Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Suvag - slusno ostecena djeca

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila danas onaj sto samo ide u kanal. Pa receno mi je da je dugo potrebno mozgu da nauci slusat na uho koje se nije koristilo 20 godina. Trenutno je ovaj aparatic maksimum sto moze iz mene izvuci, a za 5-6 godina da cu moci prijeci na bolji. Npr da sam sad odmah kupila neki od 12 tis kn da mi ne bi bio bolji od ovog od 4200kn. Na brzinu tipkam pa ne znam pisem li suvislo
    Radim s Oticonom zadnjih 6 godina.
    Imaš li binauralno oštećenje sluha? Kakav ti je model pomagala, CIC, ITC...? I koja je vrsta uopće tog kanalca, Ria, Ino, Get..?
    Kakva je govorna audiometrija s pomagalom?
    I ne, nećeš tek za 5-6 godina doseći maksimum slušanja s pomagalom. Uz pravilno podešeno pomagalo, uz stereo fit, rok prilagodbe je 2-3 mjeseca. Na početku je pravilan fitting nužan, no pojačanje (gain) nije nikako na maximumu. Kasnije će ti, kako se budeš prilagođavala, postepeno i pojačavati i gain. Za cca 2-3 mjeseca, ovisno o tebi naravno. Upute o nošenju na početku si dobila?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    Radim s Oticonom zadnjih 6 godina.
    Imaš li binauralno oštećenje sluha? Kakav ti je model pomagala, CIC, ITC...? I koja je vrsta uopće tog kanalca, Ria, Ino, Get..?
    Kakva je govorna audiometrija s pomagalom?
    I ne, nećeš tek za 5-6 godina doseći maksimum slušanja s pomagalom. Uz pravilno podešeno pomagalo, uz stereo fit, rok prilagodbe je 2-3 mjeseca. Na početku je pravilan fitting nužan, no pojačanje (gain) nije nikako na maximumu. Kasnije će ti, kako se budeš prilagođavala, postepeno i pojačavati i gain. Za cca 2-3 mjeseca, ovisno o tebi naravno. Upute o nošenju na početku si dobila?
    Dakle, rijec je o Oticon, IdO HG Ria CIC 75.

Poslusala sam tvoj savjet pa postepeno povecavam koristenje, stavim u mirno doba dana (tesko ga pronaci)

I dalje ''cujem'' zacepljenost, bačvu. Inace otkad sam izgubila sluh na to uho ostalo mi je zujanje u uhu, neprekidno, no naucila sam ziviti s tim. Sad s aparaticem moram opet to uciti jer imam osjecaj da mi jace zuji...

Onaj zvuk kojeg aparatic proizvodi ako se pomakne ili kad se vadi koji bi te rebao upozoriti da nesto nije u redu - ja to uopce ne cujem na to uho. Ponekad se desi da pomjesam svoje zujanje u uhu i pomislim da mi zuji da se pomakao, pa pitam sina cuje li on stagod...

Znam da mi je sad kasno, ali pitam se bi li mi bilo bolje sa zausnim, on ne zacepi cijelo uho fizicki.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •