Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: Testovi znanja za osnovnu školu - plaćanje!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Testovi znanja za osnovnu školu - plaćanje!

Danas smo dobili obavijest od učiteljice kako nam predlaže da naručimo gotove ispite znanja za 3 predmeta za 1. razred osnovne škole.
    kaže da je razlog tome što sličice u ispitima prate sličice u udžbenicima, u boji su, lakše prepoznatljive djeci nego kad ih kopiraju.

Za sva tri predmeta ukupna cijena je 50 kuna za cijelu šk. godinu. I na kraju nas moli da pošaljemo novac.

kakva je praksa u vašim školama? je li to nešto novo? ili se oduvijek plaćaju testovi?

Nedavno sam pričala s jednom mamom čije dijete ide u čini mi se, 3 razred ili četvrti, i oni moraju donjeti 200 kuna (otprilike). Njima su rekli da je razlog jer im fotokopirni uređaj uopće ne radi. Dakle, meni se čini da je to više zbog toga što se njima ne da fotokopirati. I ako nas sad za 1. razred traže 50 kuna, ja ne želim da me za koju godinu traže 200 kuna...a i drugo dijete kreće u školu, pa bi taj iznos bio veći...

Da li je to u redu? Ili da kažem da ne dam novce i neka kopiraju? Koliko je bitno da testovi budu u boji?!
    Posljednje uređivanje od cokolina : 15.10.2014. at 19:29

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam za boju.
    Moja je 8. I svake godine platimo testove.
    Nešto sitno.
    Ove godine 30 kn.
    Nikad nismo platili 200.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo plaćali testove Ministarstva u prva četiri razreda (samo kod mlađeg sina, učiteljica starijega se sama potrudila ili je smatrala da to nije potrebno). Cijena je znala biti do stotinjak kn, ali mislim da se to odnosilo na testove, likovnu mapu i možda još kakvu vježbenicu (lektira i slično). Ne sjećam se više točno.

Učitelji često kupuju te testove MInistarstva da im roditelji ne bi prigovarali kakva su pitanja. Ovako imaju gotove obrasce - njima manje posla. Učiteljica mog starijeg sina tvrdila je da je bolje konkretnom razredu pripasati ispitni materijal jer nisu svi u stanju jednakom brzinom slijediti gradivo. E sad, tko je u pravu, nemam pojma.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Placali smo testove u nizim razredima.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi isto placamo u nizim razredima, u visim ne. Oko 50 kn. Malo mi je blesavo to, posebno zato sto neke uciteljice traze da se kupuju, a neke same sastavljaju, npr.razred a kupuje, b ne i td. Po meni bi ako vec ne zeli sama sastavljati pitanja, trebali kupiti jedan komplet ispita i kopirati ih za sve

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo lani plaćali, a ove godine ne jer su učitelji zaključili da su ti testovi prelagani i da će sami sastavljati testove.

Baš su danas pisali matematiku,i cijela stražnja strana testa je bila tako loše tiskana da se pola nije vidjelo.

Tako da mislim da je plaćanje testova glupost, ali alternativa je još veća glupost.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša učiteljica sama radi testove jer su joj ovi od ministarstva prelagani

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi nismo nikad placali testove. prvi put cujem za to

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ima logike, ali onda nemaju svi jednake uvjete
    i onda nije ista petica onoga tko je dobio na tom laganom ministarskom testu, i onoga tko je dobio na težem testu
    mi smo plaćali testove u 3. i 4.
    do tada je učiteljica kopirala, ali onda je rečeno, na nivou škole, da se ne smije kopirati, da je to kršenje autorskih prava

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgovarala sam za ovo sastavljanje testova od strane učitelja

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa Vidi poruku
    Njima su rekli da je razlog jer im fotokopirni uređaj uopće ne radi. Dakle, meni se čini da je to više zbog toga što se njima ne da fotokopirati. I ako nas sad za 1. razred traže 50 kuna, ja ne želim da me za koju godinu traže 200 kuna...a i drugo dijete kreće u školu, pa bi taj iznos bio veći...

Da li je to u redu? Ili da kažem da ne dam novce i neka kopiraju? Koliko je bitno da testovi budu u boji?!
    Kaj je dozvoljeno kopirati testove, radne listiće, vježbenice i sl? I to bi još trebali raditi djelatnici javnih ustanova?!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Generalno nemaju svi jednake uvjete, i nisu sve petice iste, testovi kakvi bili da bili nisu jedino što utječe na ocjenu.

Jedino da se pišu nekakvi jedinstveni završni testovi, kao što trenutni ministar prosvjete najavljuje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imali smo već sličnu temu, prokopaj malo

mi nikada nismo kupovali testove

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi već 4. godinu plaćamo testove
    za 3 predmeta - 120 kn

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Platili testove, a to mi je drago jer nisam za to da se kopira nečiji rad.
    Možda off topic: neki dan smo razgovarali kako talnt može donijeti novac, pa je sama rekla da netko može napisati zagonetke i napraviti u obliku slikovnice i prodati i zaraditi

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Naravno da nije, oni su sami do sada to radili, nisam to ja izmislila. ali to nije tema.
    Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj je dozvoljeno kopirati testove, radne listiće, vježbenice i sl? I to bi još trebali raditi djelatnici javnih ustanova?!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas smo dobili obavijest od učiteljice kako nam predlaže da naručimo gotove ispite znanja za 3 predmeta za 1. razred osnovne škole.
    kaže da je razlog tome što sličice u ispitima prate sličice u udžbenicima, u boji su, lakše prepoznatljive djeci nego kad ih kopiraju.
    S istim argumentom i mi smo prošlih godina nosili novce za testove, ali samo iz prirode i društva. Ne sjećam se koliko su bili, ali sigurno nije bilo 50 kn.
    Na stranu novci, ali ti testovi su meni bili nešto najgluplje što mi je dijete moralo rješavati. Po meni, to nije bila provjera znanja, nego provjera napamet naučenih rečenica iz knjige točno određenim redoslijedom.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Platili testove, a to mi je drago jer nisam za to da se kopira nečiji rad.
    Možda off topic: neki dan smo razgovarali kako talnt može donijeti novac, pa je sama rekla da netko može napisati zagonetke i napraviti u obliku slikovnice i prodati i zaraditi
    da, to je super ako si svi mogu priustiti. ali neka onda za sve skole vrijedi isto.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    S istim argumentom i mi smo prošlih godina nosili novce za testove, ali samo iz prirode i društva. Ne sjećam se koliko su bili, ali sigurno nije bilo 50 kn.
    Na stranu novci, ali ti testovi su meni bili nešto najgluplje što mi je dijete moralo rješavati. Po meni, to nije bila provjera znanja, nego provjera napamet naučenih rečenica iz knjige točno određenim redoslijedom.

e da, tak se i meni čini. jer ona je napisala: "sličice u ispitima prate sličice u udžbenicima, u boji su, lakše prepoznatljive djeci." kao čisto učenje napamet. Kako će se to odraziti onda kad budu u višim razredim?
    Posljednje uređivanje od cokolina : 15.10.2014. at 21:47

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

e da, tak se i meni čini. jer ona je napisala: "sličice u ispitima prate sličice u udžbenicima, u boji su, lakše prepoznatljive djeci." kao čisto učenje napamet. Kako će se to odraziti onda kad budu u višim razredim?
    Ne znam. Znam samo da je te godine, kad su imali te štampane testove, moj sin radio tako glupe greške da sam se morala smijati. A sve zato jer je slijedio neku svoju logiku, a ne napamet naučeni sadržaj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naravno da nije, oni su sami do sada to radili, nisam to ja izmislila. ali to nije tema.
    Itekako je tema. Ovo je s teme o mobitelima, primjenjivo i ovdje:
    Vrlo bi se to lako moglo riješiti, ali nikome se ne da natezati s roditeljima. Što je žalosno.
    Škola je odgojno obrazovna ustanova i treba imati svoja pravila koja se moraju poštovati.
    Svi se zaklinju u potrebu poštivanja pravila i zakona. Tamo gdje se primjenjuju radi se na tome kako ih zaobići.

Makar se u 1. razredu pozivalo na prijašnju praksu!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Već smo davno o ovome raspravljali. Testovi izdavača su smiješno lagani - evo, lani je u radnim bilježnicama iz matematike na krajevima poglavlja postojala stranica koja se zvala"priprema za ispit znanja", a doslovce takvi isti zadaci samo s promijenjenim brojevima bili bi i u testu (moje dijete koje ima prilično problema s brojevima i matematičkom logikom imalo je sve petice). Onda se čudimo zašto smo najgori na Pisa testiranju.
    Testovi koje sastave učiteljice puno su raznolikiji, a mogu se i prilagoditi pojedinom (vlastitom) razredu. Ovdje na forumu su tumačili da je dokimologija (baždarenje testova) strašna znanost i da ne zna svaka učiteljica to izvesti.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Itekako je tema. Ovo je s teme o mobitelima, primjenjivo i ovdje:

Svi se zaklinju u potrebu poštivanja pravila i zakona. Tamo gdje se primjenjuju radi se na tome kako ih zaobići.

Makar se u 1. razredu pozivalo na prijašnju praksu!
    Ti si u pravu što se tiče poštivanja pravila ali tema je: Plaćanje testova za osnovnu školu. I nisam mislila da se kopiraju nužno samo testovi koji se kupuju, nego testovi koje izmisli učiteljica sama.
    Posljednje uređivanje od cokolina : 15.10.2014. at 22:52

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je učiteljica rekla da sama smišlja testove pa ih onda kopira.
    Mi trebamo donijeti jedan paket papira za kopiranje godišnje(cca 30 kn)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

3. razred mi plačamo prirodu i hrvatski ( razumjevanje teksta) skupa 45kn,ostalo sama sastavlja

viši razredi ne plača se ništa,hrvatski imaju od izdavača,ostalo se smišlja

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

od 1. razreda plaćamo ispite i to cca 50 kn po razredu, čak i sada u 5. su prof iz mat (25kn) i hrv (15 kn) tražile da pošaljemo novce za ispite. Osobno nemam ništa protiv gotovih ispita od izdavača, ali mislim da ti troškovi ne bi smjeli ići na trošak roditelja, nego bi se trebao naći neki model da izdavači testove dostave školama sukladno odabiru udžbenika na svoj trošak ili još bolje da ispiti budu jednoobrazni, sukladno planu i programu rada, a bez obzira na izdavača, možda bi tada i pokazano znanje bilo mjerljivo, a tada bi se i Ministarstvo trebalo malo više angažirati, pa bi onda razno razna testiranja bila pravednija, ali i mjerljiva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    od 1. razreda plaćamo ispite i to cca 50 kn po razredu, čak i sada u 5. su prof iz mat (25kn) i hrv (15 kn) tražile da pošaljemo novce za ispite. Osobno nemam ništa protiv gotovih ispita od izdavača, ali mislim da ti troškovi ne bi smjeli ići na trošak roditelja, nego bi se trebao naći neki model da izdavači testove dostave školama sukladno odabiru udžbenika na svoj trošak ili još bolje da ispiti budu jednoobrazni, sukladno planu i programu rada, a bez obzira na izdavača, možda bi tada i pokazano znanje bilo mjerljivo, a tada bi se i Ministarstvo trebalo malo više angažirati, pa bi onda razno razna testiranja bila pravednija, ali i mjerljiva.
    Ovo ima logike.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi svake godine plaćamo ispite.
    lovro je sad 5. razred i do sad smo iskeširali ukupno oko 250 kuna za ispite + još neke radne materijale (glazbeni!!!!!!)
    i lagano šizim jer ne vidim tome kraja

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi kupujemo testove. Za 2. i 4. razred. nekih 30kn/djetetu za sve predmete.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi plaćamo, ali sve zajedno ispadne puno više. Evo, ove godine prvi razred: Mapa - 50 kuna, zbirka zadataka iz matematike 40 kuna (jer im kao ove dvije knjige nisu dosta za vježbat), testovi iz matematike 8 kuna i radna bilježnica iz lektire (1. razred OŠ) - 42 kune - sve zajedno 145,00 kuna.
    5. razred - Mapa - 50 kuna, testovi iz matematike 22 kune, testovi iz hrvatskog 30 kuna - sve zajedno 102 kune.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi kupujemo cca 30 kn/djetetu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    I mi plaćamo, ali sve zajedno ispadne puno više. Evo, ove godine prvi razred: Mapa - 50 kuna, zbirka zadataka iz matematike 40 kuna (jer im kao ove dvije knjige nisu dosta za vježbat), testovi iz matematike 8 kuna i radna bilježnica iz lektire (1. razred OŠ) - 42 kune - sve zajedno 145,00 kuna.
    5. razred - Mapa - 50 kuna, testovi iz matematike 22 kune, testovi iz hrvatskog 30 kuna - sve zajedno 102 kune.
    A gle,ja sam za mape u višim razredima šetala u knjižaru a za prvi razred sam dala u koverti nastavnicima jer je razred tako odlučio.
    Mapa se u svakom slučaju mora kupiti.
    I da, mi smo kupili zajedno i pribor za likovni tako da je ceh ukupno bio čini mi se 250 kuna.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 21.10.2014. at 12:07

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    A gle,ja sam za mape u višim razredima šetala u knjižaru a za prvi razred sam dala u koverti nastavnicima jer je razred tako odlučio.
    Mapa se u svakom slučaju mora kupiti.
    I da, mi smo kupili zajedno i pribor za likovni tako da je ceh ukupno bio čini mi se 250 kuna.
    Baš tako!

Profilova mapa koju moji koriste košta malo manje od 60 kn.
    Tempere - nema ispod 30 kn i češće kupim neke velike i skuplje, jer inače kroz godinu moram dokupljivati.
    Uljne pastele
    Tuš i pera (dobro, pera ne kupujemo svake godine, ali tuš je potrošan)
    Flomasteri + dodatni crni - barem 20 kn
    Ugljen ili ona B6 olovka za crtanje - barem 10 kn
    Drvene bojice (ni to nužno ne kupujem svake godine, ali svake druge moram jer se potroše)
    Vodene bojice
    Kolaž papir - recimo svake druge godine
    Ljepilo - više puta godišnje
    Ne znam jesam li što zaboravila...ali nabere se toga.

Ostali pribor (ne samo za likovni), bez bilježnica, mapa, fascikala...
    - obične olovke s gumicom na kraju, po mogućnosti trokutaste - hrpa
    - hrpa gumica
    - tehničke olovke 0,5mm + mine
    - pribor za geometriju (trokuti, kutomjer, šestar najmanje 1 garnitura godišnje, a češće barem dvije jer se to pogubi i potrga)
    - kemijske olovke barem 2 kom

A ako još dodamo i tenisice i drugu opremu za tjelesni... ovih 250 kn je premalo!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kakve veze ima mapa s testovima?
    Hoćemo onda i teke računat?
    Šlape?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima mapa s testovima?
    Hoćemo onda i teke računat?
    Šlape?
    Pa neko ih je ubacio u računicu pa sam se nadovezala.
    Peterlin ja svojima kupujem onaj fleksibilan (savitljiv je) pribor za geometriju i od onda nam se ništa nije strgalo.
    Ima ga u Mulleru.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

popis za prvi razred, pribor za likovni...kaže mm ko da se na likovnu akademiju upisuje, a ne u prvi razred

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ja svojima kupujem onaj fleksibilan (savitljiv je) pribor za geometriju i od onda nam se ništa nije strgalo.
    Ima ga u Mulleru.
    koji je to pribor?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imamo i mi to savitljivo i baš je fora

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    koji je to pribor?
    http://www.edigital.hr/Ravnala_troku...cm-p51869.html

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i mi ih kupujemo...
    eh, sad što o tome misliti....
    jasan mi je argument za niže razrede, pogotovo 1. i 2. da je bitno radi boje i sl., pa da se iz tog razloga ne kopiraju...
    mi kupujemo po pola, jer recimo priroda ima A i B grupu, pa onda dvoje djece dijeli jedne ispite.
    škole na žalost nemaju novaca da sami to pokriju, a učiteljice bi onda to morale same financirati. ovako je to prebačeno na roditelje.
    inače je ove godine novost da je Vijeće roditelja trebalo dati zeleno svijetlo za kupnju ispita, tako da se možete kod njih informirati o odluci...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas zeleno svjetlo daju roditelji a ne vijeće

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zašto kupovati testove, oni ionako ako ih roditelji ne plate jednostavno padnu s neba

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa to si baš dobro napisala.
    Na nebu žive - ili još bolje, u oblaku neki čudni učitelji i učiteljice kojima nije teško i ne boje se sastaviti testove, i onda testovi lijepo padaju sa neba.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    inače je ove godine novost da je Vijeće roditelja trebalo dati zeleno svijetlo za kupnju ispita, tako da se možete kod njih informirati o odluci...
    stvarno? kako to? ima neki članak o tome?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji su 1. i 3. razred, i nitko nikad nije spomenuo kupnju testova

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to si baš dobro napisala.
    Na nebu žive - ili još bolje, u oblaku neki čudni učitelji i učiteljice kojima nije teško i ne boje se sastaviti testove, i onda testovi lijepo padaju sa neba.
    Hehe, ja očito nisam dobra jer u 13 godina koliko sam isključivo sama sastavljala i printala testove anđeli baš nisu pokazali neku angažiranost glede papira i tonera

Malo sam dirnuta "u žicu" jer ove godine su izbačene zbirke, pa sada i svaki dan printam zadatke za domaću zadaću. Roditelji su nam dobili besplatne udžbenike i cjelokupan pribor za likovnu kulturu od općine. Mi smo se dogovorili da ćemo po prvi puta tražiti ove godine da se kupe barem testovi - i doživjeli da su neki roditelji i tome prigovarali!
    Iako se "ne bojim" sastaviti test, štoviše, mislim da znam bolje od autora udžbenika ipak sam za to da se izrade jedinstveni ispiti za cijelu državu, ovako se uvijek pitam jesu li moji preteški ili prelagani. A što se tiče težine, tj. "laganosti" gotovih testova, mi se moramo držati nastavnog plana i programa, mnogi od nas malo i "izmišljaju" i traže ono čega nema u NPiP-u.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

U školama, osnovnim i srednjim, kronično nedostaje novca koje im Ministarstvo uskraćuje (tzv. materijalni troškovi) pod izlikom štednje tako da nedostaje i papira i kopirnih uređaja i tonera...uglavnom svega. Učitelji i profesori mole novce od roditelja, svima je neugodno, i tako u krug.
    Zemlja znanja.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Malo sam dirnuta "u žicu" jer ove godine su izbačene zbirke, pa sada i svaki dan printam zadatke za domaću zadaću. Roditelji su nam dobili besplatne udžbenike i cjelokupan pribor za likovnu kulturu od općine. Mi smo se dogovorili da ćemo po prvi puta tražiti ove godine da se kupe barem testovi - i doživjeli da su neki roditelji i tome prigovarali!
    Znači ne smije se ni progovarati. Školovanje bi trebalo biti besplatno. Samo na papiru. Pa zašto bi roditelji platili išta ako ne moraju? Zar su ti ispiti nužni? Meni se čini da nisu. Čak, dapače čini mi se da je to napravljeno samo radi toga da knjižare zarade.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znači ne smije se ni progovarati. Školovanje bi trebalo biti besplatno. Samo na papiru. Pa zašto bi roditelji platili išta ako ne moraju? Zar su ti ispiti nužni? Meni se čini da nisu. Čak, dapače čini mi se da je to napravljeno samo radi toga da knjižare zarade.
    pa platili su to i te kako I SVI DRUGI porezni obveznici...

Ufff, kako je ovo usko gledanje, kad netko kaže da su udžbenici besplatni. Nisu, niti su ikad bili, samo je pitanje tko ih plaća i kojim kanalima.

Nisu to samo udžbenici. Netko je platio i ceste i mrežu vodovoda i kompletnu infrastrukturu. Nije palo s neba. Plaćat će to naša djeca još godinama. I tvoja.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    pa platili su to i te kako I SVI DRUGI porezni obveznici...

Ufff, kako je ovo usko gledanje, kad netko kaže da su udžbenici besplatni. Nisu, niti su ikad bili, samo je pitanje tko ih plaća i kojim kanalima.

Nisu to samo udžbenici. Netko je platio i ceste i mrežu vodovoda i kompletnu infrastrukturu. Nije palo s neba. Plaćat će to naša djeca još godinama. I tvoja.
    A da ne potežemo i zdrastveno.
    Ja svakih 14 dana moram nadoplatiti 45 kuna, za lijek za DIJETE koje bi trebalo sve do 18. godine imati besplatno.
    A koliko svaki mjesec suprug i ja ostavimo u zdrastvenom fondu, i ne samo mi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •