ostalo! Pa ovo je nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ZmajLav i sto je bilo?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj mali je isao u vrtic godinu ipo i svojim ocima sam vidjela kako ga teta vuce za rukav kao psa po dvoristu dok on jeca i ispisala sam ga ,nije niti jednom pitao da ide vise sto je razumljivo jer dok je isao u vrtic tete su naravno imale pricu da je sve divno i krasno-bajno a taj dan kad smo ga ispisali zvucalo je ovako "pa znate sta on je navikao biti puno vani i ovih pola sata-sat dok bi bili vani bio je ok a po ulasku u vrtic presjedio bi u mirnoj stolici" Molim???? Godinu ipo dana terora a ja mislila lijepo mu je,djete se igra...
    Hocu reci nemamo mi pojma kako je njima i sta prozivljavaju jer nisu sva djeca ista,neka ne govore kako im je a nekima se i ne vjeruje zbog "bujne maste"

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mareee prvotno napisa Vidi poruku
    Hocu reci nemamo mi pojma kako je njima i sta prozivljavaju jer nisu sva djeca ista,neka ne govore kako im je a nekima se i ne vjeruje zbog "bujne maste"
    a nekima je stvarno i dobro u vrtiću.

žao mi je što vam se to dogodilo,
    ali ne možeš tako generalizirati.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    a nekima je stvarno i dobro u vrtiću.

žao mi je što vam se to dogodilo,
    ali ne možeš tako generalizirati.
    Nigdje nisam napisala da je svima grozno tako da nepotrebno to komentiras,naravno da ima djece kojima je ok.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mareee, jesi li isla do strucnog tima u vrticu s ovim stvarima? Svakako bi trebalo javiti i tamo jer danas tvoje dijete, sutra neko drugo...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nazalost u privatnim vrticima ima svasta al strucnog tima najmanje,suprug je rekao za tu vucu po dvoristu ali nisu nista rekli osim ne brinite se...BILO I PROSLO ja sam sad sretna sto mi je djete slobodno i znam da vise u vrtic nece niti jedan naravno ja si mogu priustit to da mi dijete bude kod kuce jer ne radim(sreca u nesreci)

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mareee prvotno napisa Vidi poruku
    Nigdje nisam napisala da je svima grozno tako da nepotrebno to komentiras,naravno da ima djece kojima je ok.
    mare nemoj se ljutiti, ništa loše nisam mislila, a komentirat valjda smijem.

naravno da ima lošiha teta, kao što ima i loših liječnika, učitelja, kuhara... ali su sigurno u debeloj manjini.
    a ova rečenica koju sam quotala mi jednostavno zvuči kao generaliziranje.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zao mi je ako tako zvuci!!Pogresno sam se valjda izrazila

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sln, sve se na kraju izgladilo. To je bilo tapsanje po guzi. Ali nama i bebacu je bio sok jer mu je to bio prvi susret s "tapsanjem" (kao igra, zezancija) po guzi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Susrela sam se s jednim udarcem u vrtiću, ne od teta (ali od odrasle osobe), bio je to splet raznih stvari-najviše nemogućeg ponašanja i neiskustva, odnosno impulsivne krive reakcije.

Digla sam frku lokalno, nisam prijavljivala ravnatelju, dotična osoba se crvenila i mislim da joj je dovoljni šok bila moja reakcija.
    Štajaznam, mislim da svi mogu pogriješiti, a šteta bi bila da netko ne dobije drugu priliku. Da se nađem u istoj situaciji i ja bih voljela da mi se da mogućnost da ispravim stvar.

Ali sam i bez problema prijavila odgojiteljicu koja je djecu ostavila samu 10 ak minuta.

Puno ovisi o djetetu ali i o grupi: kod mojih iste tete-isti vrtić, dvoje obozavaju sve u vezi vrtića a jedno ima traume. I nakon dvije godine izlaska iz vrtića vrti neke situacije a ja doznajem nove detalje (i nema bujnu maaštu na žalost, bolje reći nema uopće mašte).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •