Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 243

Tema: predstavnici banke na nastavi

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Oko predstavljanja slobodnih aktivnosti - glazbene, dramske i sl. koje se plaćaju.

Je li to javna glazbena škola koja se sufinancira sredstvima Grada (a doplaćuju je roditelji)? Ako jest, to je javna institucija i na neki način svi je plaćamo kroz prirez. U interesu je svih nas da takve javne škole postoje jer će samim time obuhvaćati djecu koja vole glazbu, potencijalni su talenti i sl. Takve škole nemaju profit, a roditelji doplaćuju manji dio troškova koje takve škole imaju.

Ako je riječ o privatnim glazbenim školama, isto ok - ali onda bi se sve mogle moći predstaviti djeci. Znači, ako dođe jedna u školu, onda bi trebale moći sve doći u školu pod jednakim uvjetima. To se tiče i svih ostalih aktivnosti za djecu koje su privatno vođene.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    U školu od moje cure su došli predstavnici iz neke glazbene škole. Podijelili klincima unaprijed tiskane letke sa tekstom tip: Dragi roditelju, vaše dijete _________ (na praznu crtu su si djeca sama trebala upisati ime) je pokazalo izniman talent za ____________ (na praznu crtu su djeca trebala upisati instrument koji im se svidio) i pozivamo vas da dijete upišete u itd......

To mi je bilo odbojno i neukusno.
    i nemoj nasjedati jer tvoje dijete nije pokazalo nikakav izniman talent nego su oni došli na sat, odsvirali i odpjevali nešto s djecom i podijelili listiće... radila sam u toj "školi" i to je čista glupost...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Ako je riječ o privatnim glazbenim školama, isto ok - ali onda bi se sve mogle moći predstaviti djeci. Znači, ako dođe jedna u školu, onda bi trebale moći sve doći u školu pod jednakim uvjetima. To se tiče i svih ostalih aktivnosti za djecu koje su privatno vođene.

Slažem se. Ali ne pod nastavom. Neka ograniziraju predstavljanje u neko slobodno vrijeme, pa će netko doći, a onaj koga ne zanima neće. ne kužim zašto bi moja cura koja za to nema ni promil interesa morala slušati, a isto tako zašto bi netko morao slušati npr. predstavljanje Judo škole, a uopće ga ne zanimaju borilački sportovi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    i nemoj nasjedati jer tvoje dijete nije pokazalo nikakav izniman talent nego su oni došli na sat, odsvirali i odpjevali nešto s djecom i podijelili listiće... radila sam u toj "školi" i to je čista glupost...
    Pa znam da je glupost, kakav izniman talent, pa nju to uopće ne zanima...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ljudi, ovdje se radi o principima sa koje želimo da vladaju u društvu i u radu institucija.
    Ako danas dođe x banka, sutra će doći y tvornica hrane, prekosutra xy tvornica sokova, uredskog materijala ili cipela. Zar ne želite barem znati zbog čega su odabrane upravo te tvornice? Kakvo ćete povjerenje imati u školu ako ne razumijete principe na kojima se temelje takve odluke?

I drugo, radi se o odnosu javnog i privatnog. Nije to isto. Nije isto reklamirati štedionicu privatne banke, čak i pod promocijom važnosti štednje, ili promovirati sviranje i pjevanje, čak i ako to ispadne reklama za javnu glazbenu školu.

Osim toga, je li štednja u štedionici/banci jedini i najispravniji oblik štednje? Ja bih da sam nastavnica banku stavila kao jednu od opcija, ali svakako bih ukazala i na druge oblike štednje i odgovornog raspolaganja financijama.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Slažem se. Ali ne pod nastavom. Neka ograniziraju predstavljanje u neko slobodno vrijeme, pa će netko doći, a onaj koga ne zanima neće. ne kužim zašto bi moja cura koja za to nema ni promil interesa morala slušati, a isto tako zašto bi netko morao slušati npr. predstavljanje Judo škole, a uopće ga ne zanimaju borilački sportovi.
    Slažem se. Govorim o principima jednakih uvjeta.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Je li to javna glazbena škola koja se sufinancira sredstvima Grada (a doplaćuju je roditelji)? Ako jest, to je javna institucija i na neki način svi je plaćamo kroz prirez. U interesu je svih nas da takve javne škole postoje jer će samim time obuhvaćati djecu koja vole glazbu, potencijalni su talenti i sl. Takve škole nemaju profit, a roditelji doplaćuju manji dio troškova koje takve škole imaju.
    Ne vjerujem. U našu školu dolaze privatne glazbene škole i ostave letak, vjerojatno im i kažu kako su nadareni.

Zuzka, imaš pravo s jednakim uvjetima, to je načelo jednakog tretmana
    I zato sam ja napisala- da sam ja na mjestu ravnatelja, ja bih dozvolila pristup različitim bankama. Jedne godine jedni, druge godine drugi...
    Nezgodno je i implicirati odmah da je netko u sukobu interesa (ravnatelj) jer to zaista ne mora biti slučaj. No da bi se ogradio od toga, može ih mijenjati. Ako već zovu bankare

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dodatak- gradske glazbene škole ionako imaju navale učenika i moraju ih odbijati. Ne moraju hodati po školama dodatno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako ne, hodaju držane glazbene škole okolo i predstavljaju se, bez brige. Naravno idu po susjednim OŠ, ne po cijelom gradu.
    Ovo što je Deaedi navela nije glazbena škola nego užas od privatnog biznisa-navlakuše, Moderna... ma ni ime im neću spomenuti.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Istina i kod "predstavljanja" običnih GŠ ima nesporazuma - roditelji dovedu dijete i vjeruju da je dovoljno da ga upišu, a kad tamo - provjera sluha i ritma i još ograničen broj.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Čokolada, nisam za to znala.

Zuska, sad vidim da sam ti krivo napisala nick pa sorry!
    Zuzka je inače ime/nadimak moje omiljene fitness personality pa ja to automatski.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, koliko drame.
    Ja vjerujem da je klincima bilo zanimljivo, bar se sjećam kako je nama bilo dok smo bili klinci. Kao što je netko napisao, više bi mi diglo živac da dođe netko s konkretnom prodajom knjiga ili nečega i kaže djeci da im to baš eto treba.
    I kako je još netko napisao, o tome gdje ćete i da li ćete štedit ovisi isključivo o vama.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    K
    Ovo što je Deaedi navela nije glazbena škola nego užas od privatnog biznisa-navlakuše, Moderna... ma ni ime im neću spomenuti.

da da tako nekako se zovu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naši prvašići su išli na izlet u banku. Beat that

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Naši prvašići su išli na izlet u banku. Beat that
    And the winner is

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izgleda da ste zaboravile da su djeca svojevremeno išla na izlete u Turbo Limač

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što je netko napisao, više bi mi diglo živac da dođe netko s konkretnom prodajom knjiga ili nečega i kaže djeci da im to baš eto treba.
    I kako je još netko napisao, o tome gdje ćete i da li ćete štedit ovisi isključivo o vama.
    pa uvijek je odluka na roditelju
    i za stednju, kao i za kupovinu knjige ili vjezbenice ili bilocega sto nude u skoli

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da ste zaboravile da su djeca svojevremeno išla na izlete u Turbo Limač
    Ajme fakat
    Tad su se moji tek rodili pa mi to još nije prijetilo kao potencijalna opasnost, ali nevjerojatno da se i tako nešto znalo organizirati

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u osnovnoj školi išla na izlet u Ledo, uljaru, Badel, Končar, brali smo jagode u Brezovici...
    I to nije utjecalo na moje potrošačke navike.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u osnovnoj školi išla na izlet u Ledo, uljaru, Badel, Končar, brali smo jagode u Brezovici...
    I to nije utjecalo na moje potrošačke navike.
    Joj da, išli smo mi u Kraš i u DTR, i bilo nam je super! Posebno u Krašu!!!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I nama je za dan štednje (kad sam ja išla u osnovnu) svake godine netko pričao o štednji, dobili bi olovke i kasice. Nažalost, to nije baš utjecalo na razvoj moje sklonosti štednji.

U srednjoj su nas koristili kao besplatnu radnu snagu pa smo znali umjesto u školu ići dan, dva skupljati masline za lokalnu uljaru koja je ujedno imala i punionicu gaziranih bezalkoholnih pića pa bi na kraju radnog dana dobili gajbe Pepsi i Mirinde.
    Bome, da sad nekom padne na pamet takav poduhvat prštale bi tužbe na sve strane i pisma pravobraniteljici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se slažem da su škole malo previše počele dovoditi sve i svakoga pod nastavom. Meni jako ide na živce kad mi dijete dođe sa knjigom u torbi koju sutra moževratiti ako ne želi i onda plače doma da bi on htio jer mu je ta knjiga super. Prvašić. To mi je čista manipulacija djecom, mogli su nama dati reklamni materijal na roditeljskom i odlučili bi što želimo kupiti, a što ne.
    Ovo, vezano za banku mi nije uopće tako strašno, sigurno nije bilo 3 sata nego treći sat, ako je netko došao povodom Dana štednje, ok. I ja radim u banci i jako me smetaju ta generaliziranja da su svi bankari podlaci i prevaranti koji samo žele nekoga prevariti. Žena nije mogla djeci ništa prodati, ako im je dala neke brošure i poklone, slobodno ste to doma mogli baciti u smeće i stvar riješena. A informiranje o bankarskom poslu nije ništa loše. E, sad, da je to moglo biti najavljeno, moglo je.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, ali drugo je kad se to radi u socijalizmu i u neoliberalnom kapitalizmu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislis na stednju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I moja kći je išla u posjet tvornici Cedevita, i premda to jest razvilo njene potrošačke navike jer inzistira na kupovanju Cedevite od bazge i ispijanju iste u kafiću - a u tvornici su im dali da probaju i testiraju taj okus kojeg još tada nije bilo u dućanima - svejedno je to bio jedan krasan i edukativan izlet, i vjerujem da je svakome jasna razlika između posjete tvornici u kojoj se nešto proizvodi s jedne strane, i posjete dućanu sa igračkama sa druge.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidis! A djeci bi neki uskratili ovakve uspomene!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da.
    I u Krašu smo bili.
    Onom na Branimirovoj koji više ne postoji.
    I najeli se Bajadere

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj modjo prvotno napisa Vidi poruku
    poštovani roditelji, zanima me da li su vaša djeca ikad bila na predavanju predstavnika banke usred nastave bez vašeg znanja, bez najave.

dijete mi je jučer umjesto 3 sata (!!) na nastavi bilo na raspolaganju djelatnice banke koja im je tumačila važnost štednje, te im uručila prigodne darove (čokoladica, drvene bojice -oboje s logom banke), te im podijelila letke gdje i kako početi štedjeti i što odabrati u njihovoj banci.

banka je navodno sponzor nečeg u školi (vikend je pa nisam doznala čega, doznat ću u ponedjeljak kad otiđem u školu i popričam se s razrednicom) i dobili su dozvolu ravnatelja za održavanje toga.

meni je sumnjiva legitimnost ovog postupka i namjeravam se, nakon što u ponedjeljak detaljnije doznam o čemu je bila riječ, obratiti školi s pritužbom pisanim putem.

kao roditelj sam ljuta što mi je dijete umjesto redovne nastave bilo izloženju markentingu i prodaji proizvoda dotične banke.

kako bi vi postupili na mom mjestu?
    čitam i ne vjerujem kaj čitam

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja potpisujem Zusku u svemu što je napisala, i nikako ne bi podcjenjivala ulogu reklamnog, promotivnog materijala. Zna se da su djeca zapravo najveći potrošači, zna se zašto se u ove materijale ulažu ogromni novci, danas je to banka, sutra bilo što...

modjo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

prijavila sam se na ovaj forum čisto iz razloga jer sam smatrala da su roditelji koji obitavaju ovdje osvješteniji, s obzirom na sve što Roda predstavlja. puna podrška Rodi, no forum je, više nego očito, nešto sasvim drugo.

umjesto odgovora što bi napravili u ovoj situaciji dobijem glupasta protupitanja jel imam kredu u švicarcima ili jel radim za drugu banku. nemam kredu u nikakvoj valuti, nemam minus i ne posjedujem kreditne kartice s kojima me banke dave. i ne, nisam bankarica. radim u prosvjeti. istoj onoj kojoj sam uputila pisani prigovor zbog ovakvog načina reklamiranja.

uistinu nije čudno što nam svijet ide kvragu kad ljudi ne razumiju što bi škola i odgoj trebali biti.

hvala svima koji ste imali normalan odgovor na temu <3

EOD

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

evo ja ću nastaviti s glupastim komentarima...
    kad mi je kćer u prvom razredu došla kući s prvom kupi, kupi knjigom digla mi se kosa na glavi. ona je plakala da želi. nisam je kupila. jer joj nije trebalo još istih zadataka. ni drugi ni treći put nisam poslala novce ali smo puno pričali o kupi, kupi forama i razlici između želja i potreba. sad u trećem zna da knjige izabiremo u knjižarama po svom ukusu.
    mislim da je posjet bankarice, posjet akvizitera, glazbena škola... prilika da s djecom porazgovaramo o svojim stavovima. mislim da su takvi razgovori korisni čak i kad su uplakani.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa pitala si kako bi mi postupili na tvom mjestu - ja sam ti odgovorila: nikako... i obrazložila svoje mišljenje...
    kao vjerujem i većina ljudi ovdje...
    a za drugu banku sam se šalila i rekla da se šalim - ispričavam se ako ti je to smetalo...

i ja radim u prosvjeti i iskreno baš ne volim roditelje koji upućuju pisani prigovor za sve i svašta jer ubijaju kreativnost i volju za raditi bilo što izvan zadanog i propisanog okvira... mogla je učiteljica pričati o štednji ali je eto odlučila stvar učiniti zanimljivijom i pozvati nekoga u goste, da učenicima ostane u pamćenju - sljedeći put za neku buduću generaciju neće zbog tvog pisanog prigovora... pa ti imaj inovativnost, entuzijazam i kreativnost u pristupu nastavi... najbolje da se držimo krede i ploče jer sve izvan toga - možda će nekom smetati...
    eto - to ti je moje mišljenje...
    pitala si - dobila si...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e da, ziher je učiteljica pozvala bankare

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ne kužim kako vam može biti ok da djecu u školi o štednji uči predstavnik banke. to je isto kao da ih o opasnostima konzumacije kokaina uči aktivni diler. definitvno je očajno potrebno klince učiti o štednji i postupanju novcem što ranije, ali to ih trebaju učiti neutralni likovi, učitelji ili ako je netko izvana onda ekonomist, računovođa i sl. koji će ih na njihovoj razini upozoriti i na prijevare banaka. ne zavaravajte se - slažem se da roditelji doma na kraju odlučuju gdje će se i kako sada štedjeti, ali banke računaju na to dijete za 10-15 god i od rana si pripremaju teren. ovo mi je na razini npr. obnavljanja dječjeg igrališta na kojem onda stoji ogroman transparent te tvrtke, to mi je grozno. ako niste pogledali, već je dosta star ali i dalje aktualan dokumentarac o toj temi: http://topdocumentaryfilms.com/consuming-kids/

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovo mi je na razini npr. obnavljanja dječjeg igrališta na kojem onda stoji ogroman transparent te tvrtke, to mi je grozno.
    a zašto?

isprika modjo, nije mi neka umjesna šala bila.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nažalost ne mogu naći link na dokumentarac koji radi
    grozno mi je to jer mi je grozna komercijalizacija dječjeg svijeta od najmlađe dobi, navikavanje na brendove, odgajanje malih potrošača.
    a najgore mi je kad vidim da roditelji ne vide baš ništa loše u tome i sami ih obasipaju brendiranim stvarima.
    sad ak me netko pita zakaj je to loše... to je široka i duboka tema koja, bojim se, izlazi iz okvira ovog topica...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rutvice, ja ne vidim gdje si ti to pročitala. ustvari, prilično mi paušalno zvuči to što si napisala.
    djeca su okružena brendiranim stvarima, pa zar to moramo govoriti?
    moja djeca znaju za brendove (neke). nešto vide kod kuće, nešto čuju u školi, na tv-u i sl. ja im ne mislim zatvarati uši. to je svijet u kome živim i ja i moja djeca i svi se s tim moramo nositi i znati prepoznati prave vrijednosti.
    i ja sad nadilazim ovu temu, no ovakve me stvari uvijek ubodu. može dijete prepoznati s tri metra jel to iphone 4s ili 5s ali zna da to ne govori ništa o vrijednosti čovjeka. ne govori, naravno, ni da je taj čovjek bezvrijedan.

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ma def. izlazimo izvan okvira
    također nisam za zatvaranje ušiju, to je i nemoguće. ali kad im se već natura sve i svašta svugdje, baš zato bi neka "njihova" mjesta (dom, škola, igralište) trebala biti oslobođena tih pritisaka.

ja jesam malo čudna (znam za iphone, ali nemam pojma o 4s ili 5s, heh), al isto kao i valjda svi trudim i želim da s vremenom zna prepoznati prave vrijednosti. i ne sviđa mi se ideja da mu predstavnici kompanija koje su u pravilu iskorištavačke (isključimo li recimo etičke banke, uvijek im je cilj izvući ti što više novca, a dati što manje, naravno) usađuju svoje vrijednosti, pa onda ja to doma moram popravljat. naprosto ne vidim neki dobar razlog zašto bi se to tako radilo. možda nešto propuštam...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pridružujem se cvijetinom pitanju i potpisujem anci.

i odgovorno tvrdim da se djecu gro toga može naučiti,
    a da se ne ide stavom, sve oko tebe je loše, svaka reklama, svaka marka...
    da, društvo utječe, ali tu smo mi da ispravljamo i klešemo da sve bude kako treba.
    prođu oni kroz godine kad sve to utječe na njih i htjeli bi biti kao neki koji imaju više
    i to mi je sasvim normalno i prihvatljivo
    i tu treba puno pričati i objašnjavati,
    nakon toga dolazi faza kada bereš plodove mlataranja jezikom.

a pravila štednje vrlo je lako naučiti od malih nogu,
    kad nešto silno želi, neka stavlja novce koje dobije sa strane.
    to je njima tako super i tako su ponosni kada si uštede bar dio novca za željenu stvar.

i još nešto,
    ja čak i nisam toliko protiv da se tu i tamo uzme neka brendirana stvar,
    tipa dobrih tenisica,
    ali opet, kod mene je pravilo uštedi bar pola, ako ne i sve

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Htjela sam nesto svoje napisati ali odustajem.
    Samo podrzavam lukub u zakljucku da ce ovakvi nabrijani roditelji samo jos dodatno natjerati sve da se jos stroze drze "pravila" tj osigurati da je ova nasa zastarjela dosadna repetitivna skola jos malo vise takva...

to je valjda dobro, da djecu sto manje uce i susrecu sa stvarnim svijetom, jer je izrabljivacki
    valjda zato da kad se sretnu s tim u stvarnom zivotu budu sto mane pripremljena za to..

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

čekaj - ali što im bankar može loše reći o štednji? kako ih može indoktrinirat? može im objasniti sustav štednje u bankama koji je otprilike ovaj: staviš novce na štednju i dobivaš godišnje određeni novac kao nagradu jer štediš (pojednostavljeno za klince - zato ne kužim što su radili 3 sata...)
    a opet ponavljam - mogla je to i učiteljica objasnit ali će djeci sigurno više ostat u pamćenju jer im je došao netko u goste...
    druge oblike štednje može objasniti netko drugi - trebali bi roditelji ali vjerujte mi da se na to ne može računati

a što se tiče natpisa sponzora na igralištima (da i ja malo odem off) - kada se kao škola ili vrtić ili neka takva ustanova boriš svim silama dobiti neke novce za djecu (jer ih iz redovnih izvora na dobivaš) onda si jaaaaaako sretan kad se pojavi firma koja ti ih hoće dati a jedino što traži zauzvrat je da stavi svoje ime na ogradu... ili podijeli djeci svoje brošure... mislim da je to mala cijena za novi i sigurniji prostor (recimo...)
    a vi odradite svoj posao kao roditelji pa porazgovarajte s djecom o tim brošurama i što u njima piše i zašto se s tim slažete ili ne... pa ne idu oni pod stakleno zvono kad idu u školu - ne prestaje tu vaš utjecaj i odgoj...
    uf - ove školske teme me vraćaju u realnost mog posla idem pit kavu i razmišljat o prolaznosti života - to mi je vedrija tema

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rutvica prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim kako vam može biti ok da djecu u školi o štednji uči predstavnik banke. to je isto kao da ih o opasnostima konzumacije kokaina uči aktivni diler.
    Mislim da je ovo jako pretjerana usporedba, da ne kažem uvredljiva.
    Nisam u tom poslu niti imam druge veze s bankama osim onog što moram, ali usporediti predstavnika banke s aktivnim dilerom mi je

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja i dalje vjerujem da je rijec o trecem satu, a ne o tri sata.
    ja kad sam rjesavala papire za kredit i pri tome sve iscitala, cak i ona slitna slova nisam bila tri sata u banci, a ne da se teta nije potrudila informirati me o svim proizvodima koji bi mi taj kredit olaksali (paket xy s karticom ana koju mozete kupovati na xy rata, jer jelte ipak sam u kreditu za nekretninu koju bi bilo zgodno i popuniti )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče nabrijanosti, bila sam vrlo nabrijana. 1000 stvari me smetalo, vezano za školu, za svašta,...
    I onda je dijete krenulo u školu i dobilo sjajnu učiteljicu, slažem se s realno 95% njezinih postupaka, pa mi je nekako sinulo - zadovoljna sam.
    Ima ta škola brojnih nedostataka, ali oni su trenutno manje važni naspram odlične učiteljice.

Za početak sam mislila da ću voditi borbu oko prehrane u školi, na kraju prehrana je pola dobra, pola loša, a moje dijete u školi ne želi jesti kad je dobra, a povremeno pojede kad je loša - jednostavno je takav.
    Na kraju pojede kad je npr. kupljena pizza, a ne pojede kad je nešto kvalitetno, osim ako je prilog zelena salata, onda jede samo salatu, ili samo mandarine,...
    Budući da ruča kod kuće prije smjene poslije podne i nakon jutarnje, iskreno bi mi bilo draže da je na kraju i ta famozna pizza 5 puta na mjesec, pa da nešto pojede usput.

Za dane kruha išli su u lokalnu pekaru. Meni na prvu malo bezveze, ali na drugu, djeca su se tako veselila "mini izletu", šetala su na čistom zraku, vidjela pekaru, dobila peciva i super.

Nekako sad više gledam kroz njegove oči, ako je on sretan, ako ga to veseli - super, ja ću onda više puta pregristi gov..

Tako i ta famozna banka, znam da bi to mojem djetetu bilo super. Bilo bi to nešto novo, što bi im presjeklo rutinu, dobili bi poklone,... Njemu super. Druga stvar je da li to smatram nekim specijalno važnim edukativnim sadržajem - ne smatram.
    Ali isto tako ne smatram da je potrebno imati hrvatski jezik 5 x tjedno, vjeronauk 2 x tjedno, dok npr. likovni 1 x, ali isto tako ne vidim potrebu da se sad radi toga bunim, jer se ništa loše nije dogodilo radi 5 sati HJ.

Naravno izuzetak je zlostavljanje, velika nepravda, ili tako nešto, tu ću se uvijek diči na zadnje noge.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    uf - ove školske teme me vraćaju u realnost mog posla idem pit kavu i razmišljat o prolaznosti života - to mi je vedrija tema

da, kad ovako postaviš stvar, vjerujem da silne analize od strane roditelja stvarno ubiju svaku inicijativu
    meni je već na prvom roditeljskom u našoj školi bilo muka od komentara roditelja, i divila sam se čeličnim živcima naše učiteljice.
    mislim da bi i roditelji stvarno komentare i svoj angažman trebali čuvati za velike stvari (ako se uopće dogode), a ne gubiti vjerodostojnost na sitnicama. Kao što i kod odgoja djece ono NE! treba čuvati za važne trenutke, a ne kao papagaj stalno vikati ne! i onda te ni dijete više ne doživljava...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    . Žena nije mogla djeci ništa prodati, ako im je dala neke brošure i poklone, slobodno ste to doma mogli baciti u smeće i stvar riješena. A informiranje o bankarskom poslu nije ništa loše.

informiranje o bankarskom poslu nije nista lose, ali reklamiranju proizvoda (ovdje konkretna djecja stednja, ali moze biti bilo sto drugo sto se prodaje) nije mjesto u skoli, na satu na kojem su svi obavezni sjediti.
    ili je?

jako se slazem s bubicom:

i nikako ne bi podcjenjivala ulogu reklamnog, promotivnog materijala. Zna se da su djeca zapravo najveći potrošači, zna se zašto se u ove materijale ulažu ogromni novci, danas je to banka, sutra bilo što...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Što se mene tiče, ovdje ima pretjerivanja bez argumenata, na razini osobnog dojma i nepromišljanja principa.

Nije poanta u tome da se u škole ne pozivaju gosti, da se ne odrađuje terenska nastava, da se za sve trebaju pitati roditelji itd.

Ali od škole ili bilo koje druge javne, a pogotovo obrazovne, institucije očekuje se da to ne radi ad hoc, ni stihijski, već promišljeno i na osnovu obranjivih principa. A ti principi su principi jednakih šansi, principi otvorenosti i transparetnosti razloga kojim se vode prilikom nekih odabira kojima bi se moglo poljuljati povjerenje roditelja u instituciju, odnosno spriječiti moguć sukob interesa.

Danas banka, sutra (kršitelj koda) ili neka druga firma. Ja nemam protiv dovođenja firmi, ali želim znati zašto oni.

Ne znam je li to baš toliko nejasno i na koji način to može unazaditi inicijativu škole i nastavnika, može ih samo natjerati da promišljaju odgovornije i imaju na umu da za neke stvari mora postojati razlog.
    U društvu koje je korumpirano, klijentelističko i nepotističko do zadnje pore, trebaju nam razlozi zašto neka firma ima pravo dijeliti svoje promidžbene materijale u školi.
    Da su priču objasnili kako treba, pokretačica ove teme ne bi imala potrebu otvoriti temu. Informacija više, pa nije to toliko teško.
    Posljednje uređivanje od Zuska : 04.11.2014. at 08:59

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To nije bila nikakva inicijativa nastavnika nego je banci u zamjenu za sponzorstvo dozvoljeno da prezentira svoj proizvod djeci.
    Prema tome, neusporedivo je sa pozivanjem policajca, krojača, radnice na viličaru ili bankara na sat da priča djeci o svom zanimanju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni se baš čini da su tu nabrijani oni koji imaju neko ajmo reć, loše iskustvo s bankom, odnosno ogorčeni su zbog kredita i sl.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se skroz slažem sa zuskom i sa svim njenim postovima na ovoj temi.
    može banka, mogu i pokloni (koji su utjecajna reklama, nemojmo se zavaravati i umanjivati moć marketinga tako što ćemo ih baciti u smeće ili popričati s djecom), al uz to mora ići objašnjenje - zašto zagrebačka, a ne erste.

samo se moram na ovo osvrnuti:
    jer sam smatrala da su roditelji koji obitavaju ovdje osvješteniji
    mene živo zanima što to znači osvješteniji.
    mislim da je na ovom topiku bilo jako puno odličnih postova.

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •