Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

što se tiče prometa u zg - skoro skroz sam odustala od zet-a, iako teoretski znam da je vožnje jede osobe u autu neekonomična, neekološka i još na razne načine loša.
    npr. radim kod autobusnog kolodvora, vrtić je u voltinom, živim na remizi. krenem iz ureda oko 15:00 doma sam oko 15:45. ako idem gradskim prijevozom doma sam oko 16:30 (pješačimo od vrtića do doma 20 min, pa kad se eli ne hoda dođemo i kasnije).
    ako nas 4 idemo u "grad", tremvaj nas dođe 60kn, a autom potrošimo na benzin i parking duplo manje.
    da ne nabrajam dalje.
    ipak, vjerujem kad djeca poodrastu promjeniti ću se i prestati vozikati.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    npr. radim kod autobusnog kolodvora, vrtić je u voltinom, živim na remizi. krenem iz ureda oko 15:00 doma sam oko 15:45. ako idem gradskim prijevozom doma sam oko 16:30 (pješačimo od vrtića do doma 20 min, pa kad se eli ne hoda dođemo i kasnije).
    ipak, vjerujem kad djeca poodrastu promjeniti ću se i prestati vozikati.
    Meni se u zadnje vrijeme desava da vise od racunanja na trosak auto vs. gradski bus (a povoljniji mi je gradski bus), racunam vrijeme koje ustedimo koristeci prvo ili drugo.
    Npr., za odlazak na balet ustedi se vrijeme (i novac) ako se ide busom.
    Ali za povratak kuci ustedimo cca 50 minuta ako se ode po nju autom.

Inace tih 50 minuta mora cekati... a nisam jos u fazi da ju pustam da sama ceka jako dugo po gradu, pa se onda desi da odem busom i ja po nju, pa skupa cekamo, cesto svratimo na kavu/sok... pa na kraju potrosis vise nego da sjednes u auto, pokupis dijete i dovezes ga doma.
    Cesto zaplaniramo takav izlazak, ali kako ide na balet 4x tjedno, ne mozemo bas svaki puta tako - manje cak novcano, vise vremenski. U zadnje vrijeme patimo od kronicnog nedostatka vremena.

Tako da su vrlo ceste kombinacije odlazak busom na aktivnosti/povratak s MM-om autom
    (uz usputni shopping i sl.)
    Financijski vjerojatno dodjemo na isto kao da smo ju i dovezli i odvezli (nisam isla to racunati u detalje ali vjerujem da je li-la), ali sad kad izlazi iz kuce vec u 15:30 i do tog vremena ne stize obaviti svu zadacu/ucenje (doma je poslije 14h), bitno mi je da se i vrati kuci ranije i nastavi uciti.
    Vrijeme jest novac.

Znaci, porasla je, ali nismo se sasvim prestali vozikati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •